8.16.2015

serietips: drifters

Long time no serietips! Det ändrar vi på va. Bryter denna dry spell med: Drifters!

Drifters är ännu en engelsk pärla som jag gräver ur mitt musselkött och matar er med... nej ew va nej that's disgusting and wrong jesus. I denna två säsonger långa sitcom blir vi kompis med Meg, Bunny och Laura, tre asaroliga tjejer i sina mid-twenties som har varken jobb eller förhållanden, bor med sina föräldrar (i Leeds!!! northerners!!!! ey up luv!!!) och har precis gått ut universitetet. De väntar på att det riktiga livet ska börja, men de lägger in cirka 1% effort för att få det så. = de är s.k. drifters.Meg är ca bästa karaktären pga hon säger 100% olämpliga saker 90% av tiden = relate 5-ever.

Trots att de har universitetsexamen så vet de inte vad de ska göra med dem, så istället skaffar de ca dem sämsta tillfälliga jobben i Leeds because minsta möjliga ansträngning. hehe upp med handen if u been there *räcker upp båda händerna och en fot*

Och arbetsuppgifterna de oftast får blir: dela ut reklamblad + klä på sig de sjuka, ofta sexualiserande kostymer som hör till jobbet. Ca de bästa samtalen i serien sker när de står i Leeds city centre och delar ut flyers och hatar sina jobb och säger spydiga saker om sina kunder. och killar. och typ livet i allmänhet.

Kommer ni ihåg när man ba "omg skins är verkligen EXAKT hur det är att va brittisk tonåring!!!!" ? Well, Drifters är EXAKT hur det är att vara brittisk twenty-something!! KUL VA. Med plusbonusen att den är skitrolig. Alltså typ på Broad City-nivå. SE. DEN.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ja ni ser ju själva varför ni måste kolla.Det enda tråkiga är verkligen hur under radarn serien känns. Karaktärerna Bunny, Laura och Meg är baserade på de fyra tjejerna i första Inbetweeners-filmen (där de spelade *love interests* ugh), och tre av de skådisarna är också med i Drifters, så serien har liksom lanserats som "Inbetweeners - BUT FOR GIRLS!!1!!1" i England och man ba: :))))))))) seriously england u r rly testing my patience here :))))))))

Men annars så ÄLSKAR jag Drifters. typ gränslöst. Den är skriven av komedigeniet Jessica Knappett, som även spelar Meg i serien. En tredje säsong kommer i höst, och när den nyheten släpptes intervjuades Jessica om det och hon hade detta att säga: "I'm absolutely delighted we've got a new series because I've had my eye on a really nice new jumper."

Kolla om du: gillar feminism, northerners, att skratta.
Kolla inte om du: blir sur när kvinnor gör komedi, bor under en sten, hatar att vara glad.


(PS! En av er undrade om jag inte kunde göra så att mina tips blir lite lättare att hitta. Jag sa "ja men sjävklart". SÅ! Nu har jag tagit ett kliv in i 10-talet och lagt in en sökmotor (!!!) i högerspalten och även börjat kategorisera inläggen lite grann. Förhoppningsvis blir innehållet nu lite mer lättåtkomligt. Än så länge finns bara kategorierna  SERIER  och  BÖCKER  men tänker att jag lägger till ett par andra, så fort jag kommer fram till vad som är värt en egen flik. Har du något särskilt du vill se som klickbar kategori här till höger? Säg gärna till i så fall så fixar jag det. Bra då vet ni hej!)

4 kommentarer:

 1. Alltså love you extra extra för brittiska serietips <3!!!

  SvaraRadera
 2. woooow, blev så pepp på denna! Morgondagen = uppbokad! Danke schön för tha tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kul! hoppas du gillade'ren! :'))

   Radera
 3. yaaas thank u just what i needed!

  SvaraRadera