2.04.2015

filmtips: beautiful thing

Herregud, jag har varit hemma i... sex dagar!? Hjälp. Har hängt med SÅ många av mina bästa, fyllt 25 (.......) och haft det allmänt FKIN BÄST i england. Back in sthlm har det inte slutat snöa sen jag kom hem :)))) Jag vill cirka dö :)))) Aja :))))) Carpe diem :)))))))

Sitter mest hemma och glor på filmer för att glömma att jag inte är i England längre. Och då blir jag tips-sugen! Här kommer därför en classic som jag såg om alldeles nyss. Nämligen: Beautiful Thing.
Filmen, som från början var en pjäs av en 24-årig lärare som han ba slängde ihop under ett segt sommarlov (!!!), handlar om två killar som bor grannar på en estate i södra London. De går i skolan tillsammans men det är först när Ste får problem hemma och måste sova hos grannen Jamie som saker börjar hända.

Killarna börjar få känslor för varandra och sen handlar filmen om hur de handskas med det. SÅ bra och realistisk. Alla karaktärer är så sjukt genomarbetade, inga tradiga schabloner eller liksom utfyllnadskaraktärer här inte.

Det här är typ den bästa breakup-scenen i filmhistorien. Killen kommer med en blomma, tjejen ba "jag gör slut... Här *räcker över en fakkin SOPPÅSE* släng den här åt mig, will ya? *går därifrån*" ÄLSKAR'T ska också sköta mina breakups så från och med nu.

Det bästa är verkligen detta: INGEN av killarna är roliga. Det komiska i filmen kommer helt och hållet ifrån de kvinnliga rollerna. OCH den klarar Bechdel AND THEN SOME!!
Ursäkta grynigheten. ENORMT svårt att hitta bra bilder/gifs av denna online :(( Fick göra egna screenshots på mobilen cuz I cant work out how 2 do it på dattyn. MEEEEEEN kolla SCENOGRAFIN!!!! Så jääävla snyggt jag avlider

Leah är lätt den bästa karaktären. Helt galen, rolig, uttråkad och besatt av Mama Cass. Och hon har DE. BÄSTA. OUTFITSEN. NÅNSIN. Vill ha cirka allt hon har på sig. 
KOLLA LEAH HÄR LIKSOM!!!! vilken jävla queen. Dööör.

Beautiful Thing är en av mina absolut bästa filmer. Feelgood med djup + bra soundtrack. Och obs!! Inspelad på 90-talet!! Dvs såååå snygg scenografi och outfits. Sen är jag ju svag för engelska estates, gulliga romantiska story lines, tredimensionella kvinnor och londondialekter på film. Om du känner igen dig i det, se denna. Så himla himla fin liten rulle. 

4 kommentarer:

 1. Verkar hur kul som helst! Ska kolla in denna vid tillfälle! :) 90-talet verkar superhett just nu. Då var jag tonåring, så känner igen stilen på outfits och hår! Själv klev jag runt i en kort empireskuren klänning med solrosor på, knästrumpor och Doc Martins när jag gick i åttan. Inne med grunge ju. Det är minnen det. ;) Kram Linda (limacastilloswe på insta du vet) ;)

  SvaraRadera
 2. skärmdumpis på mac: håll in cmd + shift och sen 3:an! Över ett specifikt markerat område cmd + shift och sen 4:an. /mami Lollo

  OCH vi måste ses snart, messar dig i heeeelgen!! vill höra hur du hade resten av england-trippen! <3333

  SvaraRadera
 3. omg! har haft den i min watchlist länge, IMA WATCH IT SO HARD NOW BCUZ OF DIS

  SvaraRadera
 4. Men måste ju se denna?!? Har aldrig hört om den innan!

  SvaraRadera