11.27.2017

november för ett år sen + november nu


nov '16

det är november och jag skriver varje dag. förra året gick nanowrimo åt pipsvängen. det var för att jag satt med mitt första projekt, det som i princip var en återblick över mitt första förhållande :)) och jag hatade det. var så trött på mina karaktärer. främst den baserad på mig själv. skrev även det projektet som om det var ett långt brev till mitt ex där jag ber om förlåtelse för att jag slutade vara kär i honom. det var kanske vad jag behövde skriva för att orka igenom det då men herregud vad gnälligt det låter i efterhand. gonna bränna that shit on BÅL. i alla fall.

nov '16 + nov '17 

i år har det gått bättre. jag har börjat på ett nytt projekt, ett som olikt det förra inte tar avstamp i personlig erfarenhet. ett helt fiktivt projekt. idéen har legat och grott innanför hjärnbalken i ungefär ett år. under 2017 har jag samlat på mig en hel anteckningsbok av research och planering. jag har inte börjat i den änden förut, researchen har jag alltid gjort samtidigt som skrivandet. det har också gjort att jag bara haft ett vagt hum om vart berättelsen ska ta vägen. nu har jag ett tydligt upplägg och det blir lättare att veta vad jag ska skriva då. det känns helt sjukt men jag har verkligen skrivit v-a-r-j-e dag. mitt dokument är drygt 44 000 ord långt. hjälp.


amanda nov '16 + '17 & jessi nov '16 + '17

för ett år sen var jag inte så aktiv under nanowrimo. tror jag slutade uppdatera efter typ dag 10. men i år har jag uppdaterat min word count varje dag. jag tror jag kommer hinna upp i 50 000 skrivna ord, peppar peppar. jag sitter flera dagar i veckan på café med någon skrivkompis, min lillebror eller själv. jaja det är skrivklyschan att man GÖR SÅ men jag tycker så mycket om det. trivs aldrig bättre än när jag sitter tyst intill en fokuserad kompis som skriver eller pysslar med sitt.


lyssna noga nu för här kommer mina bästa skrivställen i stockholm:

café hitom. rosteriet. bio rio. citykonditoriet. ett skafferi.

alltså caféet inte ett fysiskt sådant fast tänk om. man går till köket och öppnar skafferiet och så sitter jag där, krumbuktad över datorn som ett skräckfilmsmonster. och man bara: "men chrissy vad GÖR du?" och jag svarar: "jag TRIVS."
nov '17

idag ska jag inte iväg till något café. nu ska jag sätta mig precis där ☝ och om ett par timmar kan jag förhoppningsvis lägga till 1667 ord i dokumentet som heter november. efter det ska jag laga middag, och sedan ska jag fara till sara för att träffa bokklubben. vi läser så här upphör världen av philip teir och den skall diskuteras över rödvin ikväll. jag har inte läst ut den. min läslust verkar ha sinat, åtminstone för stunden. hoppas vi hittar tillbaka till varann. saknar den.

du, ha en bra vinter. vi hörs. 

8 kommentarer:

 1. underbart inlägg ville aldrig att det skulle ta slut <3 ses ikväll!

  SvaraRadera
 2. blir så jäkla inspirerad av ditt skrivande, wow!

  SvaraRadera
 3. Du är så himla imponerande min vän! Längtar tills jag en dag får läsa dina publicerade verk<3

  SvaraRadera
 4. längtar tills den dagen din bok står på gavel på typ akademibokhandeln <3

  SvaraRadera
 5. ska direkt testa att skriva i skafferiet, bra tips! lycka till med skrivandet <33 MEGA KRAM

  SvaraRadera