3.12.2015

throwback thursday: resten av paris, april -13.Det här inlägget har legat i mina utkast i nästan TVÅ ÅR. Fy fan. Antagligen för att d e alldeles för bildspäckat :))) Men nu gräver ja fram det som den arkeolog jag är & visar er: min dag två av Parisresan jag gjorde för två år sen. För att summera det jag skrivit om resan på bloggen so far: mina barndomsbästisar bodde i Stockholm och jag i London. De flög & jag åkte buss och så möttes vi i ett vårigt Paris! Vi hade inte setts på ett år så det var verkligen så himla fantastiskt. Okej. Nu ska vi låtsas att det fortf är aktuellt!! Hade i princip skrivit klart alla bildtexter också så de är recyclade de mä :)) Under den här skrev jag tex: "Maria och jag var söta på le metro." SANT.Okej, nu är den här resan ju typ örti år sedan... så jag har glömt bort vad det har stället hette. Men här är mina tjejer i en labyrint i alla fall.

Och här är vi som pojkbandBästa bästa gänget.

Mina älsklingar Sophie & Frida.

Vi var så himla spralliga över att det var vår & sol & paris & vi vi vi. Så då blev det självklart lite Matrix-moves & sånt

Det blev dags att dra vidare. Vi gick till Jardin des Plantes!Mariamoset och Carlosbaby

Jag klättrade i träd så klart. Sjukt skönt att bli 10 bast igen och ba leka loss

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
som sagt ett barnFridiälsklingen

"Stå under körsbärsträden och se nykära ut!!" Tycker Soph & Maria lyckades helt utmärkt väl med den uppgiften

Efter örti foton tagna på körsbärsblom äventyrade vi vidare

Nämligen till Grande Galerie de l'Evolution. HÄR VILL JAG UTFÖRA EN TRIGGERVARNING: döda djur.

Det är verkligen ett helt stört himla ställe. Fanns en hel del som inte var särskilt pk där. Det mesta är dock i plast (pjuh!) och är det inte det så är det minst hundra år gammalt.

Som den här katten till exempel. Tror den var riktig :(((

Och dessa var bäbisskelett :))))) so fresh so cool so humantEn avslappnande bild på fjärilar för att bryta av stämningen lite, varsågodDet blev lite intensivt med allt dött så vi tog en museumpaus. ALLTSÅ DESSA HIMLA TJEJER åh

Vi gick runt på gatorna och andades lite (och vinkade till glada franska snubbs) innan det vart dags för museibyggnad nummer två.

Den här gången vare Muséum national d'histoire naturelles tur. Det var färre djurskelett men alltså det var ganska snarlikt… 

Byggnaden i sig självt var flådig tho

Men sen fick det va nog med instängda rum! Vi forsade ut ur museet och grävde fram kartan för att lokalisera ossÄlskar'om kolla va golle :')))

Vi ba "screw dis we r outta here!" så åkte vi tillbaka till vårt hotell en svängiz
Bonus fact: en äcklig man i femtioårsåldern satt mittemot mig på metron. Vi åkte säkert 5-6 stationer och han släppte inte mig med blicken en enda gång :))) Det var ingen gullegull-i-love-u-blick heller direkt. Mer en "imma murder u and then wear ur skin as a coat"-kinda look #mänärsåsöta #wedontneedfeminism

Veeet att jag skriver typ "min älskling" under ca varje bild på Sophie. Men. Alltså. SHE MY BABY asså 4 real!! KOLLA HUR GULLE HON E liksom?? Y'all just jelly. Vi bytte om & googlade "nice vegetarian restaurants in paris" efter den dåliga erfarenheten i Montmartre kvällen innan.

Vi var superduperhungriga & superdupertaggade på metron dit!! 

Och alltså. Stället vi hittade. Var SÅ. GOTT. Le Puits de Légumes hette det (obs nu ere nutida chrissy som tagit över för dåtida chrissy hade inte skrivit nå fler bildtexter!! ÄNDÅ kommer jag ihåg stället pga var verkligen en GUDOMLIG upplevelse). Mysigt & litet & parisian. Noll turister (förutom vi då hehe). Och asagod vegomat! 

KOLLA. LIKSOM. VA. GOTTTTTTTTTTT

Nu hoppar vi till dagen efter aka vår sista morgon!! Pjuh. Soph & jag ställde klockan supertidigt, för vi skulle nämligen ta en liten löparrunda i närområdet. Alltså det här är verkligen mitt bästa bästa resetips: packa med träningen. Det är SÅ kul & blir liksom ännu ett sätt att upptäcka staden på. (förutsatt att en gillar sin träningsform & inte packar ner den som ett påtvingat & jobbigt moment, förstås.) Ps ägde en Nokia från 2008 vid det här tillfället märks det på fotokvallen eller :)))))

Jag tror jag växlade mellan att använda system- och engångskameran, så vissa grejer vi gjorde har nog fallit bort eller åtminstone trillat ner i ett fotokuvert någonstans. Men vem fan bryr sig för det här inlägget innehåller ju redan typ tretusen bilder hehe förlåååååt. Kommer gallra ur inlägget asap. SÅ för att fortsätta *da story*: Vi var allmänt resesega men började dan med frulle ute. Maria tog denna supergoda färska cidern från nå lokalt bryggeri. 

och jag tog en kaffe för jag uppskattar tydligen ej lokal kultur!! Näää rå men alltså ibland behöver man ba lite koffein ok!!! mvh *barn som bara beställer spaghetti bolognese under 2 veckor i spanien*
Har nog förresten fortfarande kvar ett sånt där sockerpaket i någon byrålåda någonstans jepp

Frida & jag lärde känna varandra i en spanskagrupp när vi var 12. OCH NU SATT VI DÄR TESAMMEN!! I PARIIIII Å VÄNT PÅ VÅRA CREPES mmmmmmmmmmm tänk va :'))

Asså säg va en vill om parisklyschor MEN DET HÄR CAFEET HADE EN KATT såååå mysit åh

…. som satt så här vid de lediga borden. alltså. hjärtat ba *smälter*

Resten fotade jag med lelle engångskameran så nu ere slut på denna ENORMA JÄVLA BILDÖVERDOS. Skönt + snyft, känner jag. Återvände i alla fall till mitt älskade England medan de andra flög tillbaka till Sverige. Även den här resan gjorde jag förresten med min superfavvo Megabus. Minuset på det var: resan tog typ 11 timmar. Plusen var: billigt, mysigt & fick åka färja mellan Dover-Calais!!!!! Tyckte det var hur häftigt som helst. Skulle göra om'ett in a heartbeat.

7 kommentarer:

 1. assååå love you vill va din bästis!!!! om ja flyttar till sthlm så ska ja bli din bästis ba så du vet <33333

  SvaraRadera
 2. vill också va din bästis ju!! ps om du vill/har ekonomi fåru gärna komma och hälsa på i gbg omru vill, har ett rum hos mamma!

  SvaraRadera
 3. HAHAHAHA ASSÅ FACKING FJÄRILARNA VAR DET VÄRSTA I INLÄGGET FUCK YOU PAST CHRISSY!!!! :(:(:(

  SvaraRadera
 4. haha men åh så fint, nu får du ju återuppleva resan litte såhär 2 år senare. <3

  SvaraRadera
 5. meeeh kvallen på bilderna e ju feet känns som lomographykameror eller nåt. och paris asså vad fint ni verkar haft det! har bara hängt där en gång men blev så besviken på parre :/// får göra omet

  SvaraRadera
 6. Meh vadå! Jag älskar detta bildbombsinlägg!

  Och katten på caféet!!! <3 (Inte katten på museum, det var bara sorgligt. Mitt hjärta liksom. :(((()

  SvaraRadera