10.13.2014

mitt liv som poet

Har, som nån av er kanske listat ut, som hobby att skriva dikter. Sylvia Plath sa nåt om det där, tror hon sa "att skriva prosa är vad jag gör mellan dikterna" TYP. För mig äre tvärtom. Skriver nog mina bästa dikter när jag i timtal arbetat på min bok. Då tar jag en andningspaus och häver ur mig några spalter och verser. Det är exakt samma känsla som att ta en femminuters paus för att gå sakta mellan två tiominutersintervaller av att springa på max output. Dvs ~*som balsaaaaam för sjääälen*~

Och häromveckan (läs: häromMÅNADEN) fick jag ett så glädjande besked. En dikt jag skrivit kommer bli publicerad!

I och med detta fick jag även en av de första inblickarna i livet som opublicerad författare. Får ingen som helst writer's fee eller royalties från antologiförsäljningen trots att ett av mina verk är med. Pga detta frågade jag snällt utgivarna om jag kanske kunde få ett exemplar av antologin som betalning. "Jo visst får du det, den kostar £19,90 plus frakt!"

Kände så här: ...............

Har alltså inte råd att se min första dikt i tryck. :))))
En positiv sak är att jag åtminstone fortfarande äger all upphovsrätt själv. (Ja, det kan en ju tro är en självklarhet men nej, you'd be surprised hur många förlag som roffar åt sig även dem.) Så när jag blir känd (.....) kan jag i alla fall inkludera denna dikt i min egen antologi :))) HAHA yeah that's gonna happen..... HÄR ÄR'EN I ALLA FALL om ni vill läsa. Har slarvat bort den redigerade versionen från förlaget, och min egna final draft är bara ett tråkigt mejl till redaktören, men här återfinns den i dess första, handskrivna utkast:

Har inte velat skriva om det här förut för det känns så jinxigt (HAHA bloggvärldens mest använda mening AJA jag menar'e dock!!!) meeen fick ett mejl för nån timma sen igen från samma utgivare som hade cirka årtiondets bästa nyhet åt mig. Dessutom har jag skrivit på alla kontrakt och pappersarbete rörande just denna dikt, så det är nog ganska 100 att den kommer med. WIHO! Har längtat efter något sådant här sedan jag skrev berättelser om häxor och mördare i grundskolan. Åttaåriga Chrissy, this one's for you.

3 kommentarer:

  1. wow vad bra skrivet. helt fantastiskt

    SvaraRadera
  2. fakked app att du inte FÅR a copy??! aja sjukt kul att du blir publicerad I ALLA FALL så alltså ~*GRATTIIIIISSS*~ <333

    SvaraRadera
  3. men jaaaaaaa!!! GRATTIS <333

    SvaraRadera