2.10.2015

how to: pastellhår.

Frågestund har guld i mun. Samt många funderingar om hår! Här kommer därför en ytterst luddig men hjärtlig & välmenande guide till hur nån med cirka 4% koll fixar sitt pastellhår.

Eftersom att jag har mörkbrunt hår från början så är det första jag gör att bleka. Nu har jag ju haft ~*crazy*~ hår i flera år, så det är redan blekt. Men jag bleker ändå om utväxten cirka var sjätte-åttonde vecka. Då använder jag Mood. Tycker de är bäst! Okej, det kanske är för att de även råkar vara BILLIGAST... men jag har över åren testat i princip alla kommersiella blekmedel. Och jag tycker verkligen inte att det är någon skillnad i resultat, enbart i pris. Mood kostar HÄLFTEN av vad de andra på hyllan gör!! Hälften. Dvs 50kr istället för över 100. Så. Ta den.

I början vågade jag inte bleka hårjäveln själv utan gick till frisör. Det blir bra, men det är svindyrt. Och det ÄR inte så läskigt själv jag lovar!! Se bara till att
1) ha en ful tröja på dig (så det inte gör nåt om den blir blekt)
2) täck huden så mycket du kan (jag rockar en snygg handduksmantel tex)
3) inte överskrida maxtiden.

Sedan är det bra att bleka i "sektioner" också. Jag börjar med nackhåret och rötterna längst bak, för de glömmer jag alltid annars och därför är det lite mörkare på mig där :))) Någon gång lär jag mig väl.... Efter det fördelar jag det jämnt över hela skallen. Obs om du redan har blekt håret borde du ENBART bleka rötterna!! Det sliter ju så onödigt mycket annars. Om du ba "joo chrissy jag tänker VISST bleka hela håret för jag ser att du gör det själv you goddamn hypocrite" så vill jag bara säga att 1. du har rätt, i do :(( och 2. jag gör det för att jag var för snål för att köpa en toner. Nu har mitt hår börjat BRYTAS AV. Vi tar det igen: Mitt. Hår. Bryts. Av. Hehe. Så mitt expert tipz e:
1. blek bara utväxten.
2. använd toner om du vill ha ljusare hår.
3. HÅRINPACKNINGAR!! och håroljor!!!!

Blir så orolig nu för att jag bara skriver superuppenbara "tips" FÖRLÅT i sådana fall :((( Tänker ba att jag skriver det här inlägget till mig själv innan min första blekning & langar all info jag hade velat veta då.


Sååååå här blire. Ganska gult fortfarande som ni ser. Därför brukar jag låta håret vila i några dagar innan jag lägger i färgen. Egentligen är det bäst att vänta i MINST en vecka... Men mår ärligt DÅLIGT av att ha gulblont hår, så pallar oftast bara ett par dagar som blond. Hehe.

Under dessa blonde dayz så passar jag på att kötta silverschampo + balsam!! Det behövs verkligen för att ta bort de bronsiga tonerna i blekningen. Även där använder jag Moods. De kostar liksom 39kr, när tex John Friedas kostar 120. Har använt båda och märker verkligen NOLL skillnad. Kolla ovan tho! Det är ju redan mycket vitare. Let me hear you say weho

Seeeeen äre alltså dags för pastell!! Inga såna här ~*udda*~ färger är permanenta, vilket alltså innebär att de går ur med tiden. Men med ett märke som inte suger kan en motverka det! Även här har jag under åren hunnit testa en hel rad olika. Ovan är exempel på de jag gillar bäst! Men tror verkligen inte att det spelar någon superstor roll. Huvud(hehe)saken är denna: köp en MÖRK färg, även om du vill ha pastell! Dvs... köp inte den som jag köpt här ovan till vänster... lavendelfärgen.... hehe. Gjorde det mot bättre vetande, men den kostade bara 5kr såååå kinda had 2... MEN I ALLA FALL. Anledningen till att en inte ska köpa färdiga pastellfärger är helt enkelt: DU SKA BLANDA DIN EGEN!

Joooorå, du kan! Det är superenkelt. Ba spara penseln, tråget och handskarna från blekmedelsförpackningen. Komplettera med billigt, helst vitt balsam. Tryck ut en stor klick och ploppa sen ut lite av den mörka hårfärgen i't. Blanda blanda baby! Det är klart när du är nöjd med nyansen, helt enkelt. Asbra va?! Det bästa är MEGABONUSEN att man har örti kilo balsam i håret = något så välbehövligt efter allt blekmedel.... Jag låter detta sitta i hur länge som helst. Tar inte ens tid!!!!! mvh yolo swag tänkte leva life

Klaaart!! Och det håller SÅ bra. Den här bilden tog jag hela tre veckor efter att jag färgat, och då har jag också tvättat håret kanske 6-7 ggr. Sen tycker jag att det inte gör så mycket när färgen går ut heller. Tycker det är som allra snyggast när ganska mycket lila har gått ur, så att håret blir silvervitt med en lila ton. Åh. Älskar älskar älskar att ha pastellhår. Vill aldrig nånsin behöva ens tänka TANKEN på att typ fylla 40 och behöva återgå till min naturliga hårfärg....

Ew. 
Happy dyeing!

3 kommentarer:

 1. alltså word jag gör alltid också exakt sådär!!!

  SvaraRadera
 2. asså jag brukar köra the crejsy color direkt efter blekning, eftersom manic panic *osv* är hårinpackningar med färg egentligen (därför en kan ha i dem hur länge som helst!), mitt hår blir mycket gladare efter det än att tvätta håret igen/låta det vara torrt och ledset i några dagar! men är ju *väry individual* mvh har hästtagel och har blekt håret 3 gånger på en dag utan att det brutits av :))))

  åsså pro tip för att da crazy color ska verka längre i håret är att ha en duschmössa på efter du kletat i skiten så det håller sig fuktigt och *impregnejtar längre*!!! :D

  SvaraRadera
 3. kool! fast tänk så mycke chemicals som försvinner ner i ditt avlopp :(( vill inte va värsta moraltanten nu men får på riktigt ångest av det!!

  SvaraRadera