10.11.2016

3 filmtips från 1 förkyld

Diggar ej faktum att jag på sjukdomsfronten currently lyckats roffa åt mig både frossa och ögoninflammation :)) Happ happ. En bra grej med att vara sjuk är i alla fall att man hinner se massa filmer! Eller "massa" okej jag har sett i snitt två filmer om dagen men ändå det känns som mycket för mig!!! Snittar två i månaden annars :)) Här fåru tips på tre jag gillade extra mycket!

PRACTICAL MAGIC (1998)

Practical Magic, eller Magiska systrar på svenska lol, handlar om hur snygg Nicole Kidman är när hon har på sig stora stickade tröjor och röker.

Hehe närå. Det är bara subploten huvudplot är denna typiskt nittiotalssvamliga: två systrar blir föräldralösa och flyttar in hos sina mostrar. Mostrarna bor i ett hus på en ö i ett trevligt litet bysamhälle där alla känner alla. Eh just det både mostrarna och barnen är häxor. Ofc.

Mostrarna är världens myshäxor och använder mest sina förmågor till att *busa* med byborna och att göra svingoda margaritas.

Sedan växer barnen upp och blir Sandra Bullock och Nicole Kidman! och Sandra får egna barn som ser ut som två minikopior av henne & Nicole so cute.

Men! Det vilar en förbannelse över familjen. Alla män kvinnorna blir kära i är dömda till att dö! Whaaaaat. Oh no!

Hehe okej kanske ej den bästa filmen jag sett, men den får ändå en stark 5/10 pga fett fin *aesthetic* samt så jäääävla snygga outfits på Nicole Kidman. Feelgood feministpepp helt enkelt.

COMING TO AMERICA (1988)

Akeem är prins i Zamunda och får allt han vill ha. Hans personliga hygien tas omhand om av betjänter, de borstar hans tänder med guldtandborste och varje gång han ska gå någonstans kommer tre anställda och strör rosblad framför hans fötter.

När Akeem fyller år blir det en nationell högtidsdag och invånarna i Zamunda kan köpa birthday merch med prinsens fejs på.

Men han är trött på lyxlivet och när hans föräldrar arrangerar ett bröllop åt honom ber han om ett års dispans. Innan han bestämmer om han vill gifta sig med den utsedda kvinnan vill han först försöka bli kär i någon på riktigt.

Så han flyttar till USA i jakt på den sanna kärleken. Till New York för att vara exakt.


Med sin närmsta betjänt och bästis, Semmi.


De hyr ett sjabbigt rum i Queens och börjar jobba på McDowell's (som ser ut exakt som McDonald's). Där träffar Akeem Lisa och blir blixtförälskad i henne, och sedan går resten av filmen mest ut på att Akeem ska försöka fånga hennes intresse - tRoooTz att han är (gasp) ~FATTIG~! Men ba en classic romcom från 80-talet svårare än så behövere inte alltid VARA.


Låt dig inte luras av denna stillbild dessa snorballa twins var med i ca 2 sekunder (och då som typexempel på tjejer som man ej kan dejta/bli kär i). Kvinnokaraktärerna är så himla sekundära i den här filmen så om du tycker det är alldeles för störigt (obs! förståeligt) så kanske du ska skippa just den här.


Having said that, de kvinnor som ÄR med är ändå så coola. Det här är ca min favvoscen: Lisa ligger på soffan och deppar, så hennes syrra Patrice börjar peppdansa för att muntra upp'na. Slutar med att de ba mysskrattar och har det allmänt nice. Inkluderar även många sjukt oklara close-ups av Lisas hunds reaktion på Patrices danssteg. Älskar't.


Okej jag älskar ALLT som har med Saturday Night Live att göra, *former cast member* Eddie Murphy inkluderad, men alltså. Han och Arsenio Hall är verkligen en så så SÅ kul duo ihop. Blev typ överraskad?? Gapskrattade for real så många gånger. Känns som en perf bakissöndagsfilm. Se den i sängen med en skål chirre på magen vetja.

SET IT OFF (1996)

Sist ut är den bästa. Ofc. Set It Off skildrar fyra unga kvinnor som behöver pengar. De vet inte vart de ska få tag i dem och de blir mer och mer desperata. Till slut, och av olika anledningar, bestämmer de sig för att tillsammans bli bankrånare.

Med en massa bra skådisar som t.ex. Jada Pinkett-Smith, Vivica A. Fox och Queen Latifah. Varning för den minsta mest oväsentliga spoilern i världshistorien (men ändå, VARNAD): i en scen gör de en goofykul version av Gudfadern och DEN. DÖDAR. MIG. Youtubear den och önskar att den fanns i långfilmsversion. Alltså en hel film med dessa kvinnor i Gudfadern-tappning. Yis plis kan detta hända nu tack.


Set It Off alltså. En fruktansvärt snygg, rolig, smart, feministisk och gråtig film. Om vänskap, drömmar och sammanhållning.


Gillar den så jävla mycket.

6 kommentarer:

 1. Åhåhåååå Practical magic är en av mina all time favvofilmer just pga så mysiggggg och fin och magi. Vill bo i den. Ska lätt kolla upp de andra filmerna för du har ju obv bra filmsmak, hehe!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men gud vad roligt! :D och tack! :DD

   Radera
 2. Älskar ditt språk, din humor, din finess <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. alicia jag blev SÅ glad av din kommentar. den gick jag omkring och värmdes av hur länge som helst. TACK finis <3

   Radera
 3. hahaha asså skrattade högt åt "När Akeem fyller år blir det en nationell högtidsdag och invånarna i Zamunda kan köpa birthday merch med prinsens fejs på." <3
  ska lätt se set it off så fort tillfälle ges!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaaaa dooo it!! tror du skulle gilla'ren!!

   Radera