11.11.2016

intro 2 saturday night live

Jahapp. Världen suger. Så får man känna. MEN en bra sak som kommit med presidentresultatet är i alla fall denna: SNL kommer så jävla fucking roligt nu. Jora! Du måste kolla. Så här kommer den jag lovat (1) person i kommentarfältet för ett tag (läs: ÅR) sedan... min guide till Saturday Night Live! *ljudet av champagnekorkar som poppar*Okej, vid första anblick kanske det här inlägget verkar spännande för cirka: enbart mig. MEN! Jag tänkte att jag skulle göra en liten lathund till SNL. Helt enkelt för att jag älskar det, och eftersom ett par av er (okej, bokstavligen 2st personer but still) frågade mig om jag kunde liksom berätta hur en ska börja kolla på det, så tänkte jag: vilken bra ursäkt att göra ett helt inlägg om den största fandom jag är med i!!! Så. Vi börjar kom igen d blir kewl!Åh gudrun hur skriver jag denna guide utan att flippa ur av excitement. Ok men så här i KORTHET: Saturday Night Live är en väldigt amerikansk sketchshow som har sänts live varje lördagkväll sedan 1974. Sketcherna är ofta politiska och liksom SAMTIDA. Har du sett 30 Rock? Okej bra, den serien ÄR typ SNL. Typ exakt.
Varför ska man kolla på't då? Pga *verkar* ju ändå rätt tråkigt so far amiriiiite? Så tänkte jag också typ hela mitt liv sen råkade jag få en crush på Amy Poehler och blev tvungen att se SNL och det har no joke förändrat ALLT.  Alla komiker du gillar kommer ifrån SNL från början. JORA DET ÄR SANT.

Ett gäng praktxempel: Amy Poehler, Bill Murray, Eddie Murphy, Tina Fey, Will Ferrell, Kristen Wiig, Andy Samberg, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Maya Rudolph I COULD GO ON. Alla du gillar. ALLA. DU. GILLAR. var på SNL först! Så dina nya favvos är säkert där redan nu! Va väntaru på se ett avsnitt RIGHT NOW ba gör det :DDOk fast det finns visst 42 säsonger. VAR BÖRJAR JAG ENS?

Jättebra fråga! (som jag skrivit till mig själv...) Varje säsong har ca 22 avsnitt och det är ganska tråkigt att börja från första säsongen. Tror det är enklast att kolla ett gäng spridda sketcher på youtube. Det blir liksom mer greppbart när det gäller enstaka sketcher istället för hela entimmesprogram. SNL har en officiell kanal och där kan du välja sketch efter årgång, cast member, karaktär eller gästprogramledare.

Annars är ju världen helt jävla uppochner och Donald Trump är president :))) Så vill du se mycket SNL (ja! klart du vill!) så tipsar jag INNERLIGT om att börja kolla där vi är nu, dvs säsong 42. Weekend Update är tajtare än det varit på ÅR, de nya medlemmarna är riktigt bra, och Alec Baldwin spelar en återkommande gästroll som Trump. Ser typ noll skillnad det är som en dokumentär ungefär.
Bonus för hur jävla kul / läskigt / sorgligt / bra det kommer vara nu så här i *da aftershock* av valresultatet.
ur sketchen Racists for Trump från säsong 41

Om du vill bli ett *super fan* som jag så brukar jag tipsa om att börja kolla igenom säsong 34, dvs den som sändes runt presidentvalet 2008. Tipsar mest om den med motiveringen att man har en rimlig chans att hänga med i de politiska sketcherna eftersom typ hela världen hade koll på amerikansk politik det året. Dessutom är Amy Poehler fortfarande med (dock slutar hon halvvägs in), Tina Fey kommer tillbaka och gör Sarah Palin-sketcher och Maya Rudolph gör Beyoncé. Uppsättningen är cirka guld med Amy, Andy, Kristen Wiig, Seth Meyers, Bill Hader, Fred Armisen och Kenan Thompson.Jäklar vad svårt det var att bena ut och rätta till och FÖRKLARA SNL. Fan! Jag tror jag blev för ivrig hehe. JAHA JA men så här då:

1. Se på sketcher! Så kommer du in i hur SNL är uppbyggt och hur komedin fungerar.
2. Börja se avsnitt med gäster eller medlemmar du är ett fan av!
3. Se "klassiska" avsnitt, alltså inte nödvändigtvis 40 år gamla avsnitt utan jag menar helt enkelt de avsnitt som BLIVIT klassiker pga håller så hög nivå. Exempel: Lindsay Lohan-avsnittet eller SNL 40 Anniversary-avsnittet!!
4. När du är redo för en hel säsong, börja med den nuvarande. Då det blir mycket politik är det nice att börja med en säsong där fokuset är på något en själv har lite koll på (USA:s nyvalda president) än typ New Yorks borgmästare eller nån NBA-spelare (som det kan tendera att handla om i mindre politiska avsnitt...)
5. SEN NÄR DU ÄR INBITET FAN JUST LIKE ME så SKA du youtubea videor när SNL-medlemmar skrattar! Jaha-haa-råh det ska du! Det är det bästa roligaste som finns. Ba googla "SNL Breaking character" så får du upp allt rewligt GULD. Vet inte ens varför men det ÄR så kul att kolla på komiker som skrattar så mycket åt sina egna skämt att de knappt kan ta sig igenom sketchen. But it is. Här är min favorit:Rekommenderar särskilt de nyare säsongerna kanske främst för att feminism lyfts fram på ett sätt som det inte gjort i tidigare säsonger. Fucking ÄNTLIGEN iofs men aja :))Cecily Strong spelar tex den återkommande karaktären A One-Dimensional Female Character From a Male-Driven Comedy och jag dör varje gång pga too real.
Leslie Jones har också en återkommande karaktär jag älskar: Relationship Expert Leslie Jones. Hon spelar gäst i nyhetsinslaget och snackar dejting och sex samt stöter ohämmat på Colin Jost.Och hela den kvinnliga portionen av castet gjorde denna musikvideo. GENIER.Jahapp nää hörrni det blev veeerkligen spretigt detta inlägg oops. Men så får det lov att VARA. TYDLIGEN är jag Saturday Night Live super fan deluxe och älskar skiten alldeles för mycket för att kunna prata om det i sansade toner / skriva en text med ens en TILLSTYMMELSE till struktur om serien. SÅ GÅR DET IBLAND! Men hoppas trots allt att du kanske kanske kikar på en SNL sketch efter det här inlägget. Och kolla i helgen! Då är Dave Chappelle gäst och det är första avsnittet efter valresultatet n it's gonna be noooo chiiiiill. Det finns till och med att se på svensk tv (på 9:an)! Tjiho. Slutligen: har gjort en youtubelista med mina favvosketcher. Sätt den på shuffle medan du lagar mat eller när du ligger i sängen och gråter lovar den gör en lite, lite mindre ledsen.

7 kommentarer:

 1. ååh så bra inlägg!! älskar snl <3333 min favvo bland breaking character-sketcher måste vara "renaldo and alexi" med hader och armisen, har sett den ca 100 ggr och gråter fortfarande av skratt när jag ser den :)))))

  SvaraRadera
 2. neeeeej såg hela din spellista VAD GÖR JAG NU

  SvaraRadera
 3. älskar detta inlägg!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. jaa!! har verkligen velat börja kolla men inte gjort just därför det är lite ogreppbart vart en ska börja! nu vet jag! ska börja med din spellista :)

  SvaraRadera
 5. tycker inte alls att detta var spretigt??? Så bra ju!! Blir fett pepp på att bli SNL-addict!

  SvaraRadera
 6. hahaha asså the wifi password in that music video is too real orkar ejjjj

  SvaraRadera
 7. Perfekt inlägg att läsa för mig som försöker bota/dyka djupare in i min crush på Kate McKinnon

  SvaraRadera