12.10.2015

mosterfika & book club babes & utan personligt ansvar

För tre veckor sedan lyckades jag utföra två (2) sociala aktiviteter på en (1) dag!! Ok detta var stort för mig mvh *den eviga enstöringen*. Först masade jag mig mot Mariatorget där jag skulle träffa min moster Kerstin. För en gångs skull var jag tidig!! Händer ca: 1 gång per år. Då placerade jag mig under Icas neonskylt och hutterlyssnade på Hotline Bling och gjorde säkert tusen ofrivilliga + pinsamma mimningar innan min moster kom och plockade upp mig. Vi gjorde armkrok och korsade vägar i höstdunklet för att komma hit - till Ritorno!

Över svart kaffe och sockerkringlor uppdaterade vi varandra om vad som hänt sedan sist vi sågs (vilket var alltför länge sedan). Kerstin + familj bodde i England när jag var liten, så vi pratade om när nioåriga jag fick besöka dem i idylliska lilla byn Hassocks och om hur den vistelsen i princip helt formade min förkärlek för England. Båda är vi helt himla insnöade på det lilla landet och vi kan liksom få något drömskt i blickarna våra och se på varann och säga: "Minns du hur mysigt det var att handla grönsaker på Waitrose?" hehe :)) På Ritorno satt vi i någon timme och pratade om släkten, feminism, stay-at-home-mums och hur jämställdhet ser olika ut i England/Sverige. Sedan var det dags för mig att krama moster hejdå och hoppa på 2:an mot Rådmansgatan.

Till Alexandra & Book Club Babes!

I oktober hade vi läst Utan personligt ansvar av Lena Andersson så i november var det på tiden att vi sammanstrålade för att diskutera den.

Den var verkligen en bra bokcirkel-bok. Vi var fem BCB-medlemmar på mötet och vi hade fem olika åsikter om verket, hehe. En del av oss älskade hämningslöst, någon ogillade starkt, en annan drabbades inte alls av texten och ytterligare ett par tyckte bara den var axelryckligt okej men inget märkvärdigt inget som satte spår inget som fastnade.

Och efter boksnacket satt vi kvar och klunkade rödvin. Vi pratade om ISIS och om att bry sig vs inte bry sig och om Kringlan Svensson och om bra scener ur serier vi gillar och om hur jävla shitty världen alltför ofta är samt hur man ska kunna hantera världens stora hemska i sin personliga lilla vardag. Våra röster höjdes och sänktes allt oftare ju ivrigare vi blev, djupare in i diskussionerna vi kom. Och sedan var klockan plötsligt elva och det var dags att vända hem så jag och Sara tog bussen tillsammans och vi pratade om BCB-patches som Saran skulle designa och trots att vi åkte baklänges blev jag inte illamående inte ens lite. Tycker om detta gäng SÅ HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket! (det är jättemycket alltså jag kan inte sträcka armarna bredare isär än så här men jag sträcker lite till ändå så att jag får ont i armmusklerna av hur mycket jag gillar dem)

13 kommentarer:

 1. Kan inte du skriva ut dina recensioner här i bloggen? ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. det gör jag! finns i högerspalten om du klickar på knappen som heter "böcker" :)

   Radera
 2. fiiiiint!!!! både Egenmäktigt förfarande och UPA golvade mig totalt. Har nog ännu inte återhämtat mig. Vad tyckte du om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄLSKADE egenmäktigt förfarande!!! vilken bok har jag ens läst som är ens snarlik? ingen. finns i-n-g-e-n-t-i-n-g som är som den. i alla fall inte något jag har upplevt tidigare. den är helt fantastisk, golvades jag med! jag läste upa nästan direkt efter dock, tror det gjorde att jag inte uppskattade upplevelsen helt. det blev lite samma igen vilket jag tyckte var synd! men om en lämnar lite längre tid emellan texterna än typ två veckor (hehe) så är de säkert YPPERLIGA. ps så fint att vi verkar ha lika boksmak ds <3

   Radera
 3. Åh hade också velat vara med och diskutera boken! Vi får ha vår egna minibokcirkel när jag kommer till Stockholm <3 /Carlos

  SvaraRadera
 4. Hallååå vad kul det verkar med bokklubb! Just nu känns det inte som att jag har tid, men i framtiden hoppas jag att det blir bokklubb för min del också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är verkligen SÅ kul! kanske det bästa jag gjort, att joina book club babes!! ah förstår, inte roligt att göra något när en är stressad och har tidsbrist. hoppas då din framtid blir lite lugnare och fylld av bokklubbshäng!

   Radera
 5. den är ETTA PÅ MIN vill läsa-lista :'''(((

  SvaraRadera
 6. jag har köpt "utan personligt ansvar" och väntar på att få utläst "egenmäktigt förfarande". :D tack så mycket för julkortet, din blogg verkar jättefin dessutom! kram Linda i Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh vad fint att du kommenterade här också! <3 så glad att det kom fram! har du hunnit läsa någon av dem nu under julen? vad tyckte du? kram och god fortsättning!

   Radera
 7. assåååå två sociala grejer på en dag är typ mission impossible ju, så all credd till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha åh ISA!!! älskar att du alltid är så pepp med dina kommentarer, blir SÅ glad varje gång du skriver <3 puss och god fortsättning fina du!

   Radera