8.25.2015

dark places & ingefärskaffe & scream & alexandra.


Igår stod Alexandra på Kungsgatan och väntade på mig. Jag skulle nämligen få bjuda henne på bio!


Inte vilken film som helst utan DARK PLACES! Dvs filmatiseringen av Gillian Flynn-romanen som jag läste alldeles nyss + älskade. Vi var rimligt peppade. Och den var himla bra! 4 av 5 highfives.
Efteråt tog hon mig till Joe & the Juice. Jag drack en ingefärslatte som inte smakade jättemycket, men jag tänkte "låt gå" och surplade i mig den ändå. SNÄLLT och CARPIGT av mig va! Vi satt där i någon timme och diskuterade filmen vi precis sett, samt pratade om viktiga saker som selfieposering, representation i media och knäppa tinderpresentationer.

Samt tog örti selfies. Älskar att ge Alexandra poseinstruktioner pga hon levererar 110% err time. Direktiv v. till h.: 1. "du ser en gullig hund" 2. "du kliver i jättemycket tuggummi" 3. "du är snäll" 4. "det luktar fis i ett väldigt litet rum och ingen erkänner"

Sen ville Alex gå in på Lush och kika lite. Jag följde efter henne som ett barn sin förälder hehe.

Vi knatade mot Alexandras hoods. Men först: pitstop på Hemköp där vi köpte viktiga filmsnacks, citronkvarg och MYNTONAD!! @ this drink: just sponsor us seriöst

Väl hemma hos Alex slängde jag mig på soffan och så tittade jag på medan hon fick fixa med allt inför vår filmkväll själv, mvh snäll & trevlig gäst :))

Vi har bestämt att vi ska kolla igenom alla Screamfilmerna tillsammans! Igårkväll hade vi premiär, så vi såg på trean. skoja vi såg första filmen så klart hehe

Alex saw that movie twenty goddamn times!! så hon maxade tiden genom att läsa och instagramma i de långsammare scenerna. Ibland sa hon: "Ska jag berätta något om den här scenen?" och så lärde hon mig något coolt, tex sa hon till när Wes Craven gör sin cameo som "Fred" i röd-grön-randig tröja. Så sa hon till mig "nu måste du gissa rätt på vilken filmkaraktär han gör reference till!!" det blev lite svettigt men jag tog den (Freddy Krueger vare ju). PJUH!


Efter Scream var våra hjärnor för trötta för att ta in mer film, men vi ville heller inte skiljas åt riktigt än. Så vi fyllde magen med Oreos framför ca en halv säsong BoJack Horseman. Fyfan vad kul den serien är.

Och efter det rullade eftertexterna över vår kväll *poetisk*, Alexandra vinkade hejdå och jag tog på mig koftan för sensommarkvällsvistelse. Jag blev för varm så fort jag kom ut i natten & aldrig har jag blivit så glad över att utsöndra vätska ur alla kroppens porer som där och då. Hörru sommarn, gå inte, inte än, va kvar. Låt detta ljusa bestå bara ett litet ögonblick till.

12 kommentarer:

 1. Alltså blir alltid så glad av dina inlägg <3

  SvaraRadera
 2. Ååhåhåhå, var så nära på att köpa dark places på pocket shop i veckan, men tänkte att den kanske inte är så bra, men nu vill jag köpa den igen men beställde nyss massor av andra böcker?!+1+1+11+ vad äre för fel på mig :( buuuu

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha NOOOO! hatar den känslan. du kanske hittar den i någon secondhandbutik om du har tur!? jag tycker den är meget meget läsvärd i varje fall :D

   Radera
 3. fifan vad fint!! ni äger!

  SvaraRadera
 4. rätt schysst lya hon bor i den där bruttan ;) och himla mysiga ni är!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst gör hon!? hennes handtvål luktar ginger beer. GINGER BEER! drömboendet verkligen <3

   Radera