11.17.2016

1 serie jag sett klart + 2 jag följer + 3 jag vill se

GÖR jag något annat än ser på serier? Nja, tveksamt va. Här är en avslutad, två jag är mitt i och så tre jag vill se asap!

PEAKY BLINDERS Netflix

Först och främst har jag precis sett klart alla säsonger av Peaky Blinders. Vad jag ska göra av mitt liv nu när Cillian Murphy inte längre är en grundläggande beståndsdel av det?? Oklart. Denna lilla pärla utspelar sig under första delen av 1900-talet och handlar om *gang culture* i världens fulaste dialekts huvudstad, Birmingham. Ärligt lite seg att komma in i, men efter ett par avsnitt satt jag i soffan och SKREK direktiv mot tv:n när det var något extra nervbrytande som hände pga blev så uppjagad och involverad. Kewl också att manusförfattarna i tredje säsongen ba "Men herregud vi har glömt kvinnorna let's ge dem lite screen time de kan få prata om kvinnorätt eller nåt" hehe närå men typ ;))

HATERS BACK OFF Netflix


Haters Back Off ser jag på just nu och handlar om Miranda som drömmer om att bli internetkändis. Hennes farbror filmar henne när hon sjunger och lägger upp klippen på youtube, men ingen har hjärtat att berätta för henne att hon sjunger falskt. Det kommer in hatkommentarer och Miranda förstår ingenting, hon är ju verkligen bäst i hela världen på att sjunga och har the voice of an actual angel??

Har bara sett ett par avsnitt men den verkar så himla lovande. Miranda har världens självförtroende och en har sett örti filmer om män med samma mängd självtillit utan att ens höja på ögonbrynen så varför kommenterar jag ens detta här :))) Men det är en *frisk fläkt* osv jaja tråkigt att ens behöva säga det tbh!! Men älskar den knäppa humorn får vibbar till mina tonårs bästa film Napoleon Dynamite mm!

FLOWERS Channel 4

En annan serie jag följer nu är Flowers, som är en svart komedi om en pappa som vill dö. Julian Barratt är pappan och barnboksförfattaren Maurice som bor med sin inhyrda illustratör Shun i ateljén på familjens tomt, Olivia Colman är mamman och läraren Deborah som vill hålla allt mörkt under ytan och glättigt anordnar fester och *puts on a smile* och de två vuxna barnen Donald och Amy bor fortfarande hemma och bråkar som små glin.

Tycker det är en så träffande inblick i en vardag där alla vill mer, där det finns så mycket under ytan men ingen vet hur de ska nå varandra. Alla är så ensamma i sina personliga sorger och alla är så vana vid det att de inte ens försöker kommunicera sin smärta till sina närmaste. Ain't gonna lie om jag vore inköpare på SVT skulle jag lägga hela budgeten på Flowers. Den är så välskriven och FIN och gråtig och stark och kommer i den hanterbara mängden 6 avsnitt.

Och så tre serier jag är sugen på:

NATIONAL TREASURE Channel 4

National Treasure är en miniserie i 4 delar om en (fiktiv) brittisk *comedy icon* som faller från storheten när det kommer fram att han har en lång historik av sexuellt ofredande i bagaget. Okej helt uppenbart hämtat ur hela den härvan om f.d. folkkära barnprogramledaren Jimmy Savilles karriärslånga sexuella övergrepp på barn som uppdagades förra året. Tror det kommer vara emotionellt och starkt och det verkar ha potential för att va riktigt bra.

THE MISSING TV4 Play

The Missing har jag nästan glömt men gillade den ju SÅ mycket för ett par år sen och nu har det kommit en ny säsong!! Den andra säsongen är fristående men följer samma utredare och handlar om ett nytt missing person case. Blir säkert nagelbitande och jävligt. SOM jag längtar.

ASIAN PROVOCATEUR BBC Nordic

Och i fortsatt ny-säsong-av-bra-serie-anda kommer här mitt sista torsdagstips: Asian Provocateur. Brittiska komikern Romesh Ranganathan åker till Sri Lanka för att hitta sina rötter. Men ehh det är mest för att hans mamma tvingar honom. Och han är inte så sugen på att testa nya saker och inte särskilt imponerad av ställena han hamnar på. Samtidigt är han så himla hjärtlig och öppen och rolig i mötena som uppstår. Så mycket brit wit och det är väl mycket det som charmar mig hehe men alltså, väldigt feel-goodig dokumentärserie (eller kallar man det för det ens? reseskildring kanske?) som man kan mysgråta till och snora ner en tröjärm eller två.

2 kommentarer:

  1. Asian Provocateur är mitt bästa just nu! Och National Treasure var fett obehaglig men himla bra!

    SvaraRadera
  2. Den bilden med National Treasure. Precis när de står där, så står jag på andra sidan gatan av dem. 15meter bort. Var sjukt starstruck!

    SvaraRadera