3.17.2015

FRÅGOR + SVAR del 2.

Lisa: När tänker du svara på alla frågor Chrissy? Vill så veta alla svar, haha ;) 

Tänker svara NU!! Hehe. åh vad kul med så många ~*spörsmål*~ du skrev Lisaaah. Okej vi kör:

- Vad tkr du om Sex and the city (både filmer o serien...)? tkr du att det skapar en dålig bild av kvinnan eller känns det typ *ryck på axlarna och tar hand om disken ist*

Jag har inte sett det! men jag älskar Sex & the City som teori pga: killar har seriöst tagit upp serien som samtalsämne med mig och fortsatt prata om den trots att de hatar den & jag aldrig har sett den. De har så orimligt starka åsikter om den. De säger att det är en så IRRITERANDE och DÅLIG och VULGÄR serie. De avskyr den. Och jag tänker: "Men det här säger du inte om Two & a Half Men. Det här säger du inte om Family Guy. " HATET VÄLLER UPP UR CISMÄN över den här ändå ganska harmlösa, dock kvinnofrontade serien. Och om någonting får privilegierade män att skruva på sig i sina maktsäten så är det anledning nog för mig att backa det :)))

- Brukar du få det stökigt eller lyckas du hålla dina saker på plats? Typ tar du tag i disken med en gång eller låter du det gå ca 3 år?

Haha. Det är konstnärligt kaos hemma hos mig 5-ever mvh se bifogad bild

Ok man ser ju mest mitt arga fejs hehe men alltså: kläder disk påsar matrester = mina bästa inredningsdetaljer

- bästa plagget du äger? visa gärna bild

Wow okej SÅ många
men kanske denna snirkliga morgonrock i blå sammet?? mmmhhhh lever såpass mkt life i den

samt denna champion-tröja köpt för £1 från barnavdelningen på ymca:

- vad har du för löparskor?


Well ganska nytt för mig som löpare är att jag nu har 2 par! 1 par terrängskor från Adidas som jag använder när jag springer på snö eller i skog, och 1 par "vanliga" skor från Karrimor för sommar- & asfaltslöpning. Adidasskorna är av modellen Duramo 5 och den är specifikt framställd för terränglöpning. Karrimor-modellen heter Duma.

Under mina högfrekvensperioder så blir det dock för få skor, två par. Kan liksom springa varje dag i veckan, två gånger per dag. Om jag då bara använder samma skor varje gång så får jag blåsor och skavsår, även om skorna inte är nya - tänker att det väl är för att samma bit sko ligger och skaver mil efter mil mot samma plats på foten helt enkelt. Så för att motarbeta detta varvar jag med dessa Nikes som jag köpt för 39kr på Erikshjälpen. De är inte mina *main* löparskor för de är ganska slitna + inte så sköna. Men som skavssårsavvärjare funkar'om! och det var alla löparskor jag har, pjuh.

- godaste godiset?

I ca 10 år va svaret: WATERMELON ROCKETZ!! men det var back when de var vegetariska. Men för typ ett halvår sen ändrades receptet så nu innehåller de gelatin :)))) f u livet. Aja men gör inget för nu har jag en ny älskling nämligen: Cola Breeze från Goody Good Stuff! De är SÅ goda. I England har GGS även sura körsbärsgodisar… alltsåååååååhh… påminn mig igen om varför jag bor i Sverige...

- känner du att du skulle vilja ha ett förhållande nu eller tkr du det är nice som de är nu?

Vi gjorde slut vid nyåret 13/14. Snart har jag alltså varit singel i ett och ett halvt år. Jag kan känna det som ett slag i bröstet, längtan efter de där vardagsromantiska grejerna som kommer med ett förhållande & är så självklara då & så uppenbart saknade efteråt: jag vill luta mig mot en axel i snabbköpet jag vill hålla en hand i bion jag vill ha någons vassa haka mot min mjuka mage jag vill känna tyngden av någon annans sovande huvud på mitt bröst när jag vaknar.

När jag tänker i sådana banor försöker jag aktivt tvinga mig själv att använda tinder och dejtingsajter. Men det är så jävla himla in i helvetes SVÅRT. Den första jag hånglade med efter mitt ex var en engelsk kille i ett folkhav på konsert och jag blev tvungen att springa ifrån honom mid-snog för att jag inte klarade det för att han inte var mitt ex. Några månader senare försökte jag igen, med en indiekille i någon publikmassa på festival nånstans. Han flörtade och jag flörtade tillbaka och det kändes nästannästan som med mitt ex. och jag hånglade med honom och jag följde med honom till ett tält och han ville ligga men jag avböjde honom och vände mig in mot tältduken och grät i tystnad.
Det var de jobbigaste gångerna, men efteråt har jag hånglat med ett par killar till och de har alla varit schabloner av mitt ex och varje gång har jag gråtit med ryggen mot dem.

I teorin vill jag typ inget hellre än att ha romantisk närhet. Men i verkligheten klarar jag nog inte det där, att ta del av någon annans liv och uppslukas helt, riktigt än.


- vad är ditt drömyrke?

Författare! Copywriter. Bibliotekarie? Curator? Pokémontränare.

- favvodrycken all time high?

Whiskey ginger ale! Eller ba ingefärsdrycka rätt & slätt mmhhhh

- 7 bästa bloggarna du följer? (länka)

Näää vilket ULTIMATUM! Gillar många fler än bara 7. men ok. Tänker att ni har koll på de som jag hänger med och/eller länkar sönder hehe. Så säger 7st som jag inte känner irl men ändå älskar! HÄR (klicka!):

- röker du?

nee bara om d bjuds :)) då tänker jag: "men cigg e ju SUPERDYRT!! denna person vill GE mig det?? 4 free??? KEJRÅ" *gratis-radarn goes haywire*

- skulle du säga att du lever hälsosamt? (ahaha fett törr fråga men ajaja)

Haha! Törrt svar: Alltså, tränar inte supermycket men har ju löpningen. Röker ju som sagt inte, ain't on any Class A drugz, äter bra & varierat… skulle nog säga att jag lever, om inte hälsosamt så åtminstone balanserat. Hatar dieter. Kommer aldrig gå på en någon gång mer i mitt liv. De förstörde mina tonår och det är verkligen en sån sjuk jävla HETS runt sånt. Eh ja det vet ni ju så klart osv. Men. Ne. No more diets. Fuck dat shit.

- om du bara fick säga två ord resten av ditt liv, vad skulle det vara då? tror det va pretty much it :*

haha ÄLSKAR denna fråga! gud så svår. Skulle nog vara:
1. fuck
+
2. yeah

Linda: HEMMAFEST MED DIG OCH JON SNOW???????? did he know nothing???
Andrea: MEN VA SAMMA FEST SOM JON SNOW??? BERÄTTA ALLT
Em: OK, så FIRST: Som ovanstående personer har skrivit: SAMMA FEST SOM KIT???????

Ehehehehehe hoppades att ni skulle nappa :)))) Älskar hur Lindas formulering av frågan får det att låta som om det vore coolt att jag var där också. "Kit Harington… OCH CHRISSY YO??" hahaha mmmm… mvh ~*almost famous*~

I varje fall det var ju verkligen INTE coolt så förbered er för the anti-klimatisk upplevelse of ur lives:

not rly jon 


ok story time: Det var slutet på sommarn 2013 och min coola kompis Amma bjöd in mig på hemmafest i nån förort i södra ldn. Han som fyllde år var en 30-something rik kille med konstnärsföräldrar och varje år har han vääärldens fest i deras feta lägenhet. När jag och min clique klev av tuben stod det liksom guider utanför i hi-viz vests och väntade på oss.

"Ska ni på festen?" frågade de. Vi nickade. "Vems fest?" frågade de som säkerhetskoll. "Robs."
"Okej, vänta där borta så kommer någon och går med er snart."

Så fick vi vänta några minuter tills en tillräckligt stor grupp (!) var samlad och så blev vi guidade till Robs hus. Det var ett lite sjaskigt men charmigt townhouse med stor bakgård. Kompisklungor florerade i trädgården och det första någon sa till mig var: "hey wanna buy some mdma?" hehe mm det la ju ribban för resten av festen så att säga.

När vi kom in så blandade vi superstarka whiskey ginger ales (asså det var mest whiskey tbh) som vi drack ur tekoppar och pastaburkar. Vi slängde våra jackor i en hög i hallen, gick in i ett sovrum där vi tömde våra väskor på värdesaker och gömde dem ovanpå en garderob. Mina kompisar tog lite party favours och så dansade vi i linje genom huset. Det var svettigt dunkelt trångt & ett halvt dussin katter strök runt våra vader. I hörnet stod en dj i ett fakkin BÅS. Vi dansade oss blöta i köket. En av mina fränz hittade en att hångla med och hon tryckte upp henne mot kylskåpet så att flingpaket regnade ner på dansgolvet. Helt plötsligt ändrades *energin* i mitt kompisgäng och Jeff ryckte tag i mig och ba: "Christy, you know Jon Snow? he's over there".

Haha jag visste inte vem det vaaaar då förlåt mig världen :(( Men jag hade bjudit med mig en bloggläsare som var i London den helgen, och hen var typ det största Game of Thrones-fanet ever så hen förklarade för mig vem han va. Amma är också superkär i honom så hon såg till att vi hamnade i ett rum med honom, det var jag, Amma, Sophie, Kit & hans kompis i en säng. De bjöd oss på nån partydrog och man vill ju inte va den som e den när en kändiz bjuder på drugz?? Så vi skakade händer tog da drugz 2gether och sen låg vi i sängen lite utslagna lite fnissiga lite gosiga och babblade i kanske en halvtimma. Jag brydde mig inte så mycket om Kit eftersom jag inte visste bättre *curse myself 4ever* så jag pratade mycket med hans kompis, hon var ifrån Manchester och jag älskar ju northerners så det var ju typ mer givande för mig att prata med henne. hehe. kommer inte ihåg nåt mer alls FÖRLÅT :( Annat än att han va väldigt lågmäld + ganska smutsig. VSG för info och VSG för så himla dålig ~*kändisstory*~

sisb4cis: hej best blogger in world! joo, vad gjorde du efter studenten? eller du kanske redan har skrivit det men ändå, jag vill veta! och har mycket hänt sen dess?
tnx for being amaze


Efter min gymnasiestudent så kände jag så här: "mord våld blod mörker hat blöööö skolan kan fakkin TA SIG" :))) MVH gick på IB :)))) Många ur min utgångsklass tog sabbatsår (eller fick gå om sista året). IB är liksom hell on earth disguised as college education ungefär, och nu när jag ser tillbaka på't så fattar jag ju att jag var utbränd då. Men jag led något så fruktansvärt av att bo i lella, lella Hässelby och jag ville bara bort nu nu nu. Lat som en e så tog jag lättaste utvägen: dvs jag slängde iväg en hafsigt ihopsatt university application via UCAS, blev antagen, packade väskorna, gick en treårig utbildning i London.

Efter att jag tagit min kandidatexamen så tog jag mitt well-deserved break. Bodde kvar i London och jobbade som servitris och bartender i ett år, samtidigt som jag gjorde voluntärarbete för ett konstgalleri och frilansade som copywriter.



Arbetade 60-timmarsveckor som jag hanterade genom att dricka på pubjobbet och självskada i hemlighet på toaletter när pressen blev för hög. Till slut kraschade jag av utmattning och av en depression som smugit sig på mig och mitt förhållande tog slut och jag tog en överdos och nu är jag här.

Det senaste året har jag varit tillbaka i Stockholm. Först var det det värsta som har hänt mig, ett misslyckande, något att skämmas över. Men nu har jag fått bra medicinering och psykologisk hjälp samt fått socialisera på en mycket större skala än vad jag psykiskt har klarat av på ÅR.

Ehhhhhhhh ok frågan var väl mer typ "vad har du haft för jobb efter studenten" and i went and made it my life story lol FELÅT okej lägger på nu

Manda da Manda: OBS VIKTIG FRÅGA!!! VILKEN ÄR DIN BÄSTA ÖL?!?!?!11

kanske desperados!! samt kozel. och red stripe. & så gillar jag guinness + black också

red stripe me' sugrör :)) + gulli kompis jag fick i toakön på koko i camden ÅHHHHH 2 BE 19 IGEN

och här va jag lös & ledig 20-åring & då drack jag tex en heeeel enlitersflarra desperado 2 myself on da coldass streetz öf februari-pariz mmmh

Lollo: 1. Vilket elevhem skulle du tillhört på Hogwarts?

Asså tror fan Slytherin. Känner att jag är lite liksom slug?? Och evil?? Men ändå charmig… hehe. Dessutom har'om lätt snyggaste färgkombon också och sånt är avgörande!!

2. Vilket elevhem skulle Alex Turner tillhört?

Hufflepuff alltså INGEN FRÅGA OM SAKEN har du SETT cornerstone-videon har du HÖRT Suck it & See-albumet jag menar pleeease


3. Om ni tillhör olika elevhem hur skulle er "rivalitet" (eller kanske lack of it) se ut?

haha. haha jag älskaaaar dig. Oh there would be rivalitet alright! Jag skulle ju va kär i honom men jag skulle va sjukt omogen om det och liksom light-mobba honom istället för att typ fråga om han vill hångla. Vi skulle ha en sjuk personkemi och till slut skulle jag få slänga min tuppiga stolthet åt sidan och så skulle jag väl kasta mig över honom i nåt hörn av bibblan typ. och han skulle ba *le i mjugg* och vara 0% förvånad över att jag egentligen ju var KÄR i honom. och så skulle han kyssa mig tillbaka och viska "took you long enough" och sen sku di bli barnförbjudet i bibblan

4. Beskriv din bästa hur din bästa frukost ser ut! (ps. blev typ sugen på att skriva en chrissy/alex hp-fan-fiction, haha)

omg PLEASE DO skriv den fanficen?? skulle ca

men hm bästa frukosten! right. hmm ser nog ut så här: 2 skivor rostat surdegsbröd, 1 med avokado+örtsalt+citron och 1 med vitlöksstekta kantareller. 1 kanna starkt kaffe (did i fckin stutter jag sa ge mig en KANNA). DET ÄR TYP DET? Kanske en smutti också, i sådana fall någon syrlig med päron, lime, kiwi & ingefära i omgggg. Eller crumpets med yorkshire tea mvh anglofilen_90

Sara: Hur klarade du av de värsta jag-kommer-ta-livet-av-mig-nu-kriserna? Jag har nämligen lite problem med det. Kram!

Jag klarade typ inte av dem. Jag ville gå ut i trafiken och jag ville hoppa från broräcken och jag ville ta alla piller på en gång. Det var en desperation, kanske inte efter att få dö men i varje fall för att få slippa leva. När jag ville DÖ NU DIREKT, då hjälpte det oftast inte att tänka "meeen jag har ju vänner och famiiilj som äääälskar mig". Jag typ ba "k bry" då. Däremot funkade det för mig att visualisera personen som skulle behöva finna mig död. Jag föreställde mig traumat hen skulle hamna i, och så försökte jag hålla fast vid skammen den tanken fyllde mig med. Paniken och jag-vill-dö-nu-känslan var visserligen kvar, men med en ny viktig ingrediens: skammen. Skammen skrämde mig varje gång till att gå med på att köpslå, så jag köpslog med mig själv. "I'll trade you one vital overdose for four wrist cuts." "Deal."

När det "bara" (lol) var standardläget, dvs ett konstant växlade mellan total indifference/total despair, så klarade jag det genom att påminna mig själv om att: jag har mått så här dåligt förr. jag har överlevt det här förut. det går över. andra känslor kommer ersätta denna. i got this.

När jag personligen mår så där dåligt att jag tänker på döden, då grips jag av total panik och det är en tunnel jag inte kan se klart i. Jag mår bättre av att intala mig själv att det går över, men det är verkligen svårt i de situationerna, det är nästan omöjligt.

Så klart säger jag inte att det är ett hälsosamt sätt att hantera det. I längden funkar det inte. Det enda som har hjälpt mig long-term är psykologer och mediciner. Men efter överdosen underlättade det för mig att börja göra saker jag gillade innan depressionen rev sönder mig. Jag klarade inte av det själv, min familj fick TVINGA mig att börja springa och mitt ex fick sitta bredvid och ÖVERVAKA mig så att jag skulle skriva. Det är kanske inte rätt väg för alla, men för mig var det vad som behövdes.

Och jag var så likgiltig inför allt det där en lång, lång tid. Jag såg inte poängen med att jag skulle springa och skriva och läsa och träffa kompisar och sitta i solen. Jag utförde allt de bad mig göra, men jag fick i början inte ut någonting av det. Men efter upprepning efter upprepning började jag så sakteliga gilla det. Jag VILLE skriva nästa kapitel. Jag VILLE springa en kilometer längre. Helt plötsligt ville jag utvecklas, och för att göra det måste jag leva vidare. Så jag levde vidare. För att skriva klart. För att läsa nästa bok. För att springa längre.

Sen är det ju så jävla individuellt och det märks säkert i mitt svar också, jag liksom garderar mig för allt. Jag låtsas verkligen inte vara någon expert inom området. Jag är bara en person som gått igenom en överdos & en depression. Det gör mig absolut inte till någon med kunskap och jag ger inga råd, jag bara berättar hur jag personligen kom igenom det. Hoppas att det går fram. 

OCH. Viktigaste av allt. Be om hjälp. Du är inte svag. Be om hjälp. Du är inte feg. Be om hjälp. Du är inget misslyckande. Men du måste be om hjälp. 

FRÅGOR + SVAR del 1.

13 kommentarer:

  1. asså gillar dig så mkt börjar typ gråta

    SvaraRadera
  2. hej apropå SLYTHERIN om en är nyfiken så bli medlem på pottermore /mvh gjorde det endast för att få veta vilket elevhem jag skulle vart i :') *nerdy girls 4ever*PLUS att jag gick in för det superhårt.. och blev.... slytherin!!!! Blev deppig först men sen embraceade jag. puss å kram

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. ojojoj vad bra och ärliga svar! visste inte alls detta om dig. Efter min vecka som trogen läsare liksom ;))

    SvaraRadera
  5. Alltså du är min nya favoritperson. Du är så ROLIG och VETTIG och SMART och FANTASTISK.

    Samt att jag älskar din lilla minifanfic om dig och Alex Turner på Hogwarts. <3

    SvaraRadera
  6. i love you men asså h8 2 break it 2 u du e inte en slytherin

    SvaraRadera
  7. alltså OMG vet att dethär kmr låta superknäppt etc men jajajaja. När du flyttade tillbaka till stockholm förra året började jag få drömmar om att vi skulle bli bffs tyyp hehhe. Anyways nu fick jag någon impuls att bara skriva att gör du inget speciellt om dagarna eller iaf inte nu på tisdag: kom på öppet hus på skolan där jag går, Gerlesborg Sthlm!! Det ligger i hjorthagen, ropsten och på tisdag är det öppet mellan 13-16 med massa roliga grejer som liveteckning och kroki för alla som vill va med SAMT att jag och mitt gäng som gjort ett fanzine som het Hello Fitty kommer sälja det på plats!! Tjohoo! Så japp. PUSS och KRAM

    SvaraRadera
  8. gillar dig mer än mest vill också va slytherin nu så vi kan hänga där. blev faktiskt slytherin på ett test!!!! men raven är ju också ganska coolt. man är ju snygg om man går där tänker jag- DET ÄR JU ÄNDÅ DET SOM BETYDER NÅGOT I SLUTÄNDAN ETC puss för länken <333

    SvaraRadera
  9. Spontan känsla/reaktion: ALLTSÅ BLI MIN VÄN. NU. TACK. HEJDÅ. HJÄRTA.



    SvaraRadera