5.14.2012

hej johanna det här receptet är till dig.

Photobucket
ja det är alltså ungefär så här min soppa brukar se ut, varierar lite beroende på vad jag har hemma. har typ inget specifikt recept, men johanni du uuundrade över mitt billighetsrecept (och det är verkligen SVINbilligt), så här är vad jag brukar göra:Det-som-finns-hemma-soppa

Du behöver:
- grönsaker, minst 2 olika sorter
- buljongtärningar, minst 2st
- lök
- eventuella kryddor (jag gillar chili!!!)

Gör så här:
1. Hacka de grönsaker som finns hemma. Förslag på bra sådana är: morötter, kålrot, palsternackor, potatis. Man kan lägga i det man gillar i princip, det blir oftast gott! För 4 portioner kan jag tex ha 1-2 lökar, 3 morötter, en femtedels kålrot, 1 palsternacka, och 2-3 potatisar.
2. Koka massa vatten! Jag brukar koka 1½-2 LITER så att soppan räcker flera dagar. Häll i kastrull.
3. Lägg alla hackade grönsaker i kastrullen. I med buljongtärningar! (Ta 1 tärning per halvliter.) Koka runt 30-40 minuter. Rör runt lite då och då, typ när du kommer ihåg att pausa serien du ser på medan det kokar.

Buljongen ger faktiskt nog med smak, men när jag gör den här soppan så går det alltid ut på att den ska bli så stark som möjligt, så jag brukar ha i en färsk chili också. Det är typ smaken jag vill ha i en maträtt: stark. Vill man vara lite lugnare så kan man ta en sked sambal oelek, eller ba lite allroundkrydda eller nåt.
Idag hade jag i grönkål och quornfärs också, och när man har sådana "mjuka" saker haha, så behöver de ju inte koka i en halvtimme, utan de kan man slänga i de sista minuterna. Det ska ju bara bli varmt, liksom.
Ja. Det var nog bara det. Avnjut!

1 kommentar:

  1. Åååå perfekt! TACK!! Alltså soppa måste ju vara det bästa man kan laga som student, billig mat som räcker länge :D

    SvaraRadera