1.19.2018

tre filmtips en fredagskväll

Halloj! Glad fredag! Skriver det här inlägget vid Amandas köksbord och det är en ljus torsdagsförmiddag. Hon har kokat kaffe och precis klickat igång skrivspellistan på låg volym. Tanken är att vi ska skriva på våra projekt tills strax efter lunch. Men först vill jag bara berätta att jag 1: har sett tre filmer på sistone och 2: GILLADE ALLA! Otroligt märkliga, båda dessa fakta! Hade filmsvacka ca hela 2017. Såg, på riktigt, bara en handfull filmer under hela förra året.

Men nu! Tre! På en halv månad! I'm on a roll. A film roll!! Skoja. Förlåt eller.

The Florida Project (bio)I söndags bjöd Flora på frukost och bio på Grand. Så jävla gosigt. Kurade ihop mig med Hanna och Alex i biosalongen och NJÖT av The Florida Project. Moonee är sex år och bor med sin mamma på ett turisthotell i Florida.Moonnee får göra vad hon vill om dagarna och hon väljer oftast att hänga med sina kompisar Scooty och Jancey. Vi följer Moonee en sommar under hennes olika upptåg med kompisarna och hennes scams med mamman för att försöka samla tillräckligt med pengar för att ha råd med hotellrummet som är deras hem. En sorglig, fin och charmig film. Barnskådisarna är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a.

The Lady in the Van (Viaplay)

Maggie Smith spelar en före detta nunna som numera bor i en skåpbil. En dag dyker hon upp på gatan i Camden där dramatikern Alan Bennett bor. Det är tänkt att hon ska parkera där i en timme, men hon stannar i femton år. 


Så gullig och gosig film. Gillar verkligen att se skrivande personer gestaltade på film, blir så jäkla taggad att skriva själv av att se det. Blev tvungen att pausa mitt i och satt sedan i drygt två timmar och skrev. Hade blått bläck över halva handen och värk i alla små muskler i handen sen resten av kvällen. Du hör ju. Väldigt värd film att se, helt enkelt.

Call Me by Your Name (bio)


Elio är sjutton och bor på den italienska landsbygden med sina föräldrar. Hans pappa är arkeolog och under sommarmånaderna brukar han låta amerikanska arkeologistudenter bo hos dem för att assistera honom i hans arbete. Sommaren 1983 kommer Oliver till dem. Elio förbryllas över Olivers utåtgående sätt och kan inte alls relatera till det. Ändå visar han honom runt i byn, tar honom till olika platser varje dag, och kommer sakteliga närmare Oliver.


Elio faller. Men Oliver är försiktig. Drar sig tillbaka. Varför då?

Så fucking fin och PIRRIG berättelse om kärlek. Se se se.

1 kommentar:

  1. jag älskade the lady in the van, men resten har jag inte sett. tack för tips!!

    SvaraRadera