2.23.2016

2 bokklubbsträffar som varit

Idag är det bokklubbsträff! SOM jag längtar efter mina bokbabes. Vi kan titta på hur nice träffarna är så att ni förstår mina känslor! Kolla bara så här mysigt var det t.ex. på decemberträffen:

Vi var hemma hos Saran! Hon hade dukat upp ett juligt bjudbord åt oss & jag hade med mig julbak t.ex saffranskolakakor pepparkaksknäck & dadeltryfflar med jordnötssmör mörk choklad & havssalt jag var mkt nervös över hur de skulle smaka men gänget gillade det, pjuh!!


Vi drack glögg och diskuterade månadens bok - Norrtullsligan av Elin Wägner. Ett verk som skrevs för över hundra år sen och handlar om en grupp kvinnor som bor tillsammans utan män. HAHA okej världens sämsta beskrivning kanske men så här: den är lättläst, rolig och relevant om feminism. Läs den vettja.

ÄLSKADE Maria har ju pausat sin medverkan i Book Club Babes eftersom hon numera pluggar i Malmö, MEN nu var hon uppe i Sthlm & jag var hjärtögonemojin över detta faktum. Lil baby saknar henne SÅ.

Vårt samtal flöt över på allvarliga saker som brukligt vi pratade om underrepresentation, genus och vikten av att ha en samhällsanalys. I bakgrunden kan man förresten skymta Saras f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a Ralfabetstavla. Wowowowie vad duktig och påhittig denna person e alltså ★

Sen blev det mindre allvarligt!! Vi lade ifrån oss böckerna och kurade ihop oss i soffan och så turades vi om att visa upp favvo-youtubeklipp. Alex & jag visade baby rhino escape och Ante drog upp James Cordons carpool kareoke med Justin Bieber tex och sen kollade vi på tusen Jimmy Fallon-videor och jag babblade osammanhängande om vilken crush jag har på honom hehehohohihi. Blir röd om kinderna nu bara av att skriva om honom kan nog inte fortsätta måste nog lägga mig ner ett tag AAHHHOk NU har jag pausat Jimmy Fallon-tankarna så vi gå vidare i redovisningen nu tack för att du väntade!! Januariträffen var hemma hos Alex & där var t.ex Yrsa & Saran & rödvinsboxen

Januari månads bok var Lola uppochner av Monika Fagerholm. Vår första repeat-författare!

Men okej jag erkänner när vi sågs hade jag inte ens läst halva... ups. Sara & Louise var de enda som läst hela boken, och trots spännande slut så var de snälla nog att inte avslöja något för oss andra.

Så vi pratade om de delar vi redan hade läst, om det vackra språket och den kusliga stämningen i verket. Sedan gick bokklubbsanteckningsboken runt för det var dags att rösta fram vår februaribok! I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist blev det.

Det blev middagsdags! Ante åt Mamanudlar och Alex leftover takeaway & sedan började de dela och blanda med varandras. GULLON.

Nu ska jag svepa mitt två timmar gamla kaffe, lägga en klick lila i håret & läsa de sista trettio sidorna ur I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. I eftermiddag hänger jag med dessa igen! Både bokklubb & Pussy Riot på Dramaten blire. Längtlängtlängtar.

6 kommentarer:

 1. åh, det ser så himla mysigt ut <3

  SvaraRadera
 2. yayyy vad fina bilder vi ses i kväll <3

  SvaraRadera
 3. har också major crush på fallon =)))

  SvaraRadera
 4. Asså vadå "gillade" ditt julgodis?? LYRISKA ÄR MORE LIKE IT DONT BE MODEST U QT LIL'CHERRY // dadelbollarnas största fan

  SvaraRadera
 5. alltså kuu-huul med bokklubb! älskar't

  SvaraRadera