9.29.2018

mitt bästa plockgodisHej och grattis (??) på LÖSGODISETS DAG! Jag vet inte hur det är med dig men jag tänker ÄNTLIGEN en högtid man kan STÅ FÖR. Dagen till ära tänker jag att vi tar ett dyk ner i min godispåse och ser hur det är ställt där egentligen!
First things first I'll eat NÅT SURT. Ge mig en bumling eller annan hård karamell eller det här godiset som heter crazy face (de små bollarna på bilden), förlåt men det är helt SINNES. De gröna är kanske det godaste som finns. Syrlig äppelsmak och liksom krämigt tuggig. Varför har inte mer godis den här konsistensen? LJU-VE-LIG.

Sen vill jag ha mjuka surisar! Sura vattenmeloner, colanappar, jordgubbar, körsbär, flygande mattor, tutti frutti sour och jättenappar. Älskar surt godis! Mina bästa godissmaker är körsbär, äpple och vattenmelon. 

Bara överlag så här så kan vi ju förresten bara komma överens om att de gröna godisarna är bäst. Köper BARA gröna flygande mattor, BARA gröna crazy face och japp BARA gröna tutti frutti sour. Röda smaker är okej men orange och ursäkta mig GUL???? Värdelösa. Tycker de kan utgå ur sortimentet asap. 


Nu vill jag ha lakrits! Absolut inte sötlakrits urk nej TACK. Men gärna några fillidutter! Affären jag handlade på hade dock inga så fick bli dessa inplastade istället, smakade nästan samma.

Mina bästa lakritsar är nappar (men de måste vara riktigt färska), KAMELEONTER / hokus pokus cola salt!!! samt otroligt specifikt de här bruna snäckorna ur salt och blandat.Dags för choklad tycker jag. Okej den här avdelningen hade nog varit lite roligare innan jag slutade äta mjölkprodukter. Vet inte vad jag INTE skulle göra för att få en vegansk Geisha. Eller en vegansk Kinder Bueno. Eller en vegansk Ferrero Rocher. I ALLA FALL. Det en vegan kan plocka i chokladväg är väl ungefär detta ☝ Nötcreme, Marianne och punschkottar. Pastellmint är inte veganska då de har bivax som ytbehandlingsmedel.


Sen avslutar jag med såna godisar som tar lite tid! Klubbor, Banana Skids, hallon- och viollakritsgrodor, regnbågsremmar! Alla vet att den godaste klubban är den blå. Tätt följd av grön, of course.


Ja men det var väl det! Säg mig NÅN som har bättre godissmak!? Tror ej den personen FINNS.

5 kommentarer:

 1. BÄST godissmak ju?!?! Bjud över mig på godis tack, bor i sthlm om ca 2 v!

  SvaraRadera
  Svar
  1. VAAAA flyttar du hit!?!? omg!!!! godisfest om 2v då! <3<3

   Radera
 2. Så himla roligt och provocerande att läsa om olika personers godissmak. Känns som ett ämne som splittrar och förenar människor i deras djupaste essens! Du skriver så roligt också och jag älskar meningen "Absolut inte sötlakrits urk nej TACK. Men gärna några fillidutter!"!

  Vill dock informera (ej tillrättavisa om det är ett medvetet val) att det är e120, alltså karminlöss, i rosa vattenmelonhalvorna och även en del märken av de sockrade jordgubbarna :( En sorg för jag älskar dem också men har valt att avstå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha jaa verkligen! har kompisar som ÄLSKAR gult godis. FÖRSTÅR inte?? förstår inte att vi, när vi har så skilda godismeningar...ens... är vänner... hehe närå. men verkligen, en vattendelare! och tack för snälla ord!

   jätteviktig info, tack fina alicia! jag borde skrivit ut det i inlägget faktiskt, särskilt som jag nämnde bivaxet. är ju även e120 i hallon-lakritsgrodorna (och typ alla andra röda godisar tbh). för mig personligen så är det ett medvetet val, jag äter både e901 och e120. i början av min tid som vegan så var jag långt mer nitisk. (eller, snarare... jag var en faktisk VEGAN då...) men nu har jag blivit mer slapp i min approach. det är väl inte moraliskt försvarbart, men jag tänker att det är annorlunda att äta bivax eller karmin än det är att äta bacon eller dricka ett glas mjölk. jag väljer bort så mycket redan, så jag tänker lite: för vem gör jag det här valet nu? hur stor skillnad blir det om jag väljer bort en godis ur plockgodispåsen, på det stora hela? jag tänker att just specifikt i plockgodiset så gör det så otroligt liten skillnad att jag kan leva med det dåliga samvetet i utbyte mot att få fler godisar att välja bland. fattar att inte alla håller med mig i det här resonemanget, men fan, jag har inte ätit en köttbit på 16 år och inte en mjölkprodukt på 2,5. världen får låta mig hållas, helt enkelt.

   Radera
 3. älskar surt godis och vill ha det jämt! blev således grymt godissugen av det här inlägget :) äter även sötlakrits, men det är absolut inte lika gott som saltlakrits, så kan ändå hålla med dig i ditt statement! älskar också för övrigt att det var lösgodisets dag i lördags. så bra högtid! <3 godis forever <3

  SvaraRadera