8.13.2015

tbt: när jag tog kandidatexamen, ldn -12.

Året då jorden skulle förintas tog jag min kandidatexamen. Närmare bestämt den 24:e juli 2012. Min pappa fotade hela dagen men jag har inte visat bilderna på bloggen än, så - vi kikar nu helt enkelt!


Asatidigt på en asavarm dag åkte jag, mitt ex, pappa, hans ex, och min lillebror Anders, tuben från Holloway till Southbank. Jag var en tjugotvåårig liten plutt som skulle ta min Bachelor of Arts från London South Bank University. Ceremonin skulle hållas på fina Royal Festival Hall. Pepp pepp!!

Jag vet inte hur mycket engelska universitetsavslutningar skiljer sig ifrån svenska (en hel del gissar jag dåra hehe) men i England ska man i varje fall göra detta viktiga först: plocka upp sin gown & mortarboard. Här är jag i min ensemble! Det var ca det här jag gick i skolan i England i 3år för :)) Efter att det hämtats upp är nästa punkt på dagordningen porträttfotografering (för dem som vill). Det ville jag! Jag och min klassis Elliot skulle fotas samtidigt och när vi frågade varandra vad för betyg vi fått och hur våra somrar varit svajade våra röster markant. Vi bytte ryckiga leenden och påminde varandra att försöka att inte snubbla på gownen under ceremonin, hehe.

*fotofixa*

Klart ca 42 sekunder senare. Skakig en VAR här alltså jeez. Typ magvärksnervös, det kändes i princip oundvikligt att jag skulle göra någonting fel eller pinsamt här.

Hursom. Ceremonin började! Eftersom London South Bank Uni är en så himla stor skola var det hur många klasser som helst som skulle ta examen samtidigt, så skolan hade bokat Royal Festival Hall 3 dagar i sträck för att hinna med alla. Denna dag var det vår klass, English with Creative Writing, och kanske 7-8 andra klassers tur. Vi var först ut! Här höll LSBUs vice chancellor ett fint tal om alla hans duktiga elever, dvs oss :)))

Fast om jag är ärlig så var jag så HIMLA nervös att jag knappt hörde vad som sades nere på scenen. Vi skulle nämligen närsomhelst bli uppropade för att gå upp på scenen, skaka alla lärares hand och få våra diplom!! Blev så himla uppspelt över hur enormt brittisk denna underbara gamla dam var. Erkänn hon ser ut som om hon bor i en Harry Potterbok visst? ♥ Vill bo där med henne tbhOoooh here I come!! 1st hög med nervositet

Jag fick gå upp samtidigt som min bästis Madhia eftersom min bokstav kommer efter hennes på klasslistan. tack gode gud för det, har kanske aldrig gjort någonting mer nervigt!! Det var ca 1000 personer i publiken, klarar inte av att så många ser på mig?? *synd att mitt öra ville ta såpass mkt scenutrymme men praise the lord för att jag ej föll*

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Och sen plötsligt hade jag tagit examen! SKÖNT att den pärsen är över tänker jag här. Kolla blid jag var som 22-åring?? naw gumman :')) Efteråt fick vi champagne och bakverksbuffé och så fick vi träffa allas morföräldrar och småsyskon. Till sist släpptes vi ut i solgasset utanför Festival Hall igen. Äntligen, tyckte min lillebror.

Varje sommar (som jag bodde där åtminstone?) vid Southbank Centre så bygger de en liten "strand" vid Themsen, med bl.a. äkta sand, nå fejkträd och så dessa pallar. Så himla najz att få sitta ner på'rom efter så mycket svettigt & utmattande stående mvh gammal :))

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Och efter flera timmar i klackar fick jag äntligen byta till Converse!!! fortfarande, mvh gammal. obs det där till vänster = hur jag kommer se ut på paparazzibilderna när jag blir 1st kändisförfattare obs!! hoppas ni e ready 4 dis säger jag bara

Jag & Dong var så himla lyckorusiga! och varma. hehe ja d e mkt svettema i bloggen idag

Vi tog oss upp på Golden Jubilee Bridges för att kika på utsikten, och där kom Anders på en smart lösning på överhettningsproblemet :))

Fast pappa kände det ändå som om han höll på att smälta bort där på bron i 0% skugga

Så vi promenerade iväg.

Hit! Till Covent Garden. Vart annars när en är vid Southbank liksom. gu, får hjärtsnörp av att tänka på att det här var mitt närområde i 2st år och jag tog det 100% för givet. fan att det också skulle bli vardag. HUR kan man ens låta friggin LONDON bli vardag fy fan vad dum jag e :S

Fast i juli 2012 kände jag i varje fall inte någon ångest över att jag inte carpat Covent Garden ordentligt, och vi satte oss längst ner med en varsin öl/cider/glass.

Jag åt den här!!!!! herre gu kan fortfarande drömma om denna FANTASTISKA organiska yoghurt ice från Roskilly's i Cornwall alltså mmmmhhh

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

100% devoted 2 dis icecream. ps ÄR jag Fiona från Shameless här svar: ja??

Lite mindre uttorkade tog vi sen bussen från Chinatown till Piccadilly Circus. Det är nr 14 en tar va? Nä vänta säg inte jag klarar det nog inte jag kan inte ens öppna journeyplanner och dubbelkolla, nepp går inte blir gråtig för att jag kommer ihåg det :))))))) Jaja, tillbaka till graduation day hehe. Dong & pappa var nykära + gulliga :)

Vid den här himla smeten som jag älskar klev vi av. Sommaren 2010, när mitt ex & jag precis blivit ihop brukade vi promenera hit mitt i natten, ifrån Kennington där vi bodde, och så gick vi in på HMV i Trocadero och köpte 1st skräckfilm för £3-£5. Vi dök in i affärens relativa tystnad och stod där länge länge och bestämde vilken film vi ville se, skuldra mot skuldra, dvd-rad Q mot dvd-rad R, i samförstånd. På vägen hem köpte vi ALLTID Onken wholegrain (den lila) + Haribo Tangfastics. Sen låg vi under min filt i hans säng och ryckte till av rädsla ibland och delade på godiset och jag gillade de sura körsbären och han ville ha de sötare krokodilerna med skum och I PROMISED MYSELF I WOULDN'T CRY :( :(

Hehe närå gråter egentligen inte men det var ett fint minne visst? Back to tjugofjärde juli 2012. Vi droppade in på ett Tesco på vägen och så styrde vi stegen till turistfällan nr 1! Alltså Hyde Park. Men ähhh, gillar Hajdan supermycket ändå, vem bryr sig om en miljon andra också råkar älska den? They do for a reason, liksom

Går alltid runt asalänge och kollar på varenda blomma och fotar vartenda bi

Pappa väntade tålamodigt under fotograferandet. Eller "tålamodigt" more like :))

Till slut fick de sitta ner! Pjuh, flämtade vi i unison. Vi slängde oss i skuggan och dukade fram tomater, brödpinnar, nektariner, Saint Agur, flädervatten, cheese sticks och Guinness-nötter. Och det var min studentmottagning, det!

Vi satt kvar i timmar, tills kvällningen svalkade oss och ryggar & ben började värka av stillasittandet. Då promenerade vi till ett fik där min föredetta landlord + typ nuvarande livscoach Aaron väntade. Han bjöd oss på sockriga kaffedrinkar för att fira att jag var en nykläckt post grad, och berättade anekdoter från sin bondgård i Sydafrika samt beskrev skrivandeprocessen med boken om mänsklig psykologi han håller på att författa. Samma morgon hade Aaron cyklat till Angel för att kolla på den olympiska facklan när den anlände till London, så han beskrev hur det hade känts att se det ske, att det alltid går att veta att man ser någonting som kanske kommer bli historiskt men att det aldrig går att känna hur stort det är i stunden. Och så sa han åt mig att inte oroa mig så mycket över vilka berättelser jag ska skriva utan istället bara försöka samla så många upplevelser som möjligt först. It's whatever typ finaste människan jag känner bara.

När vi sagt adjö till Aaron hade natten kommit, så vi tog tuben hemåt... och svettades cirka ihjäl på ett knökfullt Northern Line-tåg nånstans under Londons smutsiga jord. hehe, jovars tacka vet jag Stockholms tunnelbana!1!111 Den har åtminstone luftkonditionering!!!11! Sedan kom vi hem till sist, vi delade ett rum alla fem och med glansiga ögon och röda kinder talade vi om allt fint vi gjort. Morgonen efter flög vi till Sverige och så var det med det. Ps det går inte att greppa att jag tog kandidatexamen för TRE år sedan?!?!? wtf the fuck actually??


PS 2. Utifall att ni trodde att jag var en neat eater: u trodde wrong. Mums ! ;--P

8 kommentarer:

 1. Mitt hjärta GÅR SÖNDER av tanten!!!! Guuuud jag vill va henne/ha henne. + Så imponerad och typ inte avundsjuk för jag känner mig oerhört unnande över detta, men att du tagit examen i england alltså. Woooooow.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG MED! vi flyttar dit och blir hennes bästisar/lovers tycker ja'! <3 och jaaa alltså det var verkligen DRÖMMEN. så himla glad att jag tog tag i det & got it done! no regrets (trots en miljard i csn-lån, hehe)

   Radera
 2. men EN GOWN!!!! ååh. min kandidatexamen i sverige var typ *random klänning* *fest* *supa* MEN i maj tar jag ju min master i usa = får också se lika fab ut som dig!!!! fan vad grym du e alltid btw, <3 (och jag är så INTE heller en neat eater asså oommmmgggggggg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. typ BÄSTA!! jaaaa vad roligt, can't wait att se dina fajna bilder ifrån det seriöst!!! messy eaters unite <3

   Radera
 3. Apropå att du tog vardagen i London för givet: Jag tänker; äsch! Det är väl ascoolt att du har kunnat göra det, liksom bara leva där som om det vore helt normalt. Jag bodde i Tokyo ett år och kan tänka likadant ibland "varför var jag inte mer carpe" men samtidigt är väl det lite fint också, att man verkligen levde där och trivdes så bra att allt kändes naturligt. Massa svammel men fin examen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK FÖR DETTA! har aldrig ens sett på det ur den här vinkeln förut, men du har 100% rätt så klart! nu känns hela jag som en stor utandning av lättnad för att det var ok att jag tog london för givet. tack för att du gav mig den insikten! <333

   Radera
 4. asså så himla fin klänning?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! :DD hade den även på gymnasiestudenten tre år tidigare, hehe :D *återvinning e king*

   Radera