4.11.2016

som det känns i mig nu.


Det är mindre än en månad tills jag flyger till England och allt känns väldigt slutligt just nu. Vad jag än gör dessa dagar tänker jag alltid och oundvikligen tanken: "Det här är kanske sista gången jag gör ser äter detta på jag vet inte hur länge." Det ligger någonting kittlande i det: det är spännande samtidigt som det är skrämmande. Det är att stå vid ett stup. Eller kanske en flishugg. Det svindlar i mig.

Jag promenerar från Hornstull till City och tar in Stockholm med vidöppna ögon. Jag pratar extra ivrigt, kramar extra länge mina kompisar, för jag vet inte hur lång tid det kommer gå innan vi ses igen. När jag veckohandlar i Liljeholmen dröjer jag en minut längre vid hyllorna med svenska matmärken, bara för att.

Matvarorna ska lagras. Kompisarna ska lagras. Hornsgatan Ringvägen Mariatorget Riddarholmen och Centralbron: allt ska lagras. Jag ska låsa allt i tiden och jag ska sänka allt jag vill minnas i klibbig harts.

För inom ingen tid alls byter jag denna vardag mot en annan. Jag hoppas ju att 26-åriga jag kommer vara lika förälskad och förankrad i England som 19, 20, 21-åriga jag var. Jag hoppas att jag trivs, jag hoppas att jag passar in. Men vad som än sker på andra sidan de djupa vattenmassorna så vet jag att jag måste lägga manken till nu. Jag måste anteckna snabbare än förut, för jag vet att jag vill minnas allt det här senare. Jag vet att jag kommer vilja återvända.

11 kommentarer:

 1. det ska bli så jla fint att följa dig i england! ser verkligen fram emot det, på riktigt, för jag vet hur mycket du gör det. åhh. men alltså har du INGEN aning om hur länge? jag menar pratar vi tre månader eller tre år? NO ONE KNOWS????

  SvaraRadera
 2. Det ska bli så fint att följa dina äventyr!!! Du låter så himla mycket gladare nu

  SvaraRadera
 3. Så fint skrivet :'))) <333

  SvaraRadera
 4. CHRISSY får rysningar av denna text. <3

  SvaraRadera
 5. Åh, Chrissy!! Du skriver så magiskt fint!!

  SvaraRadera
 6. åhhh så excited for u! and i luv ur mejk here!

  SvaraRadera
 7. Så fint skrivet. Blir både pepp och lite rysig över att du ska göra den här förändringen. Så fint att få följa med, så vemodigt att behöva "lagra" allt som idag är hemma och bekant.

  SvaraRadera
 8. Åh, så fint du skriver!
  Och gu vad England med London!

  SvaraRadera
 9. Ska du flytta hit igen? Tycker vi borde hänga mer då :)

  SvaraRadera