2.08.2018

EN SERIE JAG INTE KAN SLUTA TÄNKA PÅ

Ja hej jo det var jag igen. Jomen jag sitter och jobbar och är lite disträ. Varför? Jo, för att jag sett en så jävla bra tv-serie som jag inte kan få ur skallen.

Alltså visst, i och för sig så är ca allt man kollar på asbra?? Finns typ inga dåliga serier längre??? MINNS inte sist jag var uttråkad av en alltför uppenbar handling eller störde mig på en endimensionell karaktär. Så är det kanske nu i *netflix-eran*. Annat var det typ 2004 när man kom hem från skolan och hade McGyver eller Sunset Beach att välja mellan :)))))

NåVÄL. Till serien.

Alltså: till Serien. Serien med versal-s och kursivering. Mitt hjärtas serie. The serie av alla serier som finns.


Jag pratar om (och tänker på, och drömmer vidare handlingen av) The End of the Fucking World.

Hur börjar jag ens beskriva den?Kanske så här.

Serien, som finns på Netflix, handlar om två sjuttonåringar i England. Vi har James, som misstänker att han är en psykopat och som har stuckit ner handen i en fritös och har dödat lite djur och så och är redo att försöka döda en människa. Vi har Alyssa, som bor med sin mamma, som hon hatar för att hon är så otillräcklig, och med mammans nya man, som säger att hon är snygg och beter sig allmänt opassande i hennes närhet.

En dag går Alyssa fram till James i skolan och säger att hon sett honom skejta. Och att han är skitdålig på det.James tänker: "PERFA, hon blir det. Henne mördar jag!! Asbra ju."Alyssa anar inte hans ~onda uppsåt~ och märker istället att James är den enda som inte suger i hela deras himla stad. Men alla andra är idioter, så hon tänker dra och frågar James om han vill haka på. Det vill han. 

James snor sin pappas bil och så åker de genom landet. Halvt på drift, halvt för att hitta Alyssas frånvarande pappa. James kan dock inte sluta tänka på mord, våld, blod och knivar. Han vill ba döda nåt. För att känna nåt, men det fattar han nog inte själv. KILLAR, am I rite?? Han verkar inåt och tillknäppt och är distant och kort i ton mest hela tiden, men går alltid med på allt Alyssa föreslår. Hon anar att någonting är fel med James, men hon kan inte sätta fingret på vad det är. De kraschar pappans bil (obs ingen spoiler pga sägs i trailern och händer i typ första/andra avsnittet!! don't hate me okie) och en massa annan SHIT GOES DOWN.


Och kanske blirom kära. 

Men vad som började som en flykt från verkligheten blir till slut en flykt från lagen.Kan Alyssa och James gömma sig från polisen forever? 

Eller måste de till slut inse sig besegrade? Ska de ge upp, lämna in sig själva och erkänna vad de har gjort? 
Så sårig, så rå, så brutal, så fucking fin. 

Smärtsamt himla spännande exakt hela tiden också. Satt ärligt talat och LUTADE MIG FRAM mot teven ibland under hela avsnitt?? Jag var alltså BOKSTAVLIGEN on the edge of my seat pga så jävla nagelbitande handling. 

Gick omkring med ett molande i magen under de tre dagar jag såg den här serien. Vad ska hända med James och Alyssa? Hur ska de ta sig ur det här? HUR SKA DET GÅÅÅ lät det i mitt huvud. Jag sörjer det faktum att jag redan sett klart den. Du. måste. se. den. 

The End of the F***ing World är så satans jävla bra bara. Alltså den är det BÄSTA JAG SETT. På år. På riktigt.

5 kommentarer:

 1. wow MÅSTE se!!
  vet inte om du hört det men apropå att "inget e dåligt längre" så beror det på att Netflix bara producerar sånt som de vet om att deras tittare vill ha!! Gråter av denna tanke ibland fast bara inombords.. läskigt ändå? kanske bara jag. Aja hejdå kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. herregurr hade INGEN aning om detta!! otroligt deppig info men inte ens förvånande?? vi lever i en dystopi lol :))) va ska man göra :)) men jaa! SE den!! hope u like it!

   Radera
 2. men GUUUU hade ingen aning! fan va nice vill också se nu. fast får se om jag gör det för att jag är ABSOLUT SÄMST på att titta på netflix mer än ett avsnitttttttt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! jag kan relatera lite ändå. hjälper det om jag säger att avsnitten är mkt korta, 18-20 min? så det är ingen direkt *commitment* att se en säsong. samt att det bara finns EN säsong. så man e klar efter typ 2,5 h vilket känns otroligt rimligt!? haha mvh // pr department @ the end of the f***ing world lol

   Radera
 3. nu tänker jag se den trots att jag bara tänker på snubben som dumpade mig när jag ser den flimra förbi på netflix pga han visade trailern för mig. MEN du tipsade en gång om In the Flesh som på riktigt är det bästa jag har sett, så nu litar jag på dig och KÖR fuck honom

  SvaraRadera