12.02.2014

en tinderguide,

Ville så gärna göra ett verb av "Tinder" och döpa det här inlägget till "ATT TINDRA". Varför gjorde jag inte det.........

JALLAFALL. Ni var ett par stycken som hade lite funderingar kring denna fantastiska lilla app. Så jag tänkte helt enkelt svara på era tinderfrågor!

För den som kanske inte vet så är Tinder alltså en gratisapp där en kan träffa nya människor. Den är väl antagligen mest för dejting/hookups, men det går att skaffa vänner där också! I enkelhet går det till så här: först skapar en sin profil. (Tyvärr kanske) så måste en koppla till sitt Facebook-konto, men det är så klart inte som om appen postar inlägg åt dig eller så utan det är helt enkelt pga DET HÄR BRILJANTA nämligen: tinder sorterar automatiskt bort de vänner en har på fb. Himla himla tacksam för detta mvh vill inte råka likea en bild på en gammal lärare/kusin/sexistisk klasskompis osv. När profilen är skapad äre bara att välja ens bästa Facebookbilder och skriva en liten snutt om sig själv. Se min OERHÖRT pretentiösa profil ovan. Ja och sen äre bara att köra! Dra åt vänster om du ogillar, dra till höger if u like what u c. Simples!

Tack!! Och HAHA åh är jag så efter?? Trodde det var coolt fortfarande... Men ja, jag hänger fortfarande på tinder. Eller alltså, jag har bara hängt där i några veckor. Innan dess har jag varit i förhållande/recovered from heartbreak efter uppbrottet av nämnda förhållande. Så det har inte blivit av innan, helt enkelt! Men alltså... DET ÄGER?? Mvh se bifogat bildkollage ovan *dreglar ohämmat*


KANSKE berättar. Lite. Längre ner. Sen......

Men först till din fråga: ja men det är nice tycker jag!! Det är liksom ett mycket smidigare dejting"verktyg" (lol) än de numera traditonella gamla dejtingsajterna där en liksom ska fylla i sida upp och sida ner med info om sig själv - och sen ska en liksom GÅ IGENOM dessa väldiga textväggar hos andra också, för att få en uppfattning om någon. Ain't nobody got time for that. Med Tinder går det mycket mycket fortare! Och det nästan absolut bästa är: om jag gillar en profil, så måste hen ha gillat min också innan jag kan kontakta hen. PÅ DEJTINGSJTER KAN JU VEMSOMHELST SKRIVA TILL EN. Tycker det är enormt svårt att värja sig för sexistiska as på sådana ställen. Men i tinder har en liksom kontrollen mer. Brabra!

Om folket: ALLTSÅ DET ÄR SJUUUUUKT MYCKET SNYGGA. Tycker jag. Massa "unga" som använder't. Nu säger jag "på dejtingsajter..." igen som om jag vore värsta experten på sådana. Var med på nån enstaka i cirka tre sekunder, så hävdar inte att jag e ~*expert*~ MEN tyckte det var himla svårt att hitta någon under typ 30 där?? Men på tinder finns det tusentals. LITERALLY TUSENTALS.


DET ÄR SUPERLÄSKIGT!! Men du vågar. Hehe mvh inte så hjälpsamt tips. Men det är inte så farligt, trots att det känns läskigt! För, liksom, en frågar ju om dejt efter ett tag när ni har skrivit till varandra lite. Och jag brukar tänka: om hen inte ville träffa nya människor så skulle hen väl inte hänga på tinder heller, klart jag ska fråga om hen vill ses!! Det är en klyscha MEN: det värsta som kan hända är ändå att en får ett nej. Och det är verkligen inte så farligt from behind a smartphone screen. 

Ps om du tycker DET känns läskigt, att fråga om en matchning vill ses, TÄNK DÅ PÅ att jag var tvungen att fråga NIO tindermatchningar om jag fick använda deras bilder i ett blogginlägg. "Don't worry ingen kommer känna igen att det är du. Ska nämligen inte lägga upp bild på ditt fejs, bara ett kollage av diverse inzoomade killkroppsdelar"....... 

Har en tur så börjar den andra personen skriva först. Då kan en andas ut lite, och försöka svara nåt normalt men inte tråkigt. En kan också lägga upp s.k. "ögonblick", det är bilder som ses av alla ens "matchningar" i precis exakt ett dygn. Som hen här ovanför i högra konvon gjort är ett himla bra exempel på att starta ett samtal. Jag la upp en version av den här bilden och då började hen prata om den. Så enkelt, så effektivt.

Ibland vill en dock börja skriva själv! Jag tycker att en bra tumregel att ha är att den av er som svepte höger sist, alltså den som gjorde att det blev en matchning, börjar skriva. Blir fin jämvikt då tycker jag. Så klart är nog inte alla på tinder medvetna om att jag har den här regeln (TYVÄRR!!!) men jag brukar hålla mig till den i mitt eget huvud ändå. Här ovan vare jag som svepte åt höger sist så då skrev jag så klart först! Hehe det är så himla UTELÄMNANDE att lägga upp sånt jag skriver på tinder!! Känns som om att hångla med någon när ens förälder är i samma rum typ :C 

Men ja, den här stilen kör jag i alla fall. Skriver kanske att nån verkar cool eller säger att de har ball frisyr. Nåt enkelt till att börja med, det är nog ingen bra idé att "overdo" öppningsfrasen, det blir för krystat. Säg nåt ärligt bara. Då blir det naturligt och samtalet flyter oftast på from there on. 

MEN GU VAD NI TJATAR!!! Mvh en som älskar när ni tjatar. Hehe. OKEJRÅ BERÄTTAR VÄL DÅ. Alltså blir typ NERVÖS över att skriva om det här i bloggen?? Vill inte att hen jag dejtade ska känna sig uthängd. Men så här gick det till! Vi skrev till varandra i själva tinderappen i några dagar, och det gick liksom framåt (så många konversationer som avstannar som blir för tråkiga). Hen sa helt enkelt en dag: "jag tycker att vi borde ses" och jag svarade: "det tycker jag med" och sedan bestämde vi tid & plats. JAG TRODDE JAG SKULLE DÖ av nervositeten. Helt ärligt. Jag ville skriva att "oj jag kan visst inte ikväll sorry det blir inget" OCH ÄNNU HELLRE VILLE JAG ATT HEN SKULLE STÄLLA IN DET. Men det gjorde hen alltså inte och rätt var det var fick jag ett sms där det stod "hej, jag sitter här med min öl & väntar". På stapplande ben tryckte jag upp den tröga pubdörren och snubblade nervöst fram till hens bord. 

I början var vi båda ganska nervösa, men det släppte efter en stund (och någon öl) och det gick bra. Hen jobbade i samma bransch som mig och vi gillade samma tv-serier, så vi började där. Efter någon öl till gled samtalet in på sexism och rasism, och jag blev så jävulskt glad för att hen tog initiativet att prata om feminism TROTS att hen var en han!! Mvh chrissy yo som har yo:at ALLTFÖR MÅNGA snubbar som typ har kräkts i munnen när jag börjat prata feminism. SÅ DET VAR BRA. Sedan tog vi en öl till och ännu en och så helt plötsligt hade vi pratat och skämtat tillsammans i sex timmar i sträck. Vi gick till tuben tillsammans, kramades hejdå och så sa hen "jag vill gärna träffas igen" och jag sa "jag med" och nu ska vi ses & laga mat på fredag och jag är nervöööös MEN SUMMAN AV KARDEMUMMAN: är. alltså. att. Våga vilja tinderdejta. It's the best goddamn thing.


Mvh glad hisstjej efter lyckad tinderdejt (som är så nöjd att hon SLICKAR på sitt finger???? hejdå)

14 kommentarer:

 1. jag älskar älskar älskar det här inlägget!! Gud vill typ börja tinderdejta nu bara för att lära mig!! Undrar om min henvän blir sur då....? hm.... kanske.....

  SvaraRadera
 2. Alltså, glädjen efter det här inlägget!!! Blev helt pirr efter dejtberättelsen. Massa tagg och pepp till fredag!!!

  SvaraRadera
 3. det här inlägget!!!!!! ALLTSÅ LOVE IT. pirret smittar. plus detta:

  "Ps om du tycker DET känns läskigt, att fråga om en matchning vill ses, TÄNK DÅ PÅ att jag var tvungen att fråga NIO tindermatchningar om jag fick använda deras bilder i ett blogginlägg. "Don't worry ingen kommer känna igen att det är du. Ska nämligen inte lägga upp bild på ditt fejs, bara ett kollage av diverse inzoomade killkroppsdelar"......."

  HAHAHA <3

  SvaraRadera
 4. det värsta hände mig utan att jag visste om det!! är ute med en person jag träffat på tinder, har det fint och ramlar plötsligt in i hens kompis. tycker att kompisen ser lite bekant ut, men tänker inte mer på det. vi joinar typ sällskapet, har roligt och NÅGRA VECKOR senare inser jag att kompisen också var en tindermatch??? SÅ PIN!

  men i övrigt: tinder är skitbra. känner väldigt väldigt ofta "varför har den här personen ens gillat mig HEN ÄR JU DÖSNYGG" och så vågar jag inte skriva något...

  SvaraRadera
 5. alltså, är så himla dålig på allt vad nätdejting och sånt heter, men detta verkar ju vara himla smidigt och bra!!!

  Och detta:
  "Ps om du tycker DET känns läskigt, att fråga om en matchning vill ses, TÄNK DÅ PÅ att jag var tvungen att fråga NIO tindermatchningar om jag fick använda deras bilder i ett blogginlägg. "Don't worry ingen kommer känna igen att det är du. Ska nämligen inte lägga upp bild på ditt fejs, bara ett kollage av diverse inzoomade killkroppsdelar"......."
  <3 <3 <3 <3 BLI MIN VÄN?!

  SvaraRadera
 6. GRYMT inlägg!!!! tindrade asmkt i våras här i sf + oslo i somras, askul ju. MEN tinder sorterar inte alls bort ens fb-kompisar, har matchat med halva min klass :))))))))
  FAN VAD FETT att din dejt var vettig!!!! älskar livet när sånt händer

  SvaraRadera
 7. HAHAHA JESSI! <3333
  älskar detta informativa inlägg?? a whole new world!!!! mvh gift me villa (35 kvm), vovve (yolandi), volvo (public transportation) SEN TYP FOREVER?????? ungdomar nuförtidn' *fortsätter me syjuntan å varvar me bingolotto*

  SvaraRadera
 8. BÄSTA. JAG. LÄST. orkar inte ens nämna exempel ur texten för då blir det bara så att jag typ skriver om ditt inlägg för allt va så bra!! PUSS! <3<3<3

  SvaraRadera
 9. hahah men!!!!
  1. vilken ägig tinderguide! min tinder är så jävla trist pga tar för givet att alla är douches:-/
  2. hade tappat bort din blogg i cyberrymden! hängde här jämt förut ju. i'm back. varsågod. eller förlåt, vet inte riktigt.

  SvaraRadera
 10. Alltså åh så roligt! Blir sugen på att testa trots att jag har sambo och allt. Nyfiken på alla nymodigheter liksom ;)

  SvaraRadera
 11. asså jeeez varför har jag inte läst det här inlägget förrän nu?? har gjort en omstart på mitt tindrande och ba skriver hejvilt till alla. det är kul!! xtremt mkt ";)" dock.... vi får ses snart, hallå!!

  SvaraRadera
 12. gud vad jag inte har kommenterat här på länge och nu när jag läste det här inlägget igen så ba VARFÖR HAR JAG INTE KOMMENTERAT!! du är queen! fyfan vad bra! tinder äger

  SvaraRadera
 13. jag har precis skaffat tinder!!! eller ok för ca 1 månad sen men d e ju skitkul!!!!!! så fick googla "highfivelivet tinder" pga ville läsa detta!!!! bra inäläggg <33333 ps love u ds

  SvaraRadera
 14. I love your blog but I do hope you add this site to your blog or article. Thank you.

  TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
  Aasiasta
  www.treffitasia.com/


  SvaraRadera