2.19.2012

velkomna hem te mej

hejsna alle hop aa!
nu har jag gjort ett jättelångt inlägg om där jag bor. för jag vet att ni velat se det sedan september! så nu får ni bli glada för det är enooooormt långt. sätt er ner (för ni ba: står upp och dattar...) och NJUT! ;);););)
her er vår dörr. ja-a, vi bor i fashion mansion (don't get jealous now!)
om man vänder sig om för att försöka fly så ser det ut så här. (blir galen på hur plottrig hallen är, men eftersom den är gemensam så vill jag inte städa den heller. världens di lem ma!!!!!)
så klart springer du inte iväg. istället kommer du in, och dyker direkt in på toan (som är mittemot vår fashion mansion-dörr) för du är kissnödig!
du kissar, lättad. kanske slinker det ner en liten bajskorv också. det finns ju trots allt rosdoftande toapapper. man unnar sig lätt en kluttning då.
whoopsie, someone did a poopsie. ON THEIR HANDS. du skyndar till badkaret, väljer en av måååånga duschkrämer (som alla kostat max 99pence styck) och tvättar bort bajsfläcken. så det kan gå ibland!
du torkar händerna på en av våra duschhanddukar. bäst för dig att du gjorde ordentligt rent!!
ut i hallen igen. den är liten och trång men mysig. du skymtar köket och blir sugen på lite mellis, så du tassar lyckligt dit.
det är nog det absolut minsta lilla kök du stått i. men lika glad för det är du!
det här var väl kanske inte det finaste i köket. men en liten, liten kokvrå i alla fall. (vår gasspis är trasig/läcker gas så vi har en temporär elplatta ovanpå istället. kul med 2 plattor men det är i alla fall bättre än ingenting.)
det näst bästa i köket är mina salt- och peppartrollspön! med dem kan jag vara harry potter varje dag.
och det bästa i köket: te- och kaffehörnan! observera mina döskalleglas som lyser i mörkret och de raveiga shotsglasen.
sen ser du att någon har varit rolig på kylskåpet. då vill du plötsligt kika på rummet bredvid köket.
därinne bor pv. han har en fin nattlampa över sängen.
via hans rum kan man även beskåda trädgården. (vi "äger" trappan, men vill vi ner i trädgården får vi prata med våra grannar först. synd bara att de är ett par omogna idioter. =DDDDD)
du skymtar plötsligt en av de omogna idioterna i "deras" trädgård, och vänder på klacken direkt. du är tillbaka i hallen igen. den här gången, tänker du, är du sugen på att se christinas rum. (på ytterdörren sitter en discokula, en hund- och kattkalender, samt en tomteskrivtavla som det står roxette-lyrics på.)
i christinas rum finns det en väldigt fin takbård. det enda du inte gillar är alla sprickor. men hon säger envist att de är "charmiga" och ger rummet "karaktär". whatever, tänker du.
hon har ingen garderob i sitt rum (eftersom det egentligen är ett vardagsrum), så alla hennes kläder är staplade på en hylla. resten hänger på ett rullbart ställ framför elementet.
ovanför skrivbordet hänger ett vykort från hennes lillebror och ett help harry-armband.
på skrivbordet ligger allting huller om buller. här tex en hög med kurslitteratur, spexiga halsband och kopp med kallnande te i.
där står också min glitterren, min kaninlampa som heter ian (efter gandalf), och min "växt" som heter scar för att jag råkade riva sönder halva den, aka ÄRRA den, när jag skulle ta med den hem från affären.
borta vid fönstret ser det ut så här. haha eller BURSPRÅKET! älskar att ha ett burspråk. har som sagt alltså ÖNSKAT att jag haft ett sedan jag var barn. det var det och en burk formad som en buss som magiskt fyllde sig självt med godis hela tiden som jag allra helst ville ha som liten. jag är normal................. i alla fall. tavlan högst upp har jag ritat när jag var ung och "konstnärlig". nästa man med glasögon och cigarett är nåt vykort från british museum som jag köpte när jag var ung. tavlan i mitten är en inramad lapp som min pappa fick hemskickad när han var 10 år.
det står:

Påminnelse om gammal kvarsittning
Ulf I!
Sitt kvar på onsdag också!
(förutom tisdag) om du vill!?

sedan står det något mer men det är överstryket med blyerts. pappa har alltså lagt till detta "om du vill!?" samt strukit över vad läraren mer ville ha sagt. den här lappen låg i pappas gamla plånbok på vinden och han berättade att han aldrig vågade ge den till farmor och farfar.
bredvid pappas lapp sitter nå fashion shoot med david bowie-tröja och ögonhalsband som hänger över, fatta cool man é som har ramat in det!!!
under allt detta hänger en fin kanin som sophie har gjort i syslöjden.
under tavelhörnan står min fågelbur, som jag har varit normal nog att hänga en fågel gjord av flörtkulor och paljetter i.
på väggen bredvid tavlorna hänger en hel del av mina armband, ringar och örhängen.
samt halsband. älskar jesushalsbandet mest just nu.
nånstans i mitten av rummet står mitt seans-bord.

i min hylla ryms vad som möjligen är den bästa skivsamlingen i storbritannien. spice girls, destiny's child, kelis, missy elliot, n.e.r.d., kanye/jigga, dead prez, fanny pack och joy division.
på ett annat hyllplan står en massa skålar som jag förvarar svenskt godis i. det är inte så mycket kvar av det :(:(:(:( HINT HINT. hehe. samt en snygg flaska som min lillebror drack juice ur, och en fin flaska fransk alkohol, en dam som cyklar på 50-talet, samt ett kameraobjektiv.
bredvid finns min polaroidkamera och min udda-litteratur. massa böcker om mord och brott, älskar att götta mig i sånt. lite shakespeare-samling, lite fransoser, lite korsord. samt hitchhiker's guide to the galaxy och ghost world, har man inte läst dem så har man inte LEVT!!!!
har en liten spelhörna också. av oklar anledning finns det 2 versioner av mastermind. det är mitt favoritspel!!!!!
nu får du gå hem!! jag har fått nog. kom gärna på besök igen. fast ring innan nästa gång. krampuss!

5 kommentarer:

  1. haha asså att ni gjorde det till fashion mansion!!!! dör overload. och dör även av salt- och peppar-trollstavarna samt din tésamling. haha den gången jag ba: haru nåt té hemma? och du ba "nä." HAHAHA jag skrattar ÄN!!!! och ja, älskar ditt house överlag faktiskt. nästa gång jag kommer och hälsar på ska jag tälta i din trädgård!!! PUSS

    SvaraRadera
  2. Vad kul att se hur ni bor! :) Ser väldigt mysigt ut tycker jag, och jag älskar fågelburen! Hur cool är inte den??

    Btw så har jag bytt blogg nu, så du vet; johannacecilia.spotlife.se. Du vet att du vill läsa! XOXO Blogg_girl ;)

    SvaraRadera
  3. Hahahaha! Det står "bevisa att du inte är en robot" innan man kan kommentera hos dig... hur kul är inte det?? :P

    SvaraRadera
  4. äntligen!! vad jag har längtat att få en liten rundtur :D Gillar speciellt tvålsamlingen, fågelburen och de spruckna väggarna <3 vet du, jag har en likadan kanin på mitt fönsterbräde, jag köpte den i fredags. så fin. och min kanintavla haha <3

    SvaraRadera
  5. linny: haha fashion mansion 4-ever!!! så rädd att min chefs kompis ska se det, oh well... U ONLY LIVE ONCE GUYZ!!!! hehe man é väl comedy gold ;)))) jaaa kom å tälta!! puzén!
    yohänna: glaaaad ja blir!! haha story om när jag skaffade fågelburen: linny och jag var på portobello road market. jag ba "jag ska ha en sån där fågelbur." hon ba "okej köp en då." så gjorde jag det. SLUT!!! nej skoja. men ja alla kollade snett på mig :CCC jag ba VAAAAD har ingen sett en svennetjej åka tunnelbana med en antik fågelbur förut?? svar neg. aja. sen så har madhia fått ha den i sitt rum i 4 månader, hon gömde den under sin säng för att "inte verka weird" :S:S:S:S fatta nt???? :///// haha jaja. haha jaaaa har redan lagt till på bloglovin!! ps ja hur skaaa man annars veta att du inte är det johanna?? va? VA??? svara ärligt ja eller nej!!!!1
    the sofa: men inte en chans frans! äkta stjärnsystrar vi är alltså, som köper likadana kaninlampor bara sådär <333 haha din tavla är BÄST! blir glad varje gång jag ser den <3

    SvaraRadera