8.10.2015

babes på taketFörra måndagen var det dags för bokklubb! Så fint att återse detta gäng alltså. Denna gång sågs vi inte hemma hos någon av oss som brukligt, istället hängde vi på Kulturhusets takterrass! Där har de för tillfället en supernajs grej som heter Böcker på taket, där de inrett ett växthus med kuddar, sköna stolar och bra böcker som en kan sitta och kika i medans en sippar öl eller islatte. Himla bra! Sara ba: "Det här är det mest SVT Flow-iga rummet vi nånsin haft bokklubb i" hehe 100% sant

(Fotocredd = Flora.) Mycket seriöst boksnack!! Alex höll på att räkna ihop allas betyg för att få fram vårt snitt, och siffrorna kom asasnabbt ifrån alla håll. Då lutade jag mig in som om jag vore en mansplainer och sa "det är precis som Jay-Z's accountant-vinen" mvh hjälpsam :))

I varje fall! Flickvännen fick vårt lägsta betyg nånsin, 2,5 av 5 möjliga. Trots att vi gillade premissen och tyckte att storyn lät lovande - att följa vardagen hos någon som lever med en brottsling - så fastnade vi helt enkelt bara inte. Protagonisten Karin kändes oärlig, platt och lite förutsägbar, och hennes vänner var så himla tvådimensionella. Vi diskuterade och kom fram till att det nog är för att det är så Ramqvist vill att vi tycker, för det är så Karin tycker. Men en tröttnade på att vänta på John med Karin medan hon för typ tredje gången torkade sitt kylskåp med särskilda servetter för rostfritt stål... Det största plusset får bli att själva brottsligheten kändes väldigt trovärdig. Åtminstone jag var orolig innan läsning att boken skulle följa nordisk norm och alltså vara en sjukt pinsam gestaltning av ~*svenska gangsters*~ typ helt amerikaniserat och 0% verklighetsförankrat, men jag tvivlar inte på Ramqvists gangster-Sverige en enda gång. Mästerligt.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Efteråt gick vi (minus Flora) och köpte ett knippe bärs som vi ämnade inmundiga på ett stycke brygga vid Karlbergskanalen BECAUSE SOMMAR hallå!!

Hanna har en Fujifilm instax mini som hon fotar så här balla bilder med!! Här satt vi och pratade om typiskt bra saker tex om hur det kommer sig att patriarkat uppstår samt vad en egentligen gjorde förr i tiden under menstrueringsperioden (tydligen detta lärde jag mig: ba lät det drippelidroppa rakt ner i marken!! :O)
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Maria skaffade gingermusche och Hanna berättade en så jääävla kuslig (och SANN!!!) historia asså herre min je. Still got goosebumps seriöst :s:s Men vet ej om jag får skriva ut den?? + att känns som om ngt "dåligt" kommer ske om jag gör det :s förlåt alla som inte vet för den cliffhangern :s :s :s

Till slut var det bara Märy, Hanna, jag å bärsen kvar. Vi högläste Bye Felipe och pratade om superviktiga ämnen tex hur sjukt efter England är i jämställdhetsutvecklingen, till vilken grad en kille kan vara feminist egentligen, och hur fucked up det är att historiskt sexistiska snubbar på ett brett plan fortfarande år 2015 hyllas till skyarna (looking @ you Platon & Strindberg). Samtidigt åkte killar förbi på kanalen och var så där snubbigt uppvisande, flabbiga och jobbiga. Vi sidoögnade dem till förintelse :))) Japp det var den kvälla d!! Älskar verkligen att hänga med bookclub babes, för med dem är det aldrig någon press på att sluta vara deppig och även de gånger jag är nere innan så känner jag mig alltid upprymd + upplyst en lång tid efteråt. De är bäst ingen protest.

8 kommentarer:

 1. Läste nyligen ut Flickvännen också, kan inte mer än hålla med. Tyckte det var lite platt? Snyggt skriven osv, men det gick så jävla långsamt och repetitivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. är med dig till 100%! den hade jättemycket potential, men den skrala gestaltningen gjorde att det blev platt fall.

   Radera
 2. <3 <3 <3 <3 !!! Hahaha min spökhistoria kommer bli urban legend!!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fint d ser ut! Lyllos er som har varandra! Vad kom ni förresten fram till, angående huruvida killar egentligen kan vara feminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, oj! vi kom nog inte fram till något särskilt, bara utforskade känslorna kring att vara i ett förhållande med en feministkille (som vi alla varit/är), hur de killarna liksom ändå inte varit på den "nivån" (?) av feminism som en själv och ens kvinnliga kompisar.. att detkanske är omöjligt/svårt för någon som uppfostrats som kille att vara on board till 100%, att det finns kunskaper en kvinnokodad person får bara av att bli behandlad som kvinna i samhället som någon som är/behandlas som man inte kan relatera till. oj vad rörigt det blev! men ja, någonstans åt det hållet svävade våra tankar i alla fall.

   Radera
 4. men alltså den cliffhangern var icke ok hörrdu! ;O

  SvaraRadera
 5. hahahaha asså jay-z vrf har du så klockrena jämförelser alltid!

  SvaraRadera