5.16.2017

ett hej från en plastpåse :---))

jag älskar tumblr. skitmycket. just nu nickar jag jättemkt + blir lite gråtögd när katy perry frågar mig DO YOU EVER FEEL LIKE A PLASTIC BAG. så. här är lite nice n friendly stuff som plåster på själen som jag rebloggat på sistone.


på tumblr heter jag shellsuitshelley för jag hade precis lärt mig ordet shellsuit när jag skaffade tumblr.


& ja det här var kanske ett intetsägande inlägg men du får ursäkta jag försöker sätta upp avspärrningar runt det som rasat just nu bara.

igår gick jag in i köket vid lunchtid för jag visste att jag var hungrig. jag kunde förstå att jag behövde mat. började steka någonting på spisen, en fryst färdigrätt. la mig på golvet medan jag väntade på att den skulle tina. dubbelvikt, ihoptryckt, jag gjorde mig till ett så litet paket liv det var mänskligt möjligt. ögongloberna trycktes mot min underarm. smärtan små nålstick. i bakgrunden fräste frysta grönsaksfyrkanter. jag låg kvar. tittade på stjärnhimlen som sprakade på min hornhinna. det spelade ingen roll att det inte var en verklig stjärnhimmel, att den kom inifrån mig. ändå lugnade den mig


vad gör du när du mår dåligt? finns det något vattentätt knep en kan använda sig av? dela gärna med dig i sådana fall. alla förslag mottages tacksamt. ja hejdårå //mvh dipparn

13 kommentarer:

 1. mådde piss igår MEN gick ut på en riktig jäkla långprommis, inte i jättesnabbt tempo hela tiden pga gick med två kompisar och förbi både häst- och kohage (= måste stanna och mata/titta/fota/) men vi var ute i två timmar i solen. kom hem och var så trött i kroppen med noll tryck för bröstet och i alla fall den påtagliga ledsen-känslan var borta! är nog ändå mitt bästa tips just nu (men det funkar ju inte alltid heller liksom)

  SvaraRadera
 2. Typiskt lite klyschigt tips, men att träffa djur om man har möjlighet/inte är allergisk/inte hatar djur. Eller bebisar (om man inte är allergisk eller hatar dem). Jag har jättesvårt för att träffa *andra vuxna* när jag är nere, jag blir som en mussla som inte kan prata och då tycker jag att det är så skönt att träffa andra levande varelser som inte heller kan prata men som ändå är där och samexisterar. Gå på bio ensam är också bra, det funkar på samma sätt för mig. Två timmar i ett mörkt rum med andra levande, ingen får prata men man är inte ensam. En bonus är om filmen är bra och man har goda snacks, om aptiten finns.
  Och att byta miljö ibland. Jag märker att jag genast mår lite bättre när jag tvingar mig att klä på mig anständigt och går ut och typ handlar apelsiner eller bara sätter mig på en bänk på kyrkogården eller i en park och bara sitter. Tankarna flyger friare utomhus.
  Hoppas du blir mer uppåt snart!!

  SvaraRadera
 3. <333333333 du är så bra chrissy, tycker det tusen gånger om.
  jag brukar krama en varm vattenflaska, gömma mig under täcke, ta en varm dusch eller klä på mig varmt (om det är kallt) och gå en långsam promenad (som moa nämnde) och lyssna på min bästa lugna musik. ibland om det är helt omöjligt att röra mig så gör jag platsen jag ligger på så bekväm som möjligt och avsäger mig allt ansvar. love u finns här

  SvaraRadera
 4. Åh, Chrissy <3 Mina vattentäta knep som alltid funkar för mig: skrika/skrikgråta (dramatiskt ja, men det pumpar ur det jobbiga ur kroppen), lägga mig på golvet och yoga-andas, kolla på parks and rec och skrattgråta (skratta pga kul, gråta pga skratt utlöser typ alltid gråt när jag är feeling low), promenera långsamt och lyssna på poddar (så att huvudet fylls med något annat än ens egna tankar), duscha varmt (sådär så att det är skållande hett) och sov med fönstret öppet. Skickar varma tankar över internet. <3

  SvaraRadera
 5. det är svårt. och väldigt individuellt. men jag har börjat mycket med medveten närvaro. typ hur det känns att sitta, andas, finnas. sen brukar jag tänka att solen alltid lyser ovanför molnen och på min farmor som högg ved, lagade mat och uppfostrade fem ungar. typ bara stretade på utan att klaga. inte för att vi i dagens samhälle ej har rätt att känna som vi gör. men jag blir så jävla upptagen med mig själv och då tänker jag på henne och hon blir typ min 'virgin mary' med en gloria och solstrålar. och så tänker jag lite 'vad skulle farmor ha gjort'.

  SvaraRadera
 6. Hej<3 Tycker det är lite läskigt att kommentera för mina tips känns så löjliga. Något att överkomma kanske. Det som brukar funka för mig är att 1. Göra en spellista med musik som känns NÄR JAG MÅR OK. När dipparna slår till brukar jag översätta musiken från engelska till svenska eller vise versa, då får de en ny innebörd och jag gör samtidigt något stimulerande/kreativt. Är en skrivande person men det underlättar att ha en ram att gå efter när det bara känns tomt och inget ”vettigt” kommer ur en. 2. Allt som är England. Det verkar vi ha gemensamt(?) Hör av mig till någon som pratar engelska, fönstershoppar biljetter till olika rural orter och när jag lagar mat så låtsats jag hosta Come Dine with Me. Kollar mycket Dave typ Taskmaster. Allt som ger mig en familjär känsla av ENG. 3. Team inomhus, men att gå ut till närmsta mataffär och köpa ingredienser till ett precist recept som jag sedan lagar känns väldigt punktligt, robotlivet funkar för mig. Sminktutorials och steg för steg. 4. Poddar och motion och skrik. Tusen kramar till dig, du är fantastisk!

  SvaraRadera
 7. Jag har börjat gå ut och springa när jag mår dåligt. Ha jättehög jättearg musik i hörlurarna och spring spring spring tills benen inte orkar mer. Sen sätter jag mej på en bänk och reflekterar över omvärlden och sätter upp historier om de som passerar i mitt huvud. <3

  SvaraRadera
 8. brukar gå in på din blogg, känns som ett stort stöd att läsa det du skriver här. <3 blir kanske lite svårt för din del annars hade jag tipsat om det :)
  viktigt är att tänka att man är en bra vän till säg själv, behandla sig själv som en vän
  vad gör du för att muntra upp en vän? kan man tänka
  annars rita, ta mig ut ur comfort zonen på olika sätt
  säga hej till folk fast det känns som om hjärtat sprängs av läskighet

  SvaraRadera
 9. Tre tips kommer lastade: det första tipset är spagetti och filmen Manhattan <3, det andra är en flaska rödvin som du dricker opp alldeles själv och Peter Nordahls tolkning av Ted Gärdestad (finns på spoty) och ett tredje kommer lastat med en påse lösgodis och en bra podd som typ the guilty feminist (så rolig! så bra!) i öronen och sen sätter du dig längst bak i hörnet på en buss, typ buss 1 eller 4 och åker runt runt runt hela staden tills det känns ok att stiga av. Det blir bättre, lovar! <3

  SvaraRadera
 10. Jag kollar på såna där små matvideos på Instagram. Scrollar typ buzzfeed tasty i timmar om det behövs. Eller matlagningsprogram överhuvudtaget, finns rätt mkt nigella på youtube och det är verkligen mmm för själen. Eller så duschar jag, när inget annat hjälper. Länge och hett.

  SvaraRadera
 11. Åh jag tycker du är så fin. Jag är HSP och skör och känslig. Ibland värre i vissa perioder tex PMS. Jag brukar försöka röra på mig, försöka träffa folk ibland även om jag hellre vill dö (känns oftast bättre efteråt), brodera, lyssna på ljudbok (tex harry potter på engelska), titta på ngn enkel serie (tex call the midwife på netflix). Om någon annan gjort mig ledsen så skriver jag typ listor på varför jag är så bra (för att komma ihåg att den andra måste va puckad som sårat mig). Ibland funkar det och ibland funkar det inte. Ibland känns det som man ska dö ibland inte men det kommer alltid dagar när det känns lite lite bättre.

  SvaraRadera