11.20.2015

ordning & reda & nytt rum på freda

Okej, "nytt" rum har jag väl haft sen i somras. Men annat är sprillans! Denna bokhylla till exempel.

Och detta skrivbord är ju också rätt nytt! Men stöket runtomkring är gammalt ;))


I hyllan finns så klart BÖCKER. Dvs: LIVETS GREJ. Där står bra rygg i rygg mot mindre bra. Precis som i livet :)) skoja. Inkringlad i boksamlingen är en ljusslinga från 99p Store på Seven Sisters Road plus en mjölkflaska från norra England årgång -13. "Please return empties" står det på den. Oops.
På ett annat hyllplan sitter en pastellkanin jag fått av Linda, den stöttar outtröttligt klassiker av Jean Rhys, Jane Austen, George Orwell och Ernest Hemingway. Vilket ord förresten, outtröttligt. Fem t:n wow okay. Seems fake but okay......

Bredvid min lite sorgsna avokadoplanta står en rosa kamera som jag köpt för 20 värda kronor på Erikshjälpen i Spånga. Den tronar ovanpå ett knippe fotoremsor från allstans ifrån.

Ens skrivhäften är ju också bra att ha bredvid favoritlitteraturen. Bokstavligen placera sina ord bredvid de stora. En mycket peppig juxtaposition! Och ja doftljus i äggkoppar äger jag mä *needs 2 have a pinterest intervention tbh*

Förutom urdruckna tekoppar och en evigt lysande laptop finns på mitt skrivbord denna lite fula "hylla". Tycker om den, för den har jag fyllt med sånt jag gillar och när inspirationen tryter behöver jag bara lyfta blicken över datorskärmen och landa i något av det som finns här. Det är en illustration av Flora, en så himla gullig kanin som min bästis Sophie gjorde när hon var typ 10 och som jag FICK bara så där!, ett till broderi, denna gång av Jeni Zupan som har broderat en av mina selfies (så sjukt stort, ca det bästa som har hänt mig ever), en matryoshka jag köpt i Tallinn, mina Urbanears, två gulliga metallådor från Boots på 70-talet som det står "Soap" och "Bits and bobs" på. Och nedre hyllan då när vi ändå är igång: hela min prettosamling Moleskines, några bra pennor, en snäckskål med diverse lästillbehör, en marmeladburk och ett vykort jag fått av @emmabuschthor (det står "Visa pattarna!!!" ♡). Och ett fult billigt doftljus från Poundworld som ska dofta orange M&Ms men som bara luktar oidentifierbart sött.

Och det är väl ingen revolutionerande ändring jag gjort, men jag tycker det är skönt att det inte längre ser ut så här. ☝ Det kommer liksom en struktur på köpet när man organiserar sina tillhörigheter: att ha böcker i prydliga rader och datorn på ett bord istället för fastklibbad i knät ger konturer åt min vardag och låter min koncentration skjuta i höjden. Rätt bra alltså.

Och tja det var väl det! Eller en liten grej till sen ä're slut lovar: eftersom mörkaste tiden i livet (december.......) åstundar är en ju tvungen att gardera sig. Så i överlevnadssyfte gick jag till Stadsmissionen och köpte en enorm påse ljus för 20kr. Dolda på påsbotten låg dessa fajna ljushållare! Tycker om dem så mkt har redan hunnit ha photo sesh mä'rom hehehe d ska vi kolla på som avsked:

hejdå, puss & förlåt för eventuella mardrömmar ikv :)))

12 kommentarer:

 1. vill ba lägga mig på ditt golv och läsa böcker nu. snälla kan det bara bli vinter NU så vi kan hänga

  SvaraRadera
 2. så fint med så många böcker i en bokhylla. jag vill verkligen också fylla en, men saknar både hylla och tillräckligt många böcker. men jag ser det som ett långsiktigt projekt! har dock en fråga gällande detta inlägg, vad innebär egentligen "diverse lästillbehör"??? kan det vara öronproppar jag ser, eller vad är det egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad skarpsynt du är! det är mycket riktigt ett par öronpropps, samt ett gäng bokmärken och ett sudd för att sudda ut blyertspriset ur secondhandböcker. och så det gula och gröna, det är såna där klisterflikar som man kan markera braiga meningar med! så har jag en liten liten sax däri också som jag behöver för att klippa ner flikarna hehe, tycker de är alldeles för breda annars :) och: tycker det låter som ett prima projekt att ha! liksom sakta fylla på med bara böcker en riktigt älskar. tror det blir magnifikt!

   Radera
 3. jag är så jelly of ur bokhylla/BOOK COLLECTION! och lil bunny passar in perf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. gullis!! <3 och visst!? tycker SÅ mycket om den lila nyansen mot just den orange. tack tack igen för finispresent bby <3

   Radera
 4. 1. åh vilken drömbokhylla!! 2. köpte också en konica pop för 20kr!! dock röd, dock i trollhättan. men älskar den så mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. TACK så mycket! <3 2. nää va! vad kul, vi måste ses och matcha en vacker dag! har du framkallat något med den än? jag har ca en halv rulle kvar hehe, fotandet går ganska segt just nu. men ska bli kul att se hur bilderna blir sen!

   Radera
  2. jaa absolut!! och ja, den har fått följa med på många snurriga sommarkvällar och vinröda vinternatter. tycker bilderna blir jättefina, lätt min favoritanalogis! (bl.a. denna och andra i samma kategori http://gretamaria.net/?page_id=246#12) kram!

   Radera
  3. ÅH vad fina!! helt drömska och magiska. nu blev jag superpepp på att fota med min, så tacktack för inspirationen! <3

   Radera
 5. Har helt missat detta inlägget juue! Älskar när en har fullproppade bokhyllor hemma, finns inget som säger "hem" så mycket som det. Och det berättar så mycket om personen som bor där med. Gillar verkligen inblicksinlägg som det här :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kul att höra finis! <3 älskar också fullproppade bokhyllor, har inte haft så många av mina egna böcker samlade sedan jag var tonåring! när jag bott i england har jag ju alltid vetat att mina tillhörigheter en gång skulle tillbaka till sverige så hade aldrig en boksamling på fler än 30 böcker </3 så detta känns som ca den finaste återföreningen en kan ha :)

   Radera