2.12.2015

hårkemikalier,


Klart du inte är en moraltant! Jag tänker mycket på det där själv och mår dåligt över det jag med. Det är viktigt!! bra att du tar upp och ifrågasätter.

Innan jag började bleka och färga håret så hade jag nyss gått över till no poo-produkter. Men så började jag bleka, och då går det väl i princip inte att köra no poo fullt ut? Rätta mig om jag har fel, jag var som sagt ganska ny på området innan jag skaffade pastellhår. Jag tror i alla fall att jag resonerade så här: "Det verkar jobbigt och dyrare, med sämre resultat. Jag tar kemikalievägen istället." VET att det är sämsta anledningen... Är också vegetarian sedan länge, och äter väldigt mycket eko och liksom medvetet. Har till och med slutat använda köpta ansiktsskrubbar och hårkurer, och kör tex kaffeskrubb och gör hårinpackningar av olivolja. Så att gå från att använda Urtekrams balsam till att kleta in Schwarzkopfs parabenskit i mitt hår (och i mitt avlopp) känns verkligen som tio steg tillbaka.

Men! Jag VILL gärna färga mitt hår 100% veganskt, ekologiskt & no poo! Går det? Hjälp en helt clueless pastelltjej på traven!! Jag vill specifikt ha lila pastell, så tex hennafärgning är inget jag är sugen på. Och att bleka med exempelvis citronjuice tror jag inte går på mitt hår då det är supermörkt. Eller? Sen finns det säkert tusen andra sätt jag inte ens är medveten om. Lär mig era no poo ways!! Det skulle göra mitt ÅR om ni orkade länka mig produkter, skicka tips, osv osv. Har tänkt ta tag i det här hur länge som helst, men vet verkligen inte i vilken ände jag ska börja. Pls send help.

5 kommentarer:

 1. det är ju ett väldans moment 22 men en får se det i the bigger picture *även om wow ska jag mörda miljön för att jag ska känna mig snygg*; min garderob är 90% second hand, no pooar, tar alltid kollektivtrafik, sopsorterar osv osv osv det är inte fläckfritt men det väger ändå upp en hårfärgning i halvåret...

  men mina pro-tips i miljöväg är när du ska bleka håret; gör en c-vitaminkur. blanda krossade c-vitamintabletter med shampoo och sätt i håret, dock fungerar det bara på redan blekt hår tyvärr, men använt det några gånger för att bli av med de gula fläckarna istället för svindyrt silvershampoo/mer blekning. snällare för håret också!

  sen kan du ju trösta dig med att alla dina pastellfärger är cruelty free och vegan friendly och innehåller ingen väteperoxid eller ammoniak.

  SvaraRadera
 2. ^och ja no poo shampoo ska funka till c-vitaminkuren

  SvaraRadera
 3. ASSÅ kanske borde specifiera men du vet såna där *sistaschampon innan ultimate no poo* som typ apoliva och såna utan silikon!!!!!!

  SvaraRadera
 4. MANIC PANIC!! Det är veganskt, kanske ekologiskt också? Iaf veganskt! Har bra hårfärger!

  SvaraRadera
 5. har inget no poo-tips och egentligen inte en hårfärg heller, men maria nila har pigmentinpackningar för färgat hår som en kan ha i för att inte behöva färga så ofta. veganskt och utan skitkemikalier, inte ekologiskt dock vad jag vet. de har till exempel en variant med lila pigment som heter "colour palett - vivid violet".
  om en har i den lääänge ger den bra färg ett tag!

  SvaraRadera