9.03.2015

serietips: no offence

Hej jag har fått en ny favoritserie!! kom jag ska visa.

Shameless (ca bästa engelska serien nånsin) tog ju slut för ett gäng år sedan, snyft. Men snyft no more för nu äntligen har briljanta manusförfattaren Paul Abbott gått vidare och skapat No Offence, en komedidramaserie med kvinnliga leads som utspelar sig på en polisstation i Greater Manchester.

Unga flickor med Downs syndrom börjar upptäckas i flodens smutsiga vatten och vi följer polisstyrkans jakt på deras mördare. Den svarta humor som Abbott är känd för lyser igenom, och trots att en rullar ögonen uppåt ca varje gång en serie beskrivs som "komedidrama" så är det ändå vad No Offence är. Och ändå bra. Lovar det funkar! Faktiskt.

Alla ens favoriter är med! Tex Joanna Scanlan som gör ett fantastiskt jobb i sin roll. Hon spelar den rollen som alla män vanligtvis spelar, dvs medelålders polischefen som är vulgär, politiskt inkorrekt och plump. Min favoritscen med henne är när de ska göra en drug bust och de bryter in dörren och knarklangarna står där och stirrar och hon kvittrar "Oh, hello! It's only us!" DÖR.

Andra favvosar figurerar också! Emmett Scanlan aka SIMON FRÅN IN THE FLESH!

Paul Ritter aka PAPPAN IFRÅN FRIDAY NIGHT DINNER!!!!!

och fakkin ALEXANDRA ROACH!! Som vi så klart sett vara lysande redan innan i tex Utopia!

Allt utspelar sig i så himla engelska miljöer att jag får hjärtsnörp:

På council estates,

i no smoking-rutor,

under smutsiga brovalv,

samt på tusen pubar så klart. jag menar varför inte förhöra ett vittne över en pint öl liksom

och så älskar jag att det är kvinnorna som är bäst i No Offence. Det är dem som är skarpast och *i centrum*. De är säkra och aldrig urskuldande och de är aldrig skämtet, de får alltid punch linen.

De flesta männen är superfån som langar töntiga skämt ingen gillar. precis som i verkligheten :))))

Varje avsnitt är strösslat med det bästa som finns dvs northern wit

ÄLSKAR NORTHERN ACCENTS piper till när de säger såna här ^ saker tex!

och sånt här. AM NO' 'AVIN' EE! låter det som. fint fint fint

Annars är själva storylinen så hiiiimla krypande och läskig och spännande. Varje scen är fulländad och precis varenda skådis är on top of their game exakt hela tiden.

Så. Do us a favour, luv. Pop t'kettle on, fetch some biscuits 'n' 'ave a proper dunk till No Offence. Du kommer älska't. Går till och med så långt att jag säger att om du inte kollar gör du dig själv en stor otjänst. No offence.


Fler serie- och filmtips finner du  HÄR

5 kommentarer:

 1. Men åh, denna måste jag ju kika in redan ikväll!! :D Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaaa vad kul att du blev pepp! tror du kommer gilla :)

   Radera
 2. Det låter ju asnajs! Vill kolla spännande serier men är alltid rädd för våldsscener, speciellt våldtäkt. Vet du om det förekommer? Försökte googla men hittade inget..kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej sonja! jag kan inte komma ihåg någon våldtäktsscen men kan inte svära på att det inte förekommer i no offence. tyvärr nämns våldtäkt flera gånger och beskrivs även i detalj av en minderårig tjej. kanske är denna inte för dig då dessa scener så klart är fruktansvärda. men vilken bra fråga du ställer, det här ska jag bättra mig på i framtiden och skriva ut varning i framtida tipsinlägg. kram! <3

   Radera