4.26.2016

VAD SOM HÄNDER MED MYLLER

Hej hörrni, vad händer med MYLLER egentligen? JO! Det kan en ju fråga sig. I februari skrev jag om projektet - som då var schemalagt för release i mars. Nu är det april och jag tycker att det är väl dags för en lägesuppdatering. Här kommer den!

Vad har då hänt sedan februari? Jättemycket! I början av februari hade vi deadline för de medverkande skribenterna. Då korrläste Julia och jag alla inskickade texter för att snappa upp om någon bokstav ställt sig på fel rad eller så. Vi skickade tillbaka de lästa texterna och bad de medverkande att kolla om vår rättning var ok. Samtliga var det - pjuh!

februarijobb från julias lägenhet

I mars valde vi tryckeri och räknade på printkostnader. Vi valde storlek och satte ett pris på zinet. Vi bestämde hur många kopior vi skulle trycka. Henrietta, vår designer, jobbade flitigt med framsida och lyssnade lyhört på alla våra requests. Den blev klar och vi är så jäkla nöjda!

Mars-releasen uteblev och vi satte nytt releasedatum i maj. Detta är ett beslut vi tycker känns 100% rätt! Vi tänker att det är viktigare att släppa något som är verkligt genomarbetat och som är något vi kan känna oss stolta över - istället för att hetsa fram ett halvfärdigt zine. Hoppas ni håller med.

mariekex & male tears & myllerjobba

Vi lärde oss krångliga layoutprogram från grunden. Vi gjorde MYLLERs sidlayout. Vi satte typsnitt och textplacering. Vi tog redaktörfoto och vi startade en onlineaffär där den som vill kommer kunna köpa MYLLER och idag fick vi höra att provtrycket är klart och redo att hämtas! Om en knapp timme åker jag och Julia till tryckeriet och hämtar ut det. Aaaaah.

TÄNK VA! Det vi jobbat med och kämpat för och svurit över och ÄLSKAT kommer snart finnas i våra händer i fysisk form for real. Och inom ingen tid alls får ni också kika på det.

10 kommentarer: