5.19.2016

läst i januari

Jaa inte vet jag vad som händer med mina bokinlägg. Tycker det är rätt mysigt att ha dem att gå tillbaka till i efterhand, som att ha en liten läslogg online ju. Skriver oftast mina funderingar i mobilanteckningar medan jag läser, så de ligger ändå och skramlar någonstans i cloud storage så det är väl faktiskt lika bra att jag sammanför dem och gör något lite vettigt av dem. I år har jag dessutom satt som mål att jag ska läsa 52 böcker! Vettefanken om jag kommer upp i det, men håll tummarna för mig vetja. NU: de böcker jag slukade i januari. Vi kör ba.

The Adulterous Woman av Albert Camus.

En liten Penguinnovell av Camus. Läste mest för att ~*ha läst*~, om jag är ärlig hehe. Titeln ledde mig att tro att en kvinna skulle göra massa härliga frigörande grejs men icke. Janine är otillfredsställd i sitt äktenskap med Marcel, så när han sover går hon ut i den mörka natten, bara för att komma ifrån lite. Hon ser upp i natthimlen och överväldigas av stjärnorna. Därute upplever Janine en enorm frihetskänsla. Sedan får hon guilttrip för att hon känner sig friare när Marcel inte är med så hon går direkt tillbaka in till honom. Marcel vaknar och ba "gmn vad äre?" Janine börjar gråta och ba: "inget. ingenting alls." So sad kunde hon inte bara få lämna honom & ligga me en snygg blir arg!!

Kill Your Pets av David Shrigley.

Köpte denna konstbok när jag var 17 för £1 på Books Etc. Älskar till denna dag. Så knäppa, märkliga och oroande illustrationer. Allting slår an inom mig, ingenting bläddras bara förbi. Sakta sakta vänder jag sida i Kill Your Pets och när den är slut börjar jag om igen. David Shrigley forever alltså.

foto: kate murphy-vincent

Ett liv för lite av Kristofer Ahlström.

Syskonparet David och Caroline växer upp på Södermalm under femtiotalet och vi följer dem ända in i nutid. Trots att de är tvillingar och från början står varandra nära utvecklas de snart åt olika håll, och där Caroline kämpar för att passa in vill David samtidigt inte vika en tum från sina principer. Caroline tar avstånd från David, och David sjunker djupare och djupare ner i psykisk sjukdom. Allting är söndrat, rått och tragiskt. Ett liv för lite är en så svindlande vacker berättelse och jag får slag-i-magen-ont i mig av Kristofer Ahlströms ord. Det här är en av de bästa böcker jag läst på länge.

The Year of Magical Thinking av Joan Didion.

Upprivande och öppet om att förlora en närstående. The Year of Magical Thinking är direkt taget ur skribenten Joan Didions egna erfarenheter: hon förlorade sin man en dag i slutet av december 2004 och vi får följa med i hennes tankar från en månad efter makens bortgång till första årsdagen. Didion skriver tankeväckande och gripande om att bearbeta sorgen och chocken av en näras bortgång. Jag grät på riktigt minst en gång per kapitel.ur The Year of Magical Thinking av Joan Didion


Gone Girl av Gillian Flynn.

Behöver kanske ingen direkt introduktion, men ja, efter att ha läst Dark Places blev jag rimligtvis jättepepp på Gone Girl. Alexandra satte verkligen fingret på det när hon sa: "Gillian Flynns kvinnliga karaktärer är alltid så himla unlikeable, och det älskar jag att de får vara." Ja, EXAKT SÅ. Gone Girl är en story som berättas från två olika håll: makarna Amy och Nick varvar sina versioner av händelserna. Ju mer de väver på, desto mer skiljer sig versionerna åt. Vem är det som berättar sanningen? Vem ljuger? Gone Girl är riktigt jävla obehaglig och välskriven. Ryser mig igenom hela.

Tidigare bokinlägg finns högre upp i högerspalten 
Sitter du inne med ett fett bra boktips? Hit me up!

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Älskar dina bokinlägg! Får liksom pepp att läsa massa böcker själv, vilket ju måste vara första steget till att faktiskt göra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh vad glad jag blir hanna! så kul att du blir läspepp!! bästa grejen att va <3

   Radera
 3. Hej!

  Älskar också dina bokinlägg!

  Såg den här artikeln idag på tumblr, skriven år 1979 av Joan Didion om Woody Allen och *falsk djuphet*, tyckte den var väldigt bra :) http://www.nybooks.com/articles/1979/08/16/letter-from-manhattan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej isabella! så roligt att du gör det, tack tack! <3 haha tack för länken jag ÄLSKAR denna artikel!!! det är ju EXAKT så där gitarrkillar på festivaler/fester är!? låtsasdjupa och typ 1000% allvarliga i sin roll. så intressant läsning!

   Radera
 4. Den boken av Joan Didion har jag länge varit sugen på att läsa, får ta tag i det snart! Gillar också dina bokinlägg! Alltid kul att läsa andras funderingar över böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa läs den läs den! den går riktigt fort att komma in i. tack så mycket! <3

   Radera
 5. åhhh gillar också shrigley! har bara sett han stuff online men ME LIKEY!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaaaa han äger! åh du får låna den här av mig vid tillfälle!

   Radera
 6. SÅ kul att få följa ditt liv i England, kanske att jag har skrivit det 30 gånger i denna blogg men, ja. Jag älskar England och kommer cyberstalka dig. he he

  SvaraRadera