10.15.2015

en torsdag med book club babes

För exakt en vecka sen krökte en regnbåge sig så här snajsigt över Nybohovsbacken. Sen var den mitt resesällskap en bit på vägen, jag skulle nämligen...

...hit! Till Alexandra så klart, för det vankades bokklubb. Hurra! Mkt spännande möte för BCB för vi hade våra två nykläcka medlemmar Yrsa och Louise med för första gången! Kolla gullon'rå!! Vi hade läst Linna Johanssons debut Lollo, den fick ett snittbetyg på strax över medel av oss.

Sen vart det paus för middagsintagande! Alex hade varit så jäkla snäll och lagat mat åt oss hela bunten. Ante var mkt mkt pepp ♡

Lollo! Fast den här gången personen och inte boken. höhö.

Efter middagen fortfor diskussionen och vet inte om våra nytillskott gav oss massa nya infallsvinklingar eller om boken var så mångfacetterad men nåt va're för vi kunde inte sluta prata.

Nä dags att byta matbord mot soffbord! sa de här sötisarna efter ett tag. Sagt och gjort mojsade vi ner oss i en hög i soffan. Där drack vi bubbel och rödvin och diskuterade boken och inte boken och det var bara så jävla mysigt roligt bäst

Vi var alla samlade! Samlade och suddiga. Förutom våra två Malmöiter Hanna och Maria då'ra. Nu kommer vi inte vara fulltaliga igen förrän i januari för Floran ska spendera vintern i San Fran. Saknar henne redan tbh.

ALLTSÅ ☝♡!!! Innan vi skiljdes åt för kvällen kände vi att det var dags att uppdatera BCB-gruppbilden, på vår förra håller vi liksom i Kitty-böcker hehe. Så, uppdatera we did!

Sara knäppte ett par på hela gänget. Fifan vad fint det är att ha den här gemenskapen varje månad, tycker om dem allihop så himla himla mycket. 

7 kommentarer:

 1. Ni är typ finaste gänget ju.

  SvaraRadera
 2. Hallå, behöver hjälp är jag ska skriva den däringa bokrecensionen mvh vet inte vad jag ska ha med i den?! Vad skriver en ens? Hlp miiiii <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå back! ÅH vad kul att du ska göra den!!! Ska försöka ge några bra tips att fundera kring medan du skriver recensionen:
   -Vad tycker du bäst om i dina favoritböcker? Är det en specifik genre, ett originellt narrativ, en särskild typ av karaktärer? Hittar du det i den här boken? - identifiera och belys!
   -Hur är gestaltningen? Känns bokjaget verkligt, varför/varför inte? Är karaktärerna mångfacetterade eller platta?
   -Beskrivs känslor på ett trovärdigt sätt eller är det enkla, endimensionella känsloskildringar?
   -Hur är språket? Är det prosalyriskt eller strikt, är det vackert och medryckande eller är det högtravande och trögtflytande?
   -Hittar du mycket att markera? Vad tror du det beror på (att du markerar mycket/lite)?
   -Hur känns det när du läst klart? Är du ivrig att läsa fler verk av samma författare, eller är du glad av att läsningen är över?
   -Har du några favoritcitat? Dela med dig!
   HOPPAS dessa tankar kan hjälpa! Lycka till och säg till om du vill diskutera boken lite med en som läst den (dvs mig alltså, hehe), det kan också hjälpa en att formulera sina åsikter kring den! PUSS <3

   Radera
 3. alltså bokklubb + jag anar godaste rödvinet på bordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA! röda ecologica. livets vin <3

   Radera