3.14.2017

#highfivematen

Hej! Det är tisdag vilket, som du kanske märkt, betyder ett nytt inlägg på Highfivelivet punkt internet! Ja efter min lella svacka har jag satt som mål att blogga minst en gång i veckan. Har *been at it* i fem veckor nu och börjar få in rutinen! Känns kul! Peppar peppar ta i trä, hoppas detta håller i sä.


Idag tänkte jag prata mat! Eller närmare bestämt min mattagg på insta - #highfivematen. Använder den främst som referenspunkt för mig själv - så himla bra att få en överblick och att se att en *faktiskt* är rätt påhittig och inte UTESLUTANDE äter riskakor med smör hehe. Eftersom den mest är för mig själv så är hashtaggen helt ram- och kravlös, men tänkte att vi ändå kan ta och kolla på den i förstoringsglaset nu!



Under taggen ryms massa färgglad vegomat. Jag är ingen *food queen* och har ganska låg ribba när det kommer till matlagning. Bloggar inte ofta matrecept, känner mig alldeles för obekväm i det på något sätt. På instagram däremot kan jag vara lite flummig, och känner mig inte lika låst i att leverera originellt content. Där kan jag googla ett recce och känna mig okej i att inte ha *uppfunnit en maträtt* för att få klicka publiceraknappen liksom. Här ovan en bildrad från tiden jag var vegetarian: fish n chips (gjort på friterad halloumi), en islatte en stekhet dag och en göttig chevresallad.



I somras var jag nykläckt vegan och då testade jag vattnet lite med tex: en krämig avokadosoppa (som jag faktiskt la upp receptet på här), melon, tempeh, oumph och surdegsmacka. Samt vitkålswrap med kikärtor falafel champinjon sötpotatis hummus. Trodde jag åt mycket grönsaker när jag var vegetarian, men sen blev jag vegan - and u'll never guess what happened next ;--)))



Skoja klart u can guess. Åt så klart mer grönsaker än jag ätit i mitt LIV. Här har vi en sommarrad med tre rätter som alla intogs på balkongen! Minns du balkongen? Och sommaren? wow amazing värme var faktiskt en DEL av ens VARDAG förut wow #neverforget. I alla fall två ugnsrostade-potatisar-med-tillbehör-luncher och så en fikonfrukost åts i solfickan utanför balkongdörren! Mm den sistnämnda var innan jag fick reda på det där om att getingar kryper in i frukten och dör :)) obs fattar ju att det är *naturligt* och tom nödvändigt för att fikon OCH den sortens geting ska kunna finnas. och fattar också att det inte är några faktiska BITAR av geting i det mogna fikonet sen utan att den är HELT absorberad i fruktköttet. MEN ÄNDÅ skippar helst fikon om man säg så :---))



Annat man kan beskåda under denna tagg: grönkål rödbetor smoothieskålar frukosthörnor. Och en am-ej-ZING grönkålssallad med vitlökssås och rostade kikärtor (recept finns här) samt ugnsgröt à la Atilio.



Avslutar med denna rad Chrissy-klassiker i köket: hummus (som jag gärna lägger karamelliserad rödlök eller soltorkad tomat eller chili i), smoothie på avokado och bananpannkakor. Äter samtliga minst ett par gånger i veckan man e väl en vanemänska :---)) MEN! Sitter du inne med ett nice veganrecept? Eller vet du ett asinspirerande instagramkonto? Hit me! Mina buzzwords e: lättlagat, spicy, grönsaker, GÖTT. *väntar med spänning*

PS. Heter @highfivechrissy på insta, följ mig där om du vill kolla på matbilder eller läsa putslustiga bildtexter! Hörs igen nästa tisdag. Herrå!

7 kommentarer:

  1. men guhuuud vilken inspo! så jävulskt goda recept

    SvaraRadera
  2. är inte vegan men det där med getingar äcklade mej ändå hahah :((( hatar insekter

    SvaraRadera
  3. MKT BRA MAT men jag känner att något här är riktigt fel. har inte fått smaka på en enda av dessa goingar?! är djupt kränkt över detta. vad som är ÄNNU VÄRRE är detaljen med smör på riskakor??? måste tyvärr reflektera över vår vänskap nu herrå

    SvaraRadera
  4. vänta STOPPA BANDET vad e detta med getingar och fikon??!? ALDRIG I MITT LIV HÖRT nu måste jag googla eller vill jag ens det?????

    SvaraRadera
  5. wow vilka bilder!! så kul att du bloggar igen : )

    SvaraRadera
  6. hjälp vad är de små orangea ~klyftorna~ på potatisbilderna bredvid djävulsfikonen? är det typ grillad melon eller vad pågår??? kan inte sluta tänka på det!! tacksam för svar

    SvaraRadera
  7. Men mmmm vad jag blev hungrig nu!

    SvaraRadera