8.28.2015

FRÅGOR + SVAR del 4.

Kommer ni ihåg när jag hade frågestund? Nej? Nä inte jag heller opsi. Tar mig i kragen nu och svarar på ett gäng q's! Jag är nyduschad, kaffet pumpar i ådrorna på mä, jag sitter i solen på balken & kramar det sista ur sommarn & livet e gött. Frågor (och svar. hehe) på det? Kom igen d blir kul!!

carp med liten kopp

Sara: berätta om din första kompis i livet.

Min första kompis hette Madeleine och var född -89. Madde kom fram till mig en sensommardag under nittiotalets mitt och frågade om jag ville leka. Så enkelt var'e att bli kompis med nån när man var cirka 4 minns ni. Jag hade ännu inte ens sett lägenheten min familj höll på att flytta in i right then and there, men jag sa ja och övergav flyttstöket utan så mycket som en flyktig blick över axeln. Så kom det sig att jag lärde känna Madde innan jag lärde känna det första hem jag skulle ha minnen om. Och hon & jag blev oskiljaktiga på momangen. Varje morgon innan dagis kom hon hem till mig och lekte med bilar & polly pocket. Efter dagis gick jag direkt till hennes port och ringde på, ofta utan att ens gått hem innan. Tillsammans samlade vi småmynt som vi, sällskapade av starka barnönskningar, lät falla djupt ner i en brunn. Det var en sån där gammal rostig en med välvt galler som lock. Vi kastade mynt i den för den var så klart en önskebrunn, det såg man ju direkt sa Madde och jag nickade energiskt. Dessutom, sa hon, ju mer pengen man kastade i var värd desto större chans att ens önskning slog in. Jag vet inte hur många femmor och tior som försvann i det där hålet i marken men jag vet att jag tyckte att det var helt magiskt. Inte så mycket önskebrunnen i sig kanske, men Madde själv var ren och outspädd magi.

bilder ur engångskameran

Dani: vad för engångskamera har du?? eller köper du typ billigaste du hittar eller håller du dig till samma märke? 

Billigaste jag hittar! Så klart har jag ju några *basic requirements*, typ att den har blixt och en ISO på minst 400 så en kan fota inomhus och på utekvällar. Har allra mest köpt de vanliga blåa som finns på Boots i England, de kostar £7.50 styck men brukar ofta finnas på 2-for-1. Vet faktiskt inte var en köper engångskameror i Sverige? den som vet better hook me up!


Anonym: Jobbigaste du varit med om? 

Ja det är en klyscha men nu är jag ändå fortfarande ung & det bränner så mycket så jag säger väl det vi alla vet: det första stora uppbrottet någonsin. Fy fan vad ont det gjorde.

Matilda: du som bott i london osv. hur svårt var det på en skala att hitta ett jobb? hur lång tid tog det för dig? hur hittade du det? du har säkert fått frågan cirka sextiotre gånger men hoppas du vill och orkar svara hehe... är väldigt väldigt sugen på att flytta dit nämligen

Hej, vad kul! Det beror på vilken sorts jobb du är ute efter. Är du inte kräsen så kan du få vilket jobb som helst. Efter att jag tagit kandidatexamen ville jag desperat stanna kvar i staden, så jag sökte varenda jobb som fanns. Jag upplevde att det var asalätt att få ett minimumavlönat arbete, och det var den generella uppfattningen också hos mina vänner. Jag delade ut 10 CV:n hos butiker, caféer och barer i mitt närområde. Innan veckan var slut hade jag anställning. Hade absolut ingen erfarenhet, inga kontakter och inga rekommendationer, det behövs verkligen inte för den typen av jobb. Däremot fick jag enbart mitt copywriting job genom att en klasskompis sa att jag borde söka det, då fick jag skypeintervju och sedan praktik som gick över i frilansanställning. Innan jag fick det jobbet hade jag sökt kanske 30 olika skrivarjobb men inte fått napp, så i den branschen tror jag det är lite svårare att få anställning då konkurrensen är hårdare för färre platser. MEN tycker du ska köra ändå!! Du kommer ha så kul. världens bästa stad att vara ung i.

london e tok rolit :---)))

Laura: Sämsta som hänt idag?

Jag råkade klicka på mailikonen istället för safari i kontrollpanelen och nu är min dator såååhåhå seg eftersom mail insisterar på att "uppdatera systemet" i 20 minuter varje gång jag felklickar på den :))

Laura: Bästa som hänt idag?

Har inte hänt än MEN jag ska träffa en instakompis!! Det ska bli meget kul, tror vi kommer passa jättebra ihop!! så jag säger att det var bäst med idag :DD

Hanna: Din drömframtid beskriven med 5 ord/attribut.

England. Skrivandet. Självständigheten. Trivseln. GLÄDJEN.

Ellen: åh hej, jag har ett request! skulle inte du kunna skaffa en sökfunktion här, plz? *^_^* för det är så mycket serier och grejer du skriver om som jag vill kunna söka efter när jag har mer tid men så hittar jag dem aldrig i le inläggsdjungel :((((( jaja ska sluta tjata nu men gosh älskar dina inlägg om allt GB-relaterat + alla andra också

Hehe, tack vad fint! Fixat det nu! Kände mig inte tillräckligt säker i mig själv så var tvungen att ironisera det för att orka leva med det hehe, men den finns där! ~*look up*~ står det & där kan man hitta allt man nånsin drömt om att hitta i mitt arkiv. TYP.

Anonym: Hur ofta skriver du (typ dagbok, dikter etc)?

Oj, det varierar verkligen! Jag har intensiva skrivarperioder, då sitter jag hela dagen och knattrar. Annars kan det gå veckor utan att jag ens klicköppnar Word :)) Men skriver oftast någon liten anteckning i iphonen, den är smockfull av four a.m. thoughts. Skriver nog ner i snitt 5-6 idéer per dag ungefär.Hanna: Vad vill du jobba med allra helst?

Jag vill skriiiiva! Spelar ingen större roll vad. Helst massa olika! Vill skriva en bok och kanske ett manus????? Men först skriva en del recensioner och artiklar online tills jag får kött på bena och vågar *hänge mäj* åt mina dreamz

Maria: vad är din absolut BÄSTA egenskap?

Hatar att jag alltid måste gå fem varv runt såna här frågor innan jag svarar :)) mvh självförtroendet. Ja ja! Jag tycker det är bra att jag kan agera snabbt i pressade situationer! Är överlag ganska långsam annars och tar mig tid att svara/blir nervös. Men jag klarar att döma av en allvarlig situation direkt, inse att jag måste agera + vad som är bäst att göra, och lägger alla andra intryck & känslor åt sidan for later. *Handlingskraftig* är väl ca det sista ordet på jorden man skulle använda för att beskriva mig, men i stressiga situationer och *när det gäller* är jag faktiskt just det! och det gillar jag.

Linda: haru nån guilty pleasure music wise? å va inte lame diplomat som ba *ja anser inte att guilty pleasures e en grej ja står för allt ja lyssnar på*

Tur att du skrev det sista pga hade sååå annars gjort det hehe :)) Men tycker verkligen det ÄR svårt att hitta ngt pinsamt?? men kanske Kasabian e pinigt?? ELLER? Jag tycker det är fett pinsamt att jag lyssnar på N.E.R.D. pga Pharrells inblandning på Blurred Lines. mest skäms jag nog över att cirka 90% av alla mina toppartister på lastfm är vita män :))))))) räknas d som guilty pleasure lr :p:P:P:p:P

rip när ens mobilskal ej sög :))

Laura: Hur ser ditt mobilskal ut för tillfället?

Det är jättefult :( Du kanske ville se en bild men den e 2 nasty 4 sure. Den var från början *frosted* genomskinligt plast. Fastforward 1 år och nu är den frosted GUL plast :))))))) den som har ett iphone 5c-skal ba liggandes får gärna donera mvh mvh

Hanna: Har du någon drömstad att bo i?

Finns bara en stad i världen för mig och det är London. Hehe men annars har jag på sistone kollat fett mycket på SNL, Broad City samt 30 Rock och det har fått mig att önska/tro att jag är en comedy writer som bor i New York??

Maria: bästa hundrasen??

haha älskar dig för denna fråga pga vet hur viktiga hundar är för dig :') jag är dålig på raser faktiskt men älskar alla hundar som är stora, har mycket päls och är superglada över att se mig!!

Louise: favvofilm alla kategorier och varför? (du får säga fler om det blir för svårt att säga en) PUSS!!!!!

Bekänner nu. Jag kollar typ för sällan på film för att ha en favvo? Har många jag gillar och som jag sett 3-4 gånger, men ingen klar etta. Sjukt tråkigt ändå!?! Tror jag går igenom någon sorts filmpersonlighetskris också, alla mina faves från tonåren är så himla problematiska. Ca 99% av dem går efter premissen: "män i grupp gör *tokiga* grejer på film" heh :( Annars är det nog Mean Girls jag sett oftast + kan citera bäst? (Har  lajvat den  en gång också hehe.) Så säger Mean Girls!! Ändå värd favoritfilm känner jag, peppig, rolig, snygg & världens citatguldgruva. Det var även här jag som pluttig femtonåring först blev introducerad till Amy Poehler + Tina Fey. Föll dirr obv.

HUR I HELA HELVETET hanterar man sin eviga prokrastination som får en att typ missa livet och sitta framför youtube och deppa?!?!?!

ÅH namnet på dig som ställde denna fråga har fallit bort, förlåt! Haha beats me though, jag menar idag öppnade jag dokumentmappen som innehåller mitt *bokprojekt* för första gången sen i juli :)))

Men en grej jag gör för att typ KOMMA UTANFÖR DÖRREN är att-göra-listor. Fast jag kallar dem för PEPPLISTOR istället japp japp. På dem står inga världsomvälvande saker, men där står tex: "bada", "kolla på djur", "träffa en kompis", "spela sällskapsspel", "baka", "ta en löprunda", "ta med kameran ut", "skriv en stund" osv. Den har ingen tidsbegränsning för det blir jag för stressad av och då skulle listan bli ångestframkallande istället för peppig. Men det är ett 20-tal sådana där superenkla vardagsgrejer som jag gillar att göra. Istället för att ha en ruta bredvid varje punkt att bocka av i, sätter jag ett streck efter en syssla varje gång jag utfört den. Det här kanske inte alls låter kul? Men jag blir typ lugn av att titta på den, dels för att jag har ganska många streck vid alla punkter, och dels för att jag får en överblick över sysslor jag gillar att utföra och mår bra av. Så när jag känner att jag inte gjort nånting värt på hela dagen/veckan/året/livet kollar jag på den och ba: "ok first of all: har EJ slösat bort livet pga kolla alla dessa roliga grejer jag gjort?? and second of all: gå bara och GÖR något av dessa NU, så får du göra ett streck sen!!!" mvh lever för de där strecken :))

ÄLSKAR DIG ENGLAND

Josefin: Hej där!! Jag har sådär väldigt anonymt följt din blogg i cirka 100 år alltså minns inte ens när det började men hamnade här pga att du bodde i London å jag gick på gymnasiet i Göteborg och ville inget annat än att typ va dig samt ha ditt liv. Sen flyttade jag själv till da UK och har fortsatt följa dig (rolig grej som bör nämnas är att du följer mig på insta --> jag heter Josefin å bor i Glasgow) såå point being du har vart min idol föräver och sa ba en vacker dag har du entrat mitt liv fo real på instagramsfären! Så nu säger jag hej! Och har väl egentligen ingen annan fråga än följande eftersom du inspirerade mig att flytta hit: vad är din relation till storbritannien idag och tror du att du nånsin kommer flytta tillbaka?
Kram obsessive_fan_93

Alltså!! FÄLLER EN LITEN TÅR Josefin! FIFAN vilken härlig kommentar blir alldeles sprallig. Goddamn va bra du är som såg till att du fick UK-livet du ville ha!! Blir så himla glad och inspirerad!

Till din fråga: ja alltså, jag älskar Storbritannien. Jag GÖR ju det. När jag flyttade hem till Stockholm var det aldrig för alltid, det var alltid bara för stunden. För att min psykiska hälsa krävde att jag slutade jobba dubbla jobb och istället var hemma i en *caring* miljö där jag i lugn och ro kunde plåstra ihop min trasiga jävla själ. VARJE dag som gått sedan jag flyttade tillbaka i februari förra året har jag tänkt: "Jag måste tillbaka". Det är inte bara något jag kanske vill, eller eventuellt tar mig till. Det är någonting oundvikligt, som förälskelse, som midnatt. Som hjärtslag. Så fort jag är stark nog kommer jag tillbaka.


FRÅGOR + SVAR del 1.
FRÅGOR + SVAR del 2.
FRÅGOR + SVAR del 3.

8 kommentarer:

 1. Klart du (och jag!) kommer tillbaka <3 nästa sommar dricker vi öl i London Fields och raggar upp de finaste britterna ever

  SvaraRadera
 2. Åh kan du inte va en comedy writer i NY jag vill betrakta det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag vill leverera det!! har ansökt till ett comedy writing internship hehe som jag inte kommer få! men sökte ändå pga vart tvungen att skriva sketcher och manus då. det var asakul! :D

   Radera
 3. En kan köpa engångkameror på teknikmagasinet tex!

  SvaraRadera
 4. ehhhh den där listan med streck låter SUPERSMART, ska lätt kopiera idén! då kan man ju liksom använda samma lista hela tiden, och inte behöva göra nya hela tiden, miljötips hallå!!? (iaf om en skriver på vanliga papper, hehe) *börjar dirr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja kopiera!! jaaa samt att ens hjärna inte blir så scatterbrainy heller eftersom det alltid är samma lista. hehe mvh mkt mkt scatterbrained :')

   Radera