2.13.2015

FRÅGOR + SVAR del 1.

Nu ÄNTLIGEN äre dags för ~*frågestund*~ här på lol five lol:et! Tack som fan för frågorna ni var snälla nog att ställa mig för en månad sen!! Det kom in så många att jag blir tvungen att dela upp dem i flera inlägg... alltså... förstå hybrisen jag sitter å ruvar på just nu. Den e inte nådig :)))) tack för att ni e bäst och tack för att ni får mig att känna mig som om jag inte är en påse kallt bajs. AJA, nu ska jag försöka svara roligt + informativt samtidigt som jag mölar i mig det sista av min Soreenlimpa (sockerstint och e-nummerrikt bananbröd från England, där kallat för "the healthy breakfast loaf" lol), så. HERE WE GO!



sharkbait: eftersom jag i skrivfande stund befinner mig i självaste uk (sheffield, evva heard of tht? ;) ) och typ funderar på å plugga här................ så lite frågor om när DU pluggade i uk. exakt VAD pluggade du? hur övertygad var du om att DET var just det du ville göra? hur mkt kostade det för dig? nu för tin förväntas man ju att punga upp nätta 9000 pundz bara sådär. hur fan ska man ha råd med det? man kan väl inte ta csn plus lån här? äre värt det? slutligen; varför lämnade du uk och har du några planer att dra tillbaka? eller trivs du i sthlm? kjam

SHEFFIELD fy fasiken va avis jag blir!!!!

Jag pluggade engelsk litteratur med kreativt skrivande! Var väl mest det att jag ville till London, så var utbildningen i sig inte fokus nr 1. Jag hade gått IB på gymnasiet innan och var enormt skoltrött, så valde ett "chill" universitet som kontrast till hur jävla hårt jag pluggat på IB. DET var rätt val! Pluggade 12 timmar i veckan och festade cirka varje kväll. Hade the time of my life!

PENGAR: alltså ja, fy fan. Det är så jäääävla dyrt. Jag betalade "bara" 3000 pundare. JOORA! Man kan ta CSN! Jag tog både CSN-lån för boende och Student Loan Company's tuition fee loan. Så här i efterhand skulle jag faktiskt rekommendera att ta BÅDA lånen från UK! Med CSN måste en nämligen betala tillbaka i princip på en gång efter att en gått ut, medan SLC inte kräver återbetalning förrän du har en årsinkomst på över 8000 pund.

Jag lämnade UK för att min familj ville ha tillbaka mig. Väldigt mycket hände under en kort tid och jag kraschade helt. Jag tog en överdos, hamnade på sjukhus och mådde sämst. Jag åkte tillbaka för att komma på benen igen, helt enkelt. Saknar England hela tiden dock, och längtar tills jag är frisk nog att kunna flytta tillbaka.

billieslay: skulle du helst slåss mot hundra hästar stora som ankor eller en anka stor som en häst?  

Haha linda i luv u du askar bara the big questions! Hmm EN ANKA STOR SOM EN HÄST är mitt svar. Det kryper i min hud när jag tänker på djur/insekter/diverse "organiska" saker i mängder så skulle inte klara av hundra små hästar. Asså ni vet det värsta jag sett på internet är röntgenbilder på barnkäkar!!!! Pga tänderna som ska ersätta mjölktänderna sitter inne i tandköttet OVANFÖR DE SYNLIGA TÄNDERNA fyyyyy faaaaaaaaaaan jag kräks fy fan fy fan fy fan.

Det är liksom när det är för mycket av nåt "organiskt" eller levande som jag ba ballar ur helt?? ÅH GUD som tex när en öppnar en påse potatis som stått ett tag SÅ ÄR DET MASSA ÄCKLIGA KNOPPAR SOM BÖRJAT VÄXA UR POTATISARNA spyr :))) Skär så klart ändå bara bort rötterna & tillagar samt äter potätjävlarna sedan because i aint no fuckin quitter men jag får ju ärligt riktiga kväljningar. Hatar även att titta på såna där lotus pods photoshoppade in i diverse mänskliga kropssdelar också äe vet inte när det slutade handla om hästar och ankor men nu måste jag sluta skriva om det här mår så jävla dåligt fy fan MEN VAD ÄR ERA VÄRSTA ÄCKELGREJER DÅ? obs vill veta på riktigt obs

vem va dina idoler när du va kid AND WHY? UTVECKLA! 

Britney Spears!!!!! Ehhh för att hon va coolast??
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Författar-wise såg jag upp till Francine Pascal HAHA för att hon skrev Tvillingböckerna som jag tyckte var DET BÄSTA I HELA VÄRLDEN hade cirka 168 stycken som jag och min bästis brukade sträckläsa tillsammans (hon var Jessica, jag var Elisabeth).



skulle du helst bo på nordpolen eller sydpolen? 

Haha I DONT KNOW THE SKILLNAD bye *signs out of life*

fuck marry kill - walter white, agent cooper & alex turner????

Omg rude much???????? I H8 U????
Jaha MEN JAG MÅSTE VÄL...

FUCK Dale Cooper bcuz he look like he cud get real freaky wit a gal knowwhatimsayin

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

MARRY Alex band guy bcuz förklaring överflödig??? Han e töntig och snygg och gulli och skriver så jäääla bra och hans två senaste ex har varit så fakkin ROLIGA så han är ju antagligen sjukt rolig själv då tänker jag?? Plus att han e en northerner imma jizz my pants varje gång han säger typ "hiya chrissy" smh stelt det kommer bli på familjegatherings aja OCH vi skulle ju passa SÅ bra ihop?? Allt hänger på om han är bra på att hångla dock asså e han inte det så blire divorce :////

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

KILL Heiseinberg sorry mate men du har ju ändå terminal cancer sååååå












Yeeep u sure are pal

Caspian: var kan jag titta på detta????? vad mer borde jag absolut inte missa här?

Tror den här frågan handlade om Big Fat Quiz? I England kan man titta på motsvarande SVT Play, dvs BBC iPlayer och Channel 4 on Demand! Tror ITV har en sån sajt också. Några av mina bästa engelska panelserier att kika på om en bor i UK är: QI, 8 out of 10 cats, Have I Got News For You, Never Mind the Buzzcocks, Would I Lie to You, Mock the Week, Was It Something I Said, Russell Howard's Good News.

vicky: kan du inte berätta om böcker och filmer och serier som du älskar. pössss

Så klart!! Kanske ska börja tipsa om mina favoriter lite mer? Men böcker jag gillar är: Siri Hustvedts Vad jag älskade (känns som att jag har tjatat så himla mycket om den nu men jag läste den ganska nyligen och ÄLSKAR den verkligen), Maryse Condés Färden genom mangroven, Sylvia Plaths Glaskupan, Jean-Paul Sartres Äcklet, Aravind Adigas Den vita tigern, Linda Skugges Saker under huden.

Favoritserier: How I met your mother, Big Bang Theory, Two and a half men. NÄ JAG SKOJA BARA haha fy fan kräks. Nää men gillar ju Breaking Bad, Twin Peaks (har en TP-tatuering liksom jobbigt om jag inte gillade serien då), Parks and Recreation, Community, Arrested Development, (engelska) Shameless, My Mad Fat Diary, Peep Show, Misfits, Skins, Girls, Friday Night Dinner, osv. MADE IN CHELSEA!!



Favoritfilmer: Blue Valentine, Amelie, The To Do List, Darjeeling Limited, MASSA SKRÄCKISAR typ Insidious, The Conjuring, Sinister, White ghost/Black ghost, Orphan OCH SÅ VIDARE. Älskar fan skräck!! Tipsa mig om bra såna filmer om ni vill vara snälla mot mig! Älskar den "stilen" som The Ring satte så vill helst ba se shit från 2003 och framåt haha. Och så tycker jag inte så mycket om gore och sånt men älskar psykologiskt läskiga händelser och hemsökningar och BASED ON A TRU STOREH osv!!

jessi: favoritböcker/författare om du har några? vad gör du helst när du har en kass söndagkväll? och när ska vi genomföra den där utflykten till erikshjälpen?? puss pårej

Hoppsan nu svarade jag redan på favoritböckerna. Favvoförfattaren är då Siri Hustvedt, vet att jag inte har skrivit något om henne här på bloggen men hon är i alla fall min ultimata favorit........

En kass söndagskväll, hmm. Mitt enklaste tips att bli litt mindre lessen är helt seriöst tumblr. Alltså det kanske låter osympatiskt och som om jag aldrig varit ledsen irl MEN ALLTSÅ DEN SAJTEN. Den har räddat mig så jävla många gånger då jag velat skära/ge mig själv blåmärken/OD:a. Eller bara ligga katatonisk i min säng och stirra in i väggen. då känner jag: :( MEN då tänker jag på den här:


och så gör jag det bara för att han är så jävla roli. :)

Men klart att jag inte blir långvarigt *LYCKLIG* av tumblr. Så enkelt äre ju inte..... Om jag känner panikångesten komma krypande så brukar jag gå någonstans där jag kan vara ensam, där jag slipper lägga på en fejkad glad yta och där jag kan gå helt in i den deppiga känslan. Jag jobbar jättemycket på att acceptera att jag är ledsen/arg/ingenting. Alltså att stanna i känslan istället för att få panik och försöka bli glad. Jag måste kunna vara ledsen för jag måste kunna hantera det och inte göra något förhastat. Tanken är att KLARA AV mina egna känslor till slut. Sluta springa ifrån mig själv helt enkelt.

OCH vi ska till Erikshjälpen ASAP!!!!

linn: Hej, vart har ni köpt tandläkarsetet?? :)

Haha vet inte ens om du är allvarlig?? Pga flera år gammalt inlägg. Ändå kudos till dig som ens kunde LÄSA det dock.... Setet är i varje fall ifrån 99p store. Funkade sjukt bra för att vara lågkvalle! 10/10 would recommend.

henrietta & johanna: alltså är så spänd på att få veta vad du skriver om???? typ genre osv????? heja dig!!!!

Guuu vad snäll du är som ens bryr dig?? Jag vågar inte ens skriva för mycket om vad boken handlar om pga vill inte "jinxa". MEN OKEJ! Här får ni en liten del från mitt dokument med lösa bitar som jag inte riktigt kan få in nånstans i boken. EXKLUSIV FÖRHANDSTITT lol nee men here we go i alla fall!


linda: alltså! sån himla bra idé! (med bokklubb reds. anm.) hur tvingar en sina vänner till det???? hahaha

Alltså det ska en väl int behöva tvinga sina fräns till!? Det är ju KUUUL. Min bokklubbskompis Flora skrev precis en asbra bokklubbsguide!

agnes: Älskar böcker och springa.... mmm det är den bästa kombinationen, önskar att man kunde göra det typ jämt. Tack för alla bra bok tips. Har du läst Hzruki Murakamis bok vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Kanske ett tips? Kram!

Men eller hur!? Ja, läste den för något år sen. Tyckte den var himla peppande faktiskt! Fast i vanlig ordning blev jag provocerad av Murakamis kassa kvinnoskildringar... det är nåt om "unga universitetskvinnor med fasta skinkor och svepande hästsvansar" som han skriver nedlåtande om och typ inte tycker är "ÄKTA LÖPARE"??? Lackar UR. Vet ni fler bra löparböcker? Tipsy tipsy please!

sandra: vad är timer-cam appen för nån? hur använder man den? :D

TimerCam är ba en enkel app som gör att en kan ha självutlösare när en fotar med mobilen. Kan ställa in på 5, 10 eller 20 sekunders fördröjning. Det är min bästa följeslagare i appvärlden!
Så här kan det se ut med timer cam! Som ni ju redan sett så klart. 
Fan vad trött jag blev på mig själv nu waahhhh. Men men. Hoppas svaren var ok! Del två kommer om ett par inlägg ungefär. Weho!

6 kommentarer:

  1. Okej, har så mycket att säga här så delar upp det i punkter:
    1. ÄLSKAR svaret om vad som är äckligt - särskilt det om potatisarna?! känner samma sak + tycker typ allt är äckligt mvh sensitive soul....
    2. ja pls börja tipsa om böcker/serier/filmer du gillar!!
    3. och also: pls kan vi kolla på skräckisar tillsammans?! älskade också the conjuring + sinister (ev. hade det med patrick wilson/ethan hawke att göra :))) )
    4. Ezra Koenigs twitter är typ min #1 motivator in life (nästan i alla fall).
    5. utdraget ur din text är SÅ bra.

    Phew ok, det var allt. Tack för mig.

    SvaraRadera
  2. frågaaaaaaaa, var i Berlin nu för någon vecka sen och älskar staden!!! hipsters ingen bryr sig alla röker inne på pubbarna och klubbarna är sååå coola!! men har alltid haft drömmen att flytta till england cuz its amazeing!! vad ska jag göraaa, vad finns det för + med england? är det billigt?? i Berlin betalar vi 5kr för en skit stor öl och en 10 för 100 cigg. help me friendo

    SvaraRadera
  3. two and a half men asså satte typ i halsen. love u

    SvaraRadera
  4. asså du e typ perf och dessa svar likaså!!! fick mig å vända på parentesen! erikshjälpen is waitin' COME ON

    SvaraRadera
  5. HAHAHAH asså blev helt *FRIENDSHIP OVER* när du skrev how i met ur mother osv u scared me!

    skrattade fan högt åt detta inlägg hahah assså luv u

    SvaraRadera
  6. word på alla här över!! teveserierna <33

    ps FINNS ju timerkamera på iphone nu ju! eller nu och nu men ah. eller du kanske är androidare? isåfall nevermind. puss i vilket fall

    SvaraRadera