9.19.2018

fyra anteckningar från i somras
hej och välkomna till höstterminen på highfivelivet! tänk på att packa regnkläder och kamma noga hemma, det går löss!

här sitter jag och näckar! och läser bok! eller låtsas att jag läser fast jag mest sitter på huk (??? ny sjuk grej jag börjat med) och stirrar på mobilens skärm tills jag får okulär migrän :--))

det får bli mjukstart på bloggterminen. här är några lösryckta anteckningar från sommaren 2018:

springer och får löparkropp. alltså min kropps version av löparkropp. jag känner mig alien som går omkring med så här mycket ork och kraft och STUNS. inte kommer jag se senig och nätt ut av att springa, aldrig nånsin, men jag blir fastare i huden och rakare i ryggen. det är ingen värdering i mina ord när jag säger att det blir så, jag bara noterar, jag bara för det till protokollet. det fascinerar mig. jag skulpterar liksom mig själv. hur coolt. förutom att min silhuett ändrats så händer andra saker. det blir tjockare hud längst ut på tårna. jag pillar på den. tänker på filodeg. jag får skavsår på axlarna och bak i nacken. jag har haft ryggsäck, det är remmarna som bränt in i huden. jag springer med matsäck, det är termoskaffe frysbullar en glasburk med havremjölk och stutar med jeezly.

och det blir blå blixtar i huden vid höfterna. blålila strålar som väver sig neråt, utåt över låren, dendriter.
skriver för hand. glömt hur man gör. njuter av känslan, som om det vore en lyx. det är något jag unnar mig. är det så där jag skriver? mina bokstäver är främlingar.

getingsommar. jag kokar sylt på blåbär som växer i snåren bakom stugan. eller sylt, det är typ 11 bär. det blir ett shotglas sylt. jag hackar ett äpple och en banan och rör ner sylten däri. ställer ut i solen på bordet morfar snickrat. två getingar landar direkt i skålen. de krälar omkring, halkar i glättan, dränker sina spröt i det söta.

den kan vara vems som helst, men en haka som rullar mjukt i en nackgrop. det är allt som krävs, sen är man körd.

8 kommentarer:

 1. jag ser verkligen fram emot hösten här på high five livet! älskar också bilderna i det här inlägget: bokhyllan, monsteran, ljusslingornas sken, allt i en perfekt kombo ihop med dig.

  SvaraRadera
 2. yeey!!! äntligen! hoppas du har lust att skriva! jag har lust att läsa!!

  SvaraRadera
 3. jaaaa, vill läsa mer!!

  SvaraRadera
 4. MEEEER I FEEL THIS SO MUCH!

  SvaraRadera