4.10.2015

10 dagar 5 städer 1 chrissy - YORK

Vi glömmer för stunden att det är en fredagkväll i april och *reser tillbaka i tiden* till januari tidigare i år. Då var jag och Louise på andra sidan vattnet och ~gjorde~ England!! Så. Nu sveper jag det sista av min Ginger Joe och DJUPDYKER IN MEMORIEZ. lol ok. följ me!!

Dagen efter att Louise & jag rest upp till Leeds så tog vi + Emily + Leigh oss till tågstationen.

Vi skulle nämligen hit - till York!! ALLTSÅ. D-R-Ö-M-stad. Det var regniga januari fortfarande men så jävla fint. Tusen byggnader ifrån typ 1600-talet överallt ba helt casual och massa knotiga engelska träd. Vi kunde ju inte gö' annat än att strosa runt för maximal atmosfär-insupning!!

Så vi köpte ett gäng hämtkaffe från superdupergulliga Brew & Brownie. Där kunde man äta så himla mycket hembakat och ekologiskt, och så hade'rom en osttallrik på menyn som hette Eeh bah gum! bara en sån sak!! *måste dit igen* (vänster bild = louises)

Knallade på så gott vi pallade! Jag hade bara packat 1 par strumpbyxor och i Leeds hade jag cirka dött av hur kallt det var, York var yttepyttelite varmare. Så jag carpade värmen. samt alla stört fina byggnader i tudorstil åh

Den här butiken blev jag så. jävla. kär i. De andra ba "kom nu chrissy…" jag ba väntaaaaa…… ska baaaaraaaaa… fota lite... hehe *rolig att resa med* *NOT*

Men de gjorde rätt i att dra i mä'!! För det var faktiskt dags för Betty's Tea Rooms! (bild via Emilys insta) Betty's har funnits i Yorkshire i hundra år och är superkänt i hela England (ca en vecka senare satt jag bredvid en supergulli kvinna på teater i London & nämnde då att jag varit i York. Hon nickade & ba "Du gick till Betty's, va?" jag typ skrek ja rakt in i hennes ansikte :))) Vi var peppade iaf!!

Jaaaa ungefär här sparkar jag mig själv för att jag inte tog med systemkameran ja… hade tänkt ÅTMINSTONE köpa en engångskamera på Boots, men det blev inte heller av. Så det blev iphonebilder för hela slanten :)) Fast iofs så blir det ju ungefär samma gryniga engångskamera-effekt av att köra mobilbilderna genom tusen kamera-appar :)))) SÅ D GÖR JA. Här är gullosarna number one Leigh & Emily. Och så gullismaten number one: Yorkshire cream tea GAHHHH godaste!

:O :O :O

Mitt huve e ju ENORMT???? + Lollo inne på Fudge Kitchen = en fabrik där de gör fudge för hand!! Vi fick smaka!! DE VA SÅ JÄLA GOTT!!!!!! Varför köpte jag ingen!!!! Vem vet jag e väl dum i mitt gigantiska huve!!!!!!

Så blev de kvälla. Vi hittade York City Church bara pang bom mitt i staden (ok, KANSKE finns en LITEN ledtråd i namnet…… men men) så himla fin. Tvingade mina gullisar att posea :)))

Sen gick vi: 1) på toa tillsammans like we were 13 :') Emily va crejsi och fick lila hår undrar vart d kom ifrån?? :-))) och: 2) på Waterstone's!!! älskar den jävla bokbutikskedjan pls come 2 sweden. Jag hittade en hörna med Yorkshire memorabilia!!!! grät i en kvart innan jag samlade mig nog för att köpa en mugg som det stod "chuffin' 'eck" på ♥ (= "fucking hell" fast sagt med grötig northern accent mmmmhhhh kan inte ens hålla i den muggen utan att ja får kåtslag :)))

Vi tog en sista liten runda genom staden innan vi slog oss ner på The Golden Fleece för att beställa in cirka allt vi gått och craveat under dagen, det var yorkshire puddings och det var sweet potato fries och det var starka mörka pints. Det var en så HIMLA mysig pub som byggdes 1503 (!!!). Och så klart är den ju haunted hehe. Det satt ett skelett vid bardisken tex!! ~*ooh eerie*~ Om jag har nån bild på detta maffiga ställe? Nä… varför skulle jag ha tagit det… om jag däremot har ca tusen bilder på mig sj när jag går på olika toaletter i england… det tänker jag… inte svara på…


KOLLA BARA PÅ DET HÄR GÄNGET älskarrrrrommmmm :')) Här hade vi handlat på Marks & Spencer inför kvällyn, vi köpte hummus med karamelliserad lök!!! och cheese twists och massa annat göttigt. Jag köpte cheese straws på Cooplands också!!! Grät mentalt, det är så himla gott men framför allt är det så jäla nostalgiskt. Både cheese strawsen och Cooplands finns bara up north och jag fangirlar ju norra england så himla hårt som ni kanske märkt?? :-) Så ja. jag glädjegrinade ner i min fettflottiga pappersförpackning ostbröd :))) De andra: letade på kartor vart vi skulle gå för att hitta till stationen! Var ju dags att lämna York för att åka tillbaka hem till Leeds.

Vi hittade! Eller, Emily Leigh & Louise hittade medan jag… tittade… glad i could help gang! :DD
Här är förresten City of York Walls som är nästan tvåtusen år gamla :O:O:O Det blev vår sista sight seen (pls notice my ordvits thänks), sen snoozade ja på tåget hem ända tills Leigh tog fram sitt resegodis. Då sa han "Vill du smaka?" och jag sa "ja tack!!" och sen åt jag upp 90% av det :))))

Och så kom vi kom hem till den här gulliga!! Han kom och släppte en blöt hundgodis i mitt knä och demanded att jag höll upp den framför honom så att han kunde gnaga på den ♥ Hans önskan = min lag, så spenderade resten av kvällen med att göra det. Men alltså, att ha en varm nöjd jycke på benet = cirka bästa känslan ever. Emilys och Leighs kompis kom över och så åt vi vår hummus och våra snacks samt kollade på störda youtube-videor och skrattade tills magmusklerna drogs ihop i kramp. Helt okej bra dag alltså.

Del ett: 10 dagar 5 städer 1 chrissy - LONDON.

5 kommentarer:

 1. Älskar dina bildtexter och i förlängning dig!!

  SvaraRadera
 2. asså din kompis (louises??) halsduk är to die for!

  SvaraRadera
 3. alltså love you på riktigt

  SvaraRadera
 4. MEN vad fint!!! blir så himla ressugen alltså!

  SvaraRadera
 5. Dessa inläggggg <3<33

  SvaraRadera