8.05.2015

lilla boklistan.

recycled pic from 2 entries ago lol yolo

1. Vilken bok läser du just nu?
Åh nej, jag läser en jättedålig av Stephen King, ni vet en av dem alla hans fans snällt "glömmer" att han skrivit pga att den är så medelmåttig. Den heter The Dark Half och handlar om en författare som åt sin tvilling i livmodern. I tonåren började han få svår migrän, gick till en doktor som ba: "omg du har din tvillings tänder och ÖGA inne i din HJÄRNA" och sen när doktorn ska plocka ut dessa ur hans skalle så står det att ögat - inbakat i hjärnvindlingar - BLINKAR ÅT HONOM hahahaha så dålig orkar inte. Trodde jag skulle kunna läsa den lowkey utan att nån märkte MEN SÅ KOMMER NI MED DENNA LISTA så jävla taskigt beteende........... asså lägg ner

2. Vilka tre böcker tror du att du kommer läsa härnäst?
Tror jag kommer läsa 1) Maya Angelou - Jag vet varför burfågeln sjunger 2) Sara Stridsberg - Drömfakulteten 3) Donna Tartt - Den lille vännen. FAST jag kan verkligen inte "planera" vad jag ska läsa framöver?? Haha ok varför satte jag citationstecken på planera lol ja i alla fall, det går ej? När jag ska välja nästa bok plockar jag ur massa titlar ur bokhyllan som jag "kan tänka mig" och staplar dem i två-tre högar framför mig, å så försöker jag *få känn* inför någon av dem?? Som ett tv-medium som ska hjälpa polisen i en utredning och har massa bevismaterial utlagda på ett bord och så ska hen identifiera mordvapnet SÅ väljer ja' min nästa bok :)))))


3. Varifrån hittar du böcker du ska/vill läsa?
Hörsägen. hehe ja dvs mest tips ifrån fränds + kommentarer i high five livet-fältet. Även ur andras blogginläggz så klart, typ bästa jag vet. (Älskar för övrigt bloglovins ganska nya feature, att en kan kategorisera de sparade blogginläggen nu?? SÅ bra. Sparar alla böcker jag vill läsa i min titta/lyssna/läsa-collection.)

4. Favoritplats att läsa på?
I en mjuk fåtölj med bra ländsupport mvh gammal!! och i färdriktning på fönsterplats på tunnelbany

5. Vilka är de författare som du läser allt utav?
Oj, har kanske ingen? Men Stridsberg snart! Bara Drömfakulteten kvar. Och Donna Tartt med när jag läst Den lille vännen, men det kanske inte gills eftersom hon bara skrivit 3st böcker hehe... har iofs läst typ 200 böcker av Francine Pascal så säger väl henne ;))))

kolla *magiskt* det var när jag packade upp murakamisamlingen!! glitter errwhere wow expectro patronum bitches

6. Hur går dina tankar när du ska ge bort boktips/böcker?
Gu jag är verkligen DÅLIG på det?? När jag var yngre rekommenderade jag alltid den bok jag läst absolut senast. pga jag ÄLSKADE ALLA BÖCKER när jag var i den åldern - var ej kritisk alls utan typ ba tacksam för att jag fick läsa alls?? och då blev ju tipset verkligen inte alls tailored till personen jag skulle tipsa. Hehe. Ja ja nuförtiden brukar jag rekommendera bok efter personlighet. Men tror faktiskt inte en enda person har läst något jag rekommenderat dem så jag är nog lika dålig på att tipsa idag som för 10 år sen lol anyway *går vidare*

7. Inbunden eller pocket?
Pockeeeetttt!!!! Hatar hatar hatar jacket sleeves??? Om inbundna böcker bara oftare hade tryck direkt på pärmarna skulle jag inte hata'rom så innerligt. Men nu är det så och jag får så svettiga fingrar av sleevesen och de halkar ner och blir buckliga och så blir det fula oljiga fläckar på dem från mina svetthänder och nä ew jag vill inte and you can't make me1!!!!8. Vilken är den senaste boken du köpte?
En fackbok om brittisk feminism... läser väl den ca: aldrig, men fatta creddig den kommer se ut i boksamlingen!! *skoja* *inte* *...........*

9. Vilken är din bästa sommar- respektive vinterbok?
Ooooooh. BRA FRÅGA! Jag tycker Truman Capotes Med kallt blod passar superbra att läsa på sommaren (handlar om mord osv and who ain't partial to a lil sommarmord amirite) + Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez. Och hm, Den hemliga historien av Donna Tartt och Vad jag älskade av Siri Hustvedt på vintern kanske!
10. Vad äter/dricker du när du läser?
Äter mig nog allt som oftast en ostmacka eller två (spiller tomatklet på sidan), klibbar med chokladfingrar över nästa kapitel. Klyschdricker väl en kopp te, virar in mig i en kaksmulig filt, använder boksidorna som tallrik, värmeunderlägg, servett - u kno, the usual. haha och sen har jag mage att säga till mina bokklubbisar: "näeee ryser huuuur kan ni stryka UNDER med BLYERTS?!?! VIKA hundÖRON????++1" mvh dubbelmoraltanten :))

10 kommentarer:

 1. Haha åh älskar hur du skriver! <3 Är inne i värsta läsperioden nu och vill bara läsa ALLT! Så denna lista passa perfekt att läsa nu. P.S. Älskar också bloglovins nya funktion. Så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men åh TACK! glad jag blir <3 ja, det har verkligen varit en läsvänlig sommar i år, ändå bra!

   Radera
 2. HAHA sista <3333 åh. och måste säga att jag ÄLSKADE drömfakulteten sååååå mkt men lånade the little friend på bibblan, läste 25 sidor och lämnade tillbaks den?? kanske fick ångest för att den var så tjock och meningarna så långa? haha mvh adhd :(((((

  SvaraRadera
  Svar
  1. neeeej åh är det sant?? jag är verkligen 50/50 med donna tartt. tyckte steglitsan var "meh", helt okej men inte mer. men ÄLSKAR den hemlige historien! har du läst den? den är hands down en av mina all-time faves. så bra. SÅ bra! och "bara" ca 500 sidor hehe ;))

   Radera
 3. hahaha. alltså död åt böcker som inte är pocket!!! måste man ha armmuskler för att läsa nu också liksom!?? :O

  SvaraRadera
 4. men kuuul med boklista!!!! är exakt likadan när jag ska välja bok också, måste verkligen få *feeling* för någon, annars gåre inte! ibland har jag massa olästa böcker hemma som jag tycker verkar bra osv, men som jag inte känner för att läsa :(((( så då måste jag gå till bibblan, surfa in på adlibris eller kuta till närmsta bokhandel och köpa en ny! tkr det är ganska risky att köpa fler böcker åt gången med, för vet liksom inte vad jag är sugen på i framtiden!.... men gu, förlåt för värsta långa, antagligen helt ointressanta kommentaren!!
  ska sluta nu, heh!! men böcker <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. men eller hur!? du fattar exakt! <3 förlåt för sent svar, såg inte kommentaren förrän nu?? så sorgligt men TUR pga så fint att läsa ju! är ju verkligen samma själv, har typ 100 böcker på rad i att-läsa-hyllan, men ibland är ingen av dem just QUITE right... so i gotta buy a new one to suit my mood 100%. hehe. <3

   Radera
 5. HAHA alltså jag läste the dark half när jag var kanske.... 15-16 (??) och.... gillade den!!! rip vår vänskap </3

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHA klarar INTE we r done!!! </3 hehe närå. men NÄSTAN :D

   Radera