11.26.2014

en bra bokklubb,

För ganska exakt två månader sedan plingade jag på hos Alexandra och mötte ett gäng himla bra personer (de flesta för allra första gången). Alex hade nämligen kommit på den briljanta idén att vi skulle ha bokcirkel tillsammans!


(Andreas bild som jag stulit) Det var vår första sammankomst så vi var alla ganska spralliga. Här kom vi till exempel på att vi skulle ta gruppfoto med kittyböcker. Eh för att illustrera att vi är en ytterst seriös bokklubb så klart vad trodde du

Sedan gick det en månad poff ba så vare oktober. Då var Hanna också med och vi grupperade oss lydigt inför hennes kamera på Alexandras hallgolv. 

Alexandra var hundvakt åt supergulliga Chanel! Tror nästan vi pratade mer hund än bok tbh. KOLLA ÖRONEN. Som siden.

Innan vi kunde börja diskutera behövde vi så klart MAAAAAT. En del hade med sig, andra ringde & beställde och jag, Alex & Hanna hämtade vegosushi runt hörnet. När vi kom tillbaka gosade Chanel & Sara som bäst. 

Sara hade med sig rödvin. Himla bra grej, vin & bokprat en vanlig torftig måndag. Här: Maria och Madeleine, väldigt inne i att välja en ny roman bland alla titlar vi samlat på oss. Maria fick uppdraget att läsa upp exakt varenda beskrivning på goodreads. Det skötte hon mästerligt. 

Diskussionsdags! Vår första titel var Sommaren utan män av bästa Siri Hustvedt. Den passade ju oss himla bra eftersom vi är bokklubben utan män heheh. Det var mitt förslag och jag var orimligt nöjd! Trots spridda känslor i cirkeln var vi i alla fall överens om att boken var en himla bra en att läsa i grupp, fanns mycket att lyfta ur text & in i samtal. 

Flora &Alexandra. 

Alexandras mammas balla inredning + exempel på hur det ser ut när vi väljer en bok. Om någon undrar how to: bokklubb så är det så här vi brukar göra!: Först spånar vi alltså en del, sedan läser vi högt vad internet har att säga om en föreslagen titel och om det låter bra skriver vi ner den på den här listan. När vi inte kommer på fler titlar skickas listan laget runt. En får tre streck att dela ut till de böcker en själv helst vill läsa. Så vinner helt enkelt den som fått flest röster! Demokrati ftw. 

Jag fick äran att sitta en hel kväll med denna apballa person som bordsdam. Hanna alltså vilken kvinna. Äääälskar internet utan det hade jag ALDRIG fått träffa na tänk vad hemskt det hade varit!! Och äääälskar Alexandra också som ~*brought us 2-getha*~ genom att headhunta oss till hennes balla bokklubb. :'))

Här är vi hela himla bunten sedda genom Saras kameralins. Fy fan vad det är fint att ha ett så här roligt, klokt & genusmedvetet gäng att läsa böcker med. Men bokklubb alltså! Rekommenderar alla i hela världen att starta/joina en. Finns inget bättre än att prata bokteman, karakterisering och språkbruk samtidigt suga i sig en vinare så att en går hem i den kalla natten utan att veta om det är vinet, kylan, eller allt ivrigt diskuterande som målat ens kinder i varmaste ljusaste rött.

10 kommentarer:

 1. alltså! sån himla bra idé!
  hur tvingar en sina vänner till det???? hahaha

  SvaraRadera
 2. men dör vad fint, kan flytta till sthlm enbart pga detta ju

  SvaraRadera
 3. men ÅH FY FAN så fab vill va me nuuuuuu <333 fina ni.

  SvaraRadera
 4. Buhu, vill också vara med i en bokklubb ju!

  SvaraRadera
 5. Men vilken grej! Mys, mat & prat på samma gång. Winning!

  SvaraRadera
 6. Så roligt det verkar! Nu vill jag också dra igång en!

  SvaraRadera
 7. det här är så fint <3<3<3 ser redan fram emot torsdag!!

  SvaraRadera
 8. Men åh vad jag vill vara med i en bokklubb jag också, det verkar ju stört bra!

  SvaraRadera
 9. det här verkar så sjukt mysigt! vill också starta bokklubb!

  SvaraRadera