5.29.2013

Paris dag 1 // Ur engångskameran


För ganska precis en månad sedan tog jag tiotimmarsbussen till Paris. En torsdagsmorgon rullade den in i denna vackra stad och jag gjorde det jag kommit dit för att göra.

Nämligen möta upp ett knippe Sverigebästisar. Som jag har saknat dem. Sophie här.

Jag kunde knappt någon franska alls trots att jag matat franska för nybörjare-podcasts hela resan dit... konstigt... Kunde säga "je suis fatigue" och "je suis pret" med fett ful dialekt. Det var ca allt. Trots det hittade jag (helt tack vare Sophie/Marias vägledning) till dem och vi åkte till Eiffeltornet.

Det är bara så mäktigt och fast jag varit där förut så går det liksom inte att inte förstummas på nyttÅh så härligt det var att träffa Maria Frida Sophie igen. Efter kanske så mycket som ett år sen sist

Till slut tog vi trappen ner (och fick fina spontanryckningar i benmuskulaturen resten av dagen).

För att handla lite på Monoprix och sedan köra en klassisk picknick i parken vid Eiffeltornet. Sophies fina idé som jag är så himla glad att hon pushade igenom. Jättefärsk Camembert på baguette och prat om förutfattade meningar man har om folk. Så bra dag.

Sen rörde vi oss hemåt igen. Jag fotade enbart med engångskameran denna första dag, mest för att öva skillsen liksom. Vi åt middag på världens äckligaste restaurang någonsin. Sophie och jag tog pasta pesto som luktade sur disktrasa och Maria en Caesarsallad som luktade urin... Så äckligt att vi knappt kunde fatta att det hände oss på riktigt. Man kan liksom inte ens göra så vidrig mat om man FÖRSÖKER. Herregud. Resten av resan kollade vi upp restauranger i förväg, och det är mitt största Paristips alltså. Impulsät aldrig där...

Eller fast jo. Impulsät crepes! Det finns billiga och goda crepes i stånd spridda över hela staden. 95% garanterat gott. Det var den första dagen det. Sedan var det "je suis fatigue" och vi somnade nästan bums när vi kom tillbaka till hotellet. Bra start på en fin resa med dessa underbara barndomsvänner. (Förresten, angående det där "regarde le ciel" på översta bilden. Googlade lite snabbt och det verkar vara ett budskap som graffats lite varstans över Paris. "Se på himlen" liksom. Vackert.)

7 kommentarer:

 1. Älskar engångskameror, du verkar ha haft det jättebra!

  SvaraRadera
 2. Ja, så bra att man blir lycklig!

  SvaraRadera
 3. bussresa! paris! engångskamera! fan vad fint allt.

  SvaraRadera
 4. alltså jag har missat??

  så himla fina dem blev. engångskameror är the shit ju!

  lägg upp fleeeeeeer

  //sophajjjjan

  SvaraRadera
 5. vad för engångskamera har du?? eller köper du typ billigaste du hittar eller håller du dig till samma märke?

  SvaraRadera