10.31.2016

NaNoWriMo 2016!

Ärligt talat har jag lite bloggidétorka. Det märks kanske. Men! Imorgon är det den första november och det betyder: National Novel Writing Month! Eller NaNoWriMo i gullig förkortning då. SOM jag längtat!

NaNoWriMo är ett initiativ för att ge skrivande personer en extra push. Under november är målet att skriva 50 000 ord, dvs, i princip en hel bok. Däremot är det helt upp till en själv i vilken takt en vill skriva. Kanske vill jag till exempel sikta på 20 000 ord på en månad, eller snitta 500 ord per dag, eller helt enkelt bara KOMMA IGÅNG. Och jag tycker NaNoWriMo funkar så himla bra som just det: en katalysator för det kreativa skrivandet.


en fokuserad skrivchrissy (fotad av flora)

2015 års NaNoWriMo var mitt första år och då skrev jag 60% av det som nu är min text. Den Stora Texten™ hehe. Jag nådde inte upp till de 50 000 orden, men det kändes ändå helt okej. I år är jag inte ute efter att skriva 50 000 ord, nä det jag vill ha ut av november är mer att åter ge FOKUS åt min text och att strama åt den så den får en tydlig struktur. Japp mest redigeringsarbete helt enkelt.

Tycker så mycket om NaNoWriMo-sajtens *user interface*. Älskar alla parametrar och överblicken man får. Får ju en extra kick av att se helt i klartext att ens skrivande inte är statiskt utan tvärtom är en mycket organisk sak som utvecklas och går framåt för varje timme som knattrats in i datapatan.


nanowrimo 2015 med yrspyrs och baby al

Förra året skrev jag mycket på caféer med Yrsa och Alex, men i år bor båda de små grynen utomlands. Hamnar säkert på diverse fik ändå, vet med mig att flera av mina skrivkompisar ska köra NaNoWriMo så ska försöka styra upp! Gillar även att promenera till något närliggande fulfik (lookin at u Café Bravo) och sitta av en förmiddag helt själv, omgiven av frilansare och pensionärer som dricker elvakaffe.

Men mest skrivet blir det nog här ändå, vid köksbordet. Med fötterna på stolen på andra sidan bordet så att knäna blir stela och knappt går att böja när jag reser mig upp för att hämta en till kopp te.


Eh ja HELT sanningsenligt så sker nog en del skrivande här på Kontoret Sängen också :)) #teamdålighållning4ever

flottyrmunken chrissy skriver loss under förra årets nanowrimo (fotad av alex) 

Är så pepp! Du ra! Ska du joina NaNoWriMo i år? Siktar du på 50 000 ord? Vad skriver du på! Jag spricker av nyfikenhet så pls förtälj alla detaljer!

6 kommentarer:

 1. shiiiiitttt. asså hade tänkt att skippa det pga jobbar så satans mkt men nu blev jag så jävla sugen!!! minns hur sjukt stressad jag var förra året för att få ihop alla orden men jag klarade det till slut. och det var så många av de texterna (jag skriver alltså separata texter och inte en hel lång) som blev så bra som jag tyckte så mkt om (typ som magnethjärta som fick vara med i myller!!) men nu är jag typ lite rädd att orden kommer ta slut, att jag redan skrivit allt som finns i mig?? så jävla silly men är så rädd att faila. men måste prova nurå ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. men JAAA gu vad kul!! kbk!!! ÄLSKADE magnethjärta tänk så får vi fler texter som är lika bra!? LÄNGTAR efter att läsa nyproducerat från dig! och hm känner igen den känslan men ÄH tänk inte på're för mkt bara utan skriv utan att du märker att du skriver. så kommer det av bara farten DET ÄR JAG BOMBSÄKER PÅ. puss & lyckospark!!! <3

   Radera
 2. Åå kan du inte uppdatera om hur det går under månaden, älskar hur du skriver och blir allra mest motiverad till att skriva när andra är kreativa/produktiva!! Mvh självisk

  SvaraRadera